Drugi družinski avto za 7000

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kupujemo drugi družinski avto za 7000 eur. Saj veste kako je to začneš pri 6000 in končaš pri 8000.
Rabili bi pa nekaj manjšega (prvi avcto je Fiat Stilo karavan) za v službo in nazaj in včasih za kakšen prevoz otroka. Zelo je priporočljivo, da se da v prtljažnik stlačiti voziček.
Avto bo na leto naredi cca 30000 km zato je priporočljiva manjša poraba in avta ne kupujemo za krajše obdobje zato je pomemben tudi letnik in stanje števca. Klima, airbagi, 5 varat so obvezni, priporočljiv je pa tudi kakšen abs.
Pre pregledovanje avto.net strani sem opazil, da so najcenejši Puntoti (novi so že za malo več kot 8000) samo so mašine 1,2 in me kar malo skrbi kako se tak avto obnese na dolgi rok pri vsakodnevni vožnji po avtocesti.
Vsak predlog je dobrodošel.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
kupi razbitega porsche cararro, tako razejbano, mogoce ce je zazgan, se lahk cenej skoz prideš... garantirano, zabava za celo druzino.

prvo se boste mal lovili, pol te bo zena ujela in te nahoblala, otroci s bodo drli...lačna usta , nato pa bodo še sosedi od zavisti delali skupinske bedarije. Zabava za celo ulico. Kupi.
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
s podobno dilemo smo se tudi mi soočili. Začneš pri 6.000 EUR potem pa bolj kot gledaš ponudbo ra bljenih, bolj ugotavljaš da za ta denar ne dobiš nič (pametnega).

Tako da smo mi na koncu pristali na izboru ali Honda Jazz ali Polo.

Pa potem čisto na koncu prišli do spoznanja da se še najbolj pslača kupit nov avto...pa tistega potem trajbat 15 let.

Sicer kupili zdaj nismo še nič, ker se nekaj premika pri ženini službi, če že bo treba, bomo pa definitivno (praktično smo že odločeni) Hondo Jazz - zdaj prihaja nov mdel, tako da bomo počakali njega.

(poišči malo niže temo 'Honda Jazz').

Kar se mene tiče...od malčkov, daleč najboljša izbira (tako po prostoru, kot funkcionalnosti, ter seveda porabi)....imajo pa ta 'problem' ker rabljeni držijo ceno (z vidika, da si ti kupec seveda).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Vincent Honda Jazz je res super avto samo se bojim, da bo