Druženje s sodelavci

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Mogoče moški ne vidijo scene tako, kot jo ženske, oz. ne vedo, kako izgleda, ko te zj*** ženska. Jaz se moških v službi nikoli ne bojim, vedno pa me je strah, da bom enkrat dobila za šefico žensko, ker z večino bab pač ni mogoče delati. Na žalost je tako, da mora ženska v tem svetu, ki je še vedno moški, če hočemo ali ne, pokazati vsaj 10x več od moških kolegov. In glede na traume, ki jih mora prenašati, da jo dejansko sprejmejo, ni čudno, kaj na koncu ostane od njene osebnosti. In jaz takega stvora ne želim za nadrejenega. Zdaj govorim seveda za ljudi, ki jih poznam, gre se pa za veliko podjetje, zato verjamem, da je v malih podjetjih malo drugačna klima.

Par let nazaj, ko sem začela delati na novem delovnem mestu, sem imela krasno sodelavko, super sva se razumeli, dokler nisem en dan nekaj iskala po njenem mailu in našla mail v katerem me prav "prijetno hvali" neki osebi iz vodstva. Lahko bi vedela, da se po mailu takih stvari ne piše, ker velikokrat pride do situacije, kjer je treba brati maile sodelavcev, ker jih enostavno moraš. In potem v upanju, da boš našel podatke o neki seji najdeš "nož".
uf-1.gif

Tako da lahko rečem samo to, da je ženska ženski največji sovražnik in da se je v službi potrebno brigati samo za sebe.
roza.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Jap, v službi je velik problem nevoščljivost in ambicioznost.
Mene npr. blazno moti zakaj se nekateri pri nas neprestano ukvarjajo s tem kdaj kdo pride v službo in kdaj gre domov. Gre za ljudi, ki nimajo praktično nobenih skupnih nalog, ampak še vedno se non-stop posluša: "Ta hodi v službo ob 9h, domov pa že ob 16h."
bonk.gif

Res ne štekam kaj koga boli [censored] a je nekdo na šihtu 7, 7,5 ali 8 ur. Pa če kdo dobi povišico ali dodatno plačilo za delo. Tukaj se tudi pojavi totalna uzbuna. Vedno se sprašujem zakaj nekoga moti, če eden najbolj pridnih informatikov pri nas dobi 60€ več pri plači. Gre to morda iz tvojega računa, ali ti zaradi tega kaj manj dobiš?
bonk.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dragi moji... imas svega i svasta...

vendar ni vse tako crno kot predstavlja kozarec... jaz se iz prakse strinjam s netkotom 100%... je pa spet odvisno KAKSEN kolektiv je... ce so vsi ritolizniki ter karieristi potem ni cudno da so odnosi v podnu... itak pa hitro vidis komu lahko kaj zaupas komu ne.. in s nekaterimi se spoprateljis...

v kolektivu kakrsn je od kozarca nebi zelel delat...

Q F T

tudi jaz bi dal odpoved v prvem tednu v kolektivu kakršen je od kozarca.
Konec koncev le preživim vsaj 1/3 dneva med temi ljudmi in če bi imel take ljudi okoli sebe - hvala lepa.
Živim enkrat in nočem imeti zahrbtnežev, spletkarjev in sovražnikov okoli sebe.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
morda je pa problem v kozarčici? kolikor ima ta enih slabih izkušenj, kar z vsemi, ki ji stopijo na pot, bi se morda lahko vprašala v komu je problem?! lahko pa, da ima res takšno nesrečo, da dejansko spozna vse slabo..
se pa strinjam z netkotom..in tudi s tem, da so dobri in slabi ljudje po svetu..nekak pa drži, vsaj v mojem primeru, da se ljudje obnašajo do mene tako, kot se jaz do njih in tukaj predvsem šteje spoštovanje (tudi tisti na morda slabšem glasu, se meni niso nikoli izneverili)..

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, problem je v kozarčici.

Ker ful rada zabada nože v hrbet.

To dela non-stop.

Kot se lahko vsak prepriča.

Vedno in povsod.

Lep pozdrav.

PS: Svojega dela ne menjam. Ker imam rada delo. Sem se pa navadila živeti v tem okolju. Ki je milje daleč od majhnih s.p/doo-jčkov. Vem, da je veliko lažje delati v firmici, ki ima pet zaposlenih in ti si - glej, kako zelo prikladno - celo njihov šef. Been there, done that. Zato ne pametujte, da veste, kaj se dogaja v firmah, kjer šefa sploh ne vidiš, ker je zelo-zelo daleč. Ker ne veste.

Še to - moj šef je OK. In tu ni kaj dodati.

(Leprotto je zelo dobro napisala. S to razliko, da sem sama videla tudi moške, ki so to delali - ne meni, nekomu drugemu. In to ne samo stare 20-30 let, ampak tudi 60. Tako, da ne misli, da so tega sposobne samo ženske. Ko nekdo zavoha korist (denar/napredovanje), se bo temu vonju zelo težko uprl. Še to - tega vonja v s.p./doo-jčkih praviloma ni. Ker ni kam napredovat oz. vsaj ne pretirano visoko...).

