Drugi družinski avto za 7000

T00MY

Pripravnik
27. mar 2008
67
0
6
Ist bi ti priporoču kei tazga..čepraw tud Punto ni slaba izbira
wink-1.gif

Klik

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
PEUGEOT 206SW
relativno velik prtljažnik, pa še celega ali samo steklo se da odpret

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Da malo obudim tole temo.
Malo sva z boljšo polovico letala po salonih in ideja je padla na novo Kia Rio. Zadeva je okoli 9000 (no kaj sem napisal na začetku teme začneš z 5k končaš na 10k) ampak je nova in ima kar lep kupček opreme. Ima kdo kakšne izkušnje z Riotom.
Kakor sem bral razne teste je čist OK avtoček, pa s Kiam imam zelo dobre izkušnje (11 let stara Sephia laufa k urca). Boljša polovica pa pravi, da je tudi vizualno privlačen (karkoli že to pomeni!).
Če ima kdo kakšne izkušnje s tem avtom bi jih zelo rad slišal, da nebom prvi. Zanimajo me predvsem izkušnje s porabo in okvarami, ker 30000 km na leto ni ravno malo.
Hvala!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
30.000 km letno?....pa gledaš za korejskega bencinarja?

a ne bi raje zdaj malo več reskirala pa bi se potem ceneje vozila?

pa pri tej kilometrini...se noben ne vpraša kako je z varnostjo v takem avtu izjemnih dimenzij?

A ne bi bil opcija kak Clio dCi?..magari leto star. Bo razlika v nabavni ceni preko porabe hitro noter, vsaj pri taki kilometrini.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Saj glih zato sprašujem mnenje lastnikov. Zanima me realna poraba ne pa tisto, ki jo imajo napisano v prospektu.
Glede na to, da imam sam Stilota disla sem malo preračunal in če poraba ni dosti manjša kot pri bencinu se zadena ne splača. Dizel ima pač dražjo registracijo in servisi so dražji. Pa seveda nesme kaj posebej crkniti ker potem je zelo drago.
Pri Stilu je razlika v poravi okoli 3 litre in tu se pozna, če je pa kaj dosti manj se pa ne splača.

Kar se tiče varnosti, pa velikost ne pomeni večjo varnost. Kreš testi mu dajejo 4 zvezdice. Neka sredina, od tu naprej se kupuje avto (moje mnenje).

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Če se malo vmešam ... cca. 13.000 Eur te pride 1.6 16V Xsara Picasso Elegance ...

Odličen družinski avto ...

Bistveno večji od Rio-ta ...

In če delaš 30.000km na leto ga pa še na plin vržeš pa maš pravo stvar ...

Bo Stilo ratal drugi družinski avto ...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
A je to še prejšna verzija Picasota?

Če je je bila tudi ta opcoja. Samo ima porabo malo manj kot 10. No saj pri sestri je tako.
Pa tudi do Stilota karavana ji manjka ene par litrčkov prtljažnika.

Imate morda še kakšno drugo idejo, da nebom zgledal kot Kia zaljubljenec. Za firmo je praktično vseeno. Jaz osebno bi vzel kakšnega Berlingota ampak doma pravi, da to pa ne ni vizualno privlačen (!?!?)

Iščem pa nekaj za 30000 km na leto, varno, da je vsaj toliko prtljažnika da gre notri voziček ali sobotni nakup, cena do 9000 (za kaj super tudi malo več samo ne pozabit da sem začel na 5000).

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Kašen Picasso! Ford Fusion dobiš z popustom za dobrih 10t €
Glede avta do 7000 pa ti svetujem Stilota 1.9 Jtd Car - Nebi ti bilo žal!

LP,B

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
smile-1.gif
potem je tu že govora o 13.000 EUR.

In če se že cincaš, pa gledaš da bo 2 'družinski' avto (torej veliko prostora, pamali avto) potem je top izbira Honda Jazz (poišči temo prav s tem imenom...ker ga mi ogledujemo)...porabo pa seveda najmanjšo med konkurenti - na relacijah (oz pri tej kilometrini) ne sme preseči 6 litrov (mešane vožnje)....relacijo si pa upam trdit da dobrih 5.

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/384666/an/0/page/3#384666

Se pa stari model poslavlja in so dokaj ugodni...novi bo verjetno kakih 1.000 do 1.500 EUR dražji.

Spet druga perspektiva...VW Polo 1.4 TDI (5 vrat, z vso potrebmo opremo)....cenovno 13.000 EUR...poraba pa (spet relacije) 4,5 litra (ali manj)....testenag (s 500 prevoženimi kilometri) dobiš za 12.000 EUR (AH Moste)....spet tema 'Polo 1.4 TDI'

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/443087/an/0/page/0#443087

Potem seveda so tu še Clioti...in njihovi 1.5 dCi motorji...o njih ne morem pisat, ker ne poznam, poraba bo definitivno po 5 na relacijah.

