Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Naj bi bila.
wink-1.gif
Jaz nisem bil tam.

Sicer pa to ni bil edini objekt tam. Je bila cerkev kar lepo zatočišče in verjetno kakšen štab bg.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ne,ateist!
evil.gif
Torej antikrist brez hrbtenice.
tongue-1.gif

(Bemtiš, še meni je postalo všeč tole otročje predalčkanje; zdaj mi je jasno, zakaj jih toliko to počne.
wink-1.gif
)

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Zagotovo je pripadnik neke vere, neke religije. Si dobro obveščen norveški kriminalist, ali kaj?

Ni vsaka vera religija. In ni vsak, ki se ima za kristjana, nujno katolik. A moram to res še četrtič pisati v tej temi?
crazy1.gif

Vera v to, da ti z lepo punco močneje pride, res ni religija.
cool-1.gif

Ampak v konkretnem primeru me ne zanima, ali je bil kristjan, katoličan, ali dopisni član RKC.
Preiskava se bo nedvomno lotila tudi pogubnega vpliva verovanja na njegovo odločitev, da naredi pokol.

Se pa bojim, da bodo norveški preiskovalci (glede na dobre odnose Norveške z Benediktom?) izsledke malce prenaredili... Teorija zarote pač.

Ali pa se bo tip (nasvet odvetnika) celo skliceval, da je dobil navodilo od moža z belo brado, upajoč, da ga bodo čez 5 let izpustili. Iz norišnice. Ker bo tekom terapije obljubil, da tega ne bo več počel. In da mu nihče več ne prišepetava, kaj naj naredi...

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Torej trdiš, da te starši niso pošiljali k verouku? Da je petletni mosseero rekel, da se je odločil, da veljame v Boga in da bi lad šel v cerkev po dodatno izoblazbo na to temo?

Oh please, ne me imeti za neumnega. V vero spreobrnjeni ateisti so one-in-a-million. Oziroma je zadaj zagotovo neka izjemno stresna situacija.

Noben normalen odrasel človek ne bo kar naenkrat rekel - hey, pa dejmo začet verjet v božička, zobno miško in boga.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Še to...

VSAK bright / ateist dopušča VSE možne scenarije razlag sveta... dokler bodo utemeljeni. Če se jutri zobna miška spusti z neba in pove, da je resnična... bom sicer izjemno začuden, ampak vsekakor si ne bom zatiskal oči pred dejstvi.

Obratno - da bi pa katoliban priznal, da je možno, da se moti... well, I yet have to see that. Imaš mogoče ti dovolj ponižnosti pred naravo? Da priznaš, da morda gre pri tebi zgolj za zablodo?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.187
1.263
113
43

Citat:
In že spet je treba ubogim na duhu pojasnjevati, da ta uboga ovčica skoraj zagotovo ni pripadnica rimokatoliške cerkve.
stupid-1.gif

MOssero tip se je rodil v družino v protestantski veri in nato prešel v katoliško, ker se mu je zdela protestantska cerkev preveč liberalna. Tko da nehi že težit da ne vemo da je bil katolik ok? Ker dejstvo je da je bil katolik in rasist. IN nehite si bruke delat. Najprej obtožit muslimane za brezveze potem pa hitr trdit da on ni katolik. Vedno znova se zmotite.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:Ampak v konkretnem primeru me ne zanima, ali je bil kristjan, katoličan, ali dopisni član RKC.
Preiskava se bo nedvomno lotila tudi pogubnega vpliva verovanja na njegovo odločitev, da naredi pokol.

Se ti nisi v tej temi ze dovolj osmesil?
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, verska čustva so huda, huda zadeva.

Predlagam, da zavoljo suzice, 8888 in podobnih občutljivih ljudi za potrebe te debate besedo bog nadomestimo z "zobna miška", "božiček", "He, who must not be named", "Elvis" ali "Waldo".

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Oh please, ne me imeti za neumnega. V vero spreobrnjeni ateisti so one-in-a-million. Oziroma je zadaj zagotovo neka izjemno stresna situacija.
Če ti jih samo jaz predstavim kakšnih 5, ki so naredili točno to, pa ni bilo zadaj nobene stresne situacije, se boš naposled le ugriznil v jezik ali bo ostalo pri tem, da si neumen, kot si zapisal? Toliko bolj, ker je med njimi celo doktor znanosti, če se že ravno na inteligenco izgovarjaš.
Dejansko ne razumem tvoje vneme glede na odpor, ki ga čutiš do vere.

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Noben normalen odrasel človek ne bo kar naenkrat rekel - hey, pa dejmo začet verjet v božička, zobno miško in boga.
Itak. Ker ne izpolnjuje tvojih kriterijev normalnosti.
To, kar ti demonstriraš, ni žaljenje verskih čustev, temveč žalitev osebne inteligence ljudi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Ko si že spet preveč pameten: kako je pa temu pobu Bog lahko v uteho?

http://translate.google.com/tr...eya%3Fref%3Dmst

Misli, da ga je rešil bog, čeprav obstaja razumska razlaga in sicer da je strelcu zmanjkalo streliva ali da ga je zgrešil.

Ampak ker ima možgane preparirane, bo vedno za vse posledice odgovoren bog.

In zdaj bo model delal reklamo, da ga je rešil bog, da naj ljudje hodijo v cerkev in darujejo, da to resnično pomaga in podobne pravljice.

Lep, klasičen primer žive žrtve religije, ki je bila namensko vzgajana od malega v pridno ovčico, ki bo skrbela za nove člane.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Če ti jih samo jaz predstavim kakšnih 5, ki so naredili točno to, pa ni bilo zadaj nobene stresne situacije, se boš naposled le ugriznil v jezik ali bo ostalo pri tem, da si neumen, kot si zapisal? Toliko bolj, ker je med njimi celo doktor znanosti, če se že ravno na inteligenco izgovarjaš.
Dejansko ne razumem tvoje vneme glede na odpor, ki ga čutiš do vere.

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Itak. Ker ne izpolnjuje tvojih kriterijev normalnosti.
To, kar ti demonstriraš, ni žaljenje verskih čustev, temveč žalitev osebne inteligence ljudi.

No ja, še bolj so izpirjeni tisti "verniki", ki se izdajajo za pridne kristjane, po drugi strani pa ne verjamejo v vsako črko Svetega pisma ipd., ker pravljica itak ne ustreza dejanskemu stanju in jo razlagajo po svoje ter po trenutnih potrebah in stanju civilizacije.

Glede tega vprašanja gre zagotovo za pomanjkanje inteligence, čeprav na drugih področjih lahko osebek povsem normalno in trezno razmišlja.

Tu se spet vidi strahotna škodljivost religije, ki NE DOVOLI, da bi se o določenih vprašanjih razumsko spraševalo in razmišljalo in to je bistvo te celotne zadeve.

Problem pa nastane, ko nekdo začne mešati religijo v vse pore življenja, rezultat pa je znan...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Sprašujem se, kako to, da je bil tako dobro izurjen. 80 ljudi ni preprosto ubiti. Raniti še, ampak ubiti s strelnim orožjem? To moraš biti izreden strelec.
Na otočku velikem 0.12 km2 z avtomatskim orožjem?
Ne vem, kake "bojne" izkušnje imate ostali. Ali so žrtve stale kot "ovce" pri miru, ali pa je dober strelec. Še prašiča na kolinah ni preprosto ubiti, pa ima vendar 2 ali 3 m2, kamor lahko beži.
Če ne drugega, je strelec moral tovoriti vsaj 300 nabojev. Koliko kg ima to? In zakaj je mnogo posnetkov z otoka in tako pozna pomoč? Ali gre za efekt sodobnega človeka: dober posnetek je nekaj vreden. Če so vmes koga ustrelili, bo posnetek še več vreden in vsaj zid na FB bo bolj obiskan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Po svoje imaš dober point. Razliko osebno vidim zgolj v tem, da skavti lahko svojo dejavnost predstavijo kot približevanje človeka naravi s primesmi verske ideologije, medtem ko lahko za 14-letni podmladek politične stranke rečeš da gre za kaj? Športne igre z rdeče in črno obarvanimi goli? Risanje plakatov s političnimi motivi? Teorijo retorike in sprenevedanja?

Resno, ne predstavljam si, kakšen bi bil odgovor na vprašanje 14-letnemu sinu, kaj počnejo v podmladku politične stranke? Dopuščam pa možnost, da sem samo jaz tako nerazgledan, da si tega ne morem predstavljati. 14-letni skavt mi bo vsaj rekel, da postavljajo ognje, se učijo delati vozle in orientirati v naravi, tu in tam pa tudi debatirajo o bogu. Kaj pa bo imel mladi politik na zalogi za odgovor?
Sej 14-letni pripadnik podmladka politične stranke ti bo tud rekel, kako so taborili, kako so kuriuli ognje, pa kakšen je kakšno poseksal in fajn so se imeli. ..... bod prepričan da naredijo tabor kaseda zanimiv za mlade, indoktrinirajo pa prikrito (tako kot skavti) Tako se krepi pripadnost. Le da tu politično indoktrinacijo ne skrivajo za raznimi telovadnimi ali kamperskimi društvi.
Sicer pa je uspeh že to, da gre otrok kampirat k njim in ne k konkurenčni stranki, kar ga pa uspejo indoktrinirat je pa še plus.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
No, doktorja znanosti, ki se je po končanem doktoratu odločil, da bo vse skupaj še malo "začinil" s katolibansko zablodo, bi pa res z veseljem spoznal.

Grem stavit, da je zadaj neka širša zgodba in ni vse fine&dandy v smislu šit... tole dolgotrajno iskanje Higgsovega bozona mi gre že pošteno na živce; bom raje začel verjeti v bo... zobno miško.

Morda doktorat iz teologije?
hysterical-1.gif

Sicer pa glede predstavitve omenjenih ljudi - sure.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Skavtska obljuba:
Pri svoji časti obljubljam,
da si bom z božjo pomočjo prizadeval/a
služiti Bogu in domovini,
pomagati svojemu bližnjemu in
izpolnjevati skavtske zakone.

Obljuba volčičev in volkuljic:
Obljubljam, da bom z Božjo pomočjo
naredil/a, kar najbolje morem za svoje poboljšanje,
da bom pomagal/a drugim in
izpolnjeval/a zakona krdela .

V bistvu grozljivo. Prav tako bi moje morali prepovedati te podmladke za mladoletne osebe oz. za osebe, ki nimajo poslovne sposobnosti.

Poglejte tistega "zvezdnika" NSi, ki je že od malega vzgajan v "liderja". Že sedaj je "strokovnjak" za 2. svetovno vojno, komunizem ipd. zadeve, kaj šele če bo na oblasti.

Vsa svoja religijsko/ideološka načela bo hotel integrirati v našo družbo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.