Pa lep pozdrav vsem šefom, ki mislijo, kako dobri šefi so (kateri pa tega ne misli?
hysterical-1.gif
).

In pri tem še mrtvo hladno razlagajo, da sploh ni panike tolči nož v hrbet, ker je to znak tvoje superiornosti....
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Pa lep pozdrav vsem šefom, ki mislijo, kako dobri šefi so (kateri pa tega ne misli?
hysterical-1.gif
).

tisti šef ki misli da je dober - to SIGURNO ni.

da si dober šef, moraš začutiti lojalnost delavcev - to je pa izredno težko dosežt. da se, sam pol ne bo takega zaslužka, pa ne bo tretjega vikenda na morju, pa jadrnice, pa iber bemfla pa merca.....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Četudi si še tako zanič, imaš vedno lahko lojalnost nekoga, ki si itak ne more nikjer drugje najti službe (matere samohranilke, na primer).

Sploh v Sloveniji.

Tako da bi se dalo tudi o tem zelo veliko debatirat.

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja, to je pa tud res
frown-1.gif

no, v bistvu to NI lojalnost. Lojalnost recimo je, da tudi, če bi delavec dobil ponudbo za več denarja, da te ponudbe ne bi vzel.

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
če bi malo manj cvilila, ko ti nekdo stopi na žulj, bi nas lahko še pretentala o svoji oh in sploh osebnosti..tako pa si ne morem mislit drugega o tebi kot, da si pač samo še eno zoprno, zafrustrirano ženšče..

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik nadi pravi:

če bi malo manj cvilila, ko ti nekdo stopi na žulj, bi nas lahko še pretentala o svoji oh in sploh osebnosti..tako pa si ne morem mislit drugega o tebi kot, da si pač samo še eno zoprno, zafrustrirano ženšče..

Očitno smo končali.

Iz argumentov (očitno so bili zelo dobri) smo v odgovor dobili žalitve.

Ker nek šef težko prenese, da bi kje izgubil. (Kako to, da mi je tudi to nekam znano?
smirk-1.gif
)

Za konec - Misli si o meni, kar si hočeš. Me niti najmanj ne moti.
smile-1.gif

(Tudi to sem se že naučila na delovnem mestu - da se ne obremenjujem s takimi osebnimi diskvalifikacijami).

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
no, v bistvu to NI lojalnost. Lojalnost recimo je, da tudi, če bi delavec dobil ponudbo za več denarja, da te ponudbe ne bi vzel.

Res je.
Ampak ponudba bi morala vsebovati več kot 20% višjo plačo in v trdnem kolektivu.
(plus še kakšne sladkorčke - če so bili tudi v stari službi).

Potem si pa oglej folk, kako cincari...
tongue-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
res je.
no, sej "sladkorčki" ,kolektiv ,super šef, dobra plača, dopusti in ugodnosti ponavadi ustvarijo lojalnost ki meji že na družinsko vez.
tega recimo v sloveniji ne dobiš. vsak šef (no, vsaj v 90%) najprej pomisli samo na svoj lasten luksuz. je-be se njemu če delavec životari in si ne more bajte/stanovanja zrihtat, na delavca gleda kot na STROŠEK in ne kot INVESTICIJO.
in to je žalostno do konca!

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
aplauz.gif
se popolnoma strinjam. Kot v naši firmi pravijo za naš oddelek, da smo samo strošek, "ne vejo" pa tega, da smo eni glavnih "ustvarjalcev" dobička!!!

Seveda šefa, ki ima plačo 5.000€ neto, ne zanima ali jaz ne jem malice zato, ker mi ne paše ali ker si je ne morem privoščiti
bonk.gif
eh

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Kot v naši firmi pravijo za naš oddelek, da smo samo strošek, "ne vejo" pa tega, da smo eni glavnih "ustvarjalcev" dobička!!!

to je itak povsod! tisti, ki prinesejo največ denarja (večinoma) imajo najslabše delovne pogoje oz. jih "glavni" tretirajo kot "ah, se bodo že znajdli..."

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik smith pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Kot v naši firmi pravijo za naš oddelek, da smo samo strošek, "ne vejo" pa tega, da smo eni glavnih "ustvarjalcev" dobička!!!

to je itak povsod! tisti, ki prinesejo največ denarja (večinoma) imajo najslabše delovne pogoje oz. jih "glavni" tretirajo kot "ah, se bodo že znajdli..."

ja, sam to nebi smelo biti "ITAK"
wall.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik smith pravi:to je itak povsod! tisti, ki prinesejo največ denarja (večinoma) imajo najslabše delovne pogoje oz. jih "glavni" tretirajo kot "ah, se bodo že znajdli..."

sej to...lahko bi malo na nas pogledali, ko so gledali kdo je bil tisti, ki jim je "omogočil" zaslužke....ampak ne, k da bi se jim 100.000€ kje poznalo (o plačevanju stroškov, ki jih oni delajo in so glupi, pa nič ne vejo).