Citat:
Uporabnik nekdo pravi:Upam, da ima rimskokatolikška cerkev vsaj malo moralnega mačka, oziroma slabega občutka... Ker imajo med svojimi fani tudi take ovčice.
![priden.gif](https://www.alter.si/tabla/images/graemlins/priden.gif)
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:Upam, da ima rimskokatolikška cerkev vsaj malo moralnega mačka, oziroma slabega občutka... Ker imajo med svojimi fani tudi take ovčice.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
...
osebe, ki slepo verjamejo v imaginarne bozanske sile in pravljice o nebesih in ostale bedarije, ne morejo bit relevantni sogovorniki, saj to niso zdravorazumske osebe. kako naj tako osebo clovek jemlje resno in ji da kaj prav?
Ali se sploh zavedaš, da si s tem izključevalnim stališčem zelo blizu norveškega morilca?
ja pa kaj se... ce teh hardcore vernikov ne jemljem resno, ne pomeni, da so pa zdaj moji sovrazniki in jih je treba odstranit. meni so smesni in so mi na nek nacin smilijo. in me totalno razpizdijo v taksnih primerih kot je bil na norveskem. to pa je tudi vse.
medtem ko pa verniki v imenu boga skoz in skoz napadajo drugacna stalisca.
moja stalisca so daaalec od norveskega morilca. na tak nacin jih vidis ti, ker s tem branis svojo vero. zakaj pa ti meni in mojemu ateizmu ne mores dat prav?
jaz ne posplošujem, posplošuješ ti
Dejanja skrajnežev posplošuješ na vse verujoče, vseh ver.
Ti izenačuješ vse vernike, jaz ne izenačujem vseh ateistov! Jaz v stališčih ateistov ne iščem "pravega vzroka", tako kot ti v stališču verujočega najdeš "pravi vzrok" tega stališče.
In nisem jaz tisti, ki trdi, da verniki ne morejo biti relevantni sogovorniki, ker da niso zdravorazumske osebe (kar itak z ničemer ne dokažeš). Od stališča, da se z nekom ni vredno pogovarjati, do stališča, da taka oseba nima pravice do življenja pa ni več daleč.
Kje pa jaz tebi, ali kateremukoli drugemu ateistu, kakorkoli odrekam, da ne veruješ? Nikjer, nikoli. Tudi nikjer nikoli ne "dokazujem" obstoja Boga, ker je nekaj takega nemogoče dokazati, saj gre že po definiciji za vero. Edino kar tukaj branim je pljuvanje po vseh vernikih vseh ver(!) zaradi enega hudo neuravnovešenaga množičnega morilca, ki se je samooklical(!) za kristjana.
Če pa je bistvo tvojega ateizma pljuvanje po verujočih, ja v tem primeru tvojemu ateizmu ne morem dati prav. Če že zaradu drugega ne, zaradi tega, ker ima pljuvanje po verujočih z ateizmom ravno toliko zveze, kot jo ima včerajšnji morilski pohod s krščanstvom.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Nikjer nisem zapisal, da si neinteligenten.
Vera je pač parazit, ki se prenaša od staršev na otroke. Močno dvomim, da si bil vzgajan v razumskem in odprtem duhu. Oziroma prepričan sem, da nisi bil.
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
ZaAgotovo je pripadnik neke vere, neke religije. Si dobro obveščen norveški kriminalist, ali kaj?
Registrirani kot politična stranka ali ne - isti ti je qrac. Oboji vzgajajo, da boš kot odrasel volil njihove.Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A so katoliški skavti kaj starejši?Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega .
Nisem vedel, da so katoliški skavti registriran podmladek politične stranke.![]()
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Zagotovo je pripadnik neke vere, neke religije. Si dobro obveščen norveški kriminalist, ali kaj?
Ne laži! Na FMF-ju imate filozofijo in menda je par poglavij vmes tudi o bogu. Tam so ti oprali možgane.Citat:
Če je še kaka bolj razumska veda kot matematika, sem odprt za predlog, bom menjal kariero.![]()
Niso še podmladek, so pa že podvrženi indoktrinaciji.Citat:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega .
Nisem vedel, da so katoliški skavti registriran podmladek politične stranke.![]()
Citat:
Registrirani kot politična stranka ali ne - isti ti je qrac. Oboji vzgajajo, da boš kot odrasel volil njihove.Citat:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Al pa kot telovadno društvo kot so bili pred vojno Sokoli in Orli.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ali lahko najdeš link, kjer sem svinjarijo na Urhu kakorkoli zagovarjal? Ne moreš - lahko pa najdej kakšno besedilo, kjer sem to obsodil.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
OK, ne bomo mešali svetovnih vojn z verkimi masakri?
Ali pobijanje Judov sodi med svetovne vojne ali verske masakre? So Stalinove čistke verski masakri? Kaj pa izstradanje Ukrajincev, je to tudi verski masaker? PopPotovo čiščenje Kambodže - je to verski masaker - ker sv. vojna zagotovo ni?
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj pa povojni(!) poboji v Sloveniji - so to torej tudi verski masakri?
Ali je šlo pri Barbara rovu torej za vsiljevanje verskih prepričanj? Kaj pa pri tistih dve vozovih dojenčkov, ki so jih v Teharjih pustili, da so se izsušili na juniskem soncu? Je šlo tam tudi za vsiljevanje verskih prepričanj?
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ne laži! Na FMF-ju imate filozofijo in menda je par poglavij vmes tudi o bogu. Tam so ti oprali možgane.Citat:
Če je še kaka bolj razumska veda kot matematika, sem odprt za predlog, bom menjal kariero.![]()
![]()
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Niso še podmladek, so pa že podvrženi indoktrinaciji.Citat:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
a zdej smo že pri svetem urhu? mimogrede, to poslopje naj bi bilo kasarna...prostora je pa notri ravno za kake 4 osebe v pritličju...morda je bilo zgornje nadstropje kaj bolj prostorno...
Citat:
In že spet je treba ubogim na duhu pojasnjevati, da ta uboga ovčica skoraj zagotovo ni pripadnica rimokatoliške cerkve.![]()