Samo tu jepotem rang med 10.000 in 13.000 EUR.

Se pa na vsak način (kot že rečeno) splača pri taki predvideni kilometrini vzeti dizla!....se višji strošek nakupa (1.000 do 2.000 EUR) povrne prej kot v 2 letih....kake hude razlike pri stoških vzdrževanja in registracije pa ni.

(jaz mam s passatom (160 konj, 1.5 tone, 4.7 metra na relaciji porabo 5,5 litra...pa ne bi taki mlinčki imeli krepko pod 5!?)).

Korejec pa kaj? 7 litrov bo že uspeh....

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če ti je izgled na drugem mestu, ti jaz priporočam mojo grdobo:
škoda fabia 1.4 tdi

recimo to

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2109345

jaz imam to službenega, delam okrog 40k letno. ko so mi ga dali, sem skoraj kozlal, ker je grd ko smrt, vsaj meni. No s časom sva se dobro ujela, ker razen grdobe, pravzaprav ne najdem ene večje pomanjkljivosti.
Avto je izdelan v nulo, kar v tem segmentu ni pogosto. Pozna se mu švabsko sorodstvo.
Noter se sedi udobno in je prostoren, prtljažnik pa je itak klasa za sebe. Noter paše vse! Od ajnkaufa v ikeji, 2 becikla (podrti sedeži), 2 velika cucka,... Interšpar vrečk se sploh opazi ne
grims-1.gif

Motor je klasa za sebe. Pije smešno malo, zmogljivosti so več kot zadovoljive. Sploh navor je super zadeva.
Če je paket excelence (se mi zdi da je tak), maš noter opreme ko dreka. Od park senzorjev, tempomata, 15 col lita platišča, usnjen volan,...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Ja to je prejšnja verzija ...

Poraba je odvisna od načina vožnje ...

Moja vožnja in Piksna 2.0 Hdi - poraba cca. 7+, moja boljša polovica poraba 6+

Pa ne mislit da ženske ne morejo stisnit porabo navzgor ...

Kar se tiče voz9ičkov ti skoraj za vsak avto najdem voziček ki gre not in drugega ki ga ne spraviš ...

Razen če imaš avto v stilu Espace, C8, 806, ... kombi ...

Kar se same mehanike tiče je pri Picassoju že vse preizkušeno, moj je sedaj star 4 leta 125.000km in samo redni servisi, nič izrednega ...

Res pa je, da je cena novega cca. 13.000 (začel si s 5.000), rabljenih dobrih pa skoraj ni ali pa so uvoženi in/ali zbiti in popravljeni ...

Pa še en plus imaš: če ga ima sestra, ga lahko dodobra stestiraš in preverita skupaj s tvojo kako se vozi, kako zložiš notri voziček ... Pa sama ti lahko pove izkušnje ...

In če vzameš v zakup moj nasvet, da mu dogradiš plin (tank daš namest rezerve) in imaš vse pokrito in pri 30.000km na leto boš imel hitro pokrito investicio v plin in pa še domet bo večji ... (ne montiram plina v avte, tako da to ni reklama) ...

Premisli ...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja se zelo strinjam s teboj ampak 13000 je res mogoče malo preveč. Recimo da grem tja do 10000 morda 11000.
Plin bi pa jaz že zdavnaj vgradil če nebi imel dizla. Moja se pa buni proti dizlu. Pravi da je neveran ker lahko eksplodira. Ne komentirat nima smisla.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Ja se zelo strinjam s teboj ampak 13000 je res mogoče malo preveč. Recimo da grem tja do 10000 morda 11000.
Plin bi pa jaz že zdavnaj vgradil če nebi imel dizla. Moja se pa buni proti dizlu. Pravi da je neveran ker lahko eksplodira. Ne komentirat nima smisla.
Pri nas je tako, da je prvi avto (ki ga uporabljam jaz: 40.000 km/letno) rabljen in se menja na tri leta, drugi avto, malček, ki ga uporablja žena pa nov - zaenkrat edini, star je pa že 9 let.

Svetujem, da gresta gledat nov avto kategorije, Polo, Clio, Getz........ Zmenita je tako, da bo žena določila model in barvo (!!! zelo pomembno), ti pa tehniko.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Moja se pa buni proti dizlu. Pravi da je neveran ker lahko eksplodira. Ne komentirat nima smisla.

hysterical-1.gif

Opa tuki sem pa eno velko neumnost napisal. Mislil sem, da se bumi proti plinu ker lahko eksplodira.
No sej tudi to je neumnost glede, da imava plin v kuhinji.

No upam,da nebo prebrala te moje neumnosti
redface-1.gif