Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Najbrz si premlad, da bi se spomnil kako je bilo to urejeno na Celovski (takrat ni bilo obvoznice, kot je danes, se manj pa priklopa na obvoznico ze od Vizmarij/Sentvida). No, to brihtno zadevo so ukinili.
Ce mislis to na tisti rumeni pas namenjen avtobusom med konico se ga spomnim. Kaksnih prometnih ureditev pred letom 90 se pa res ne najboljse.. Se mi pa sicer ni zdela napacna stvar...
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ti imas pac sreco, kot si napisal, in ti tudi ne bi padla krona z glave, ce bi sel na 25ko (oziroma ustrezen drug avtobus, odvisno od kje pac si). Marsikdo pa ni doma tako blizu in mu javni tarnsport pobere od uro in cetrt do dve uri v eno smer. Da se bo nekdo vozil 3-5 ure na dan, vsak dan, v 8-urno sluzbo, vmes pa se zmrzoval po postajah, se namakal na dezju, kuhal na soncu in cakal JP, ki zamuja, je iluziorno pricakovati.
Seveda, men ni problem jt na bus. In tudi grem, razmeroma pogosto. Ce pa tako nanese da se mi recimo bolj mudi pa sibam s kolesom. Pa mi ni nobene panike.
In ja, tezava je tako predvsem za "vas" ki ste malce bolj stran. Ravno zato pa poudarjam, da je treba narediti p+r sistem in bolje zorganizirat mestni promet. Ce bo uvedba namenskih pasov za LPP to doprinesla, potem super. Itak da se nobenmu ne da cijazit sto let z avtobusom nekam kjer bi lahko bil npr. z avtom hitreje.
Najvecji problem pa so itak ljudje ki imajo zgreseno mentaliteto, naprimer "jaz pa se ne bom s to smrdljivo trolo peljal" in podobno. Od kolega oce ima recimo optimalno avtobusno linijo med domom in sluzbo; avtobusno ima 50m od hise, sluzbo pa prav tako - brez prestopanja. Pa pac gre vsakic z avtom, ker je drugo premal nobel al tko nekak...
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Ni tam bus linije. pa tudi če bi bila, jo moram nositi do postaje, od postaje do vrtca in potem še nazaj. Glih mam cajt, voljo in željo še za ta fuk.
Otroski zic na kolo, hop do vrtca in nazaj, pa se nekaj zase nrdis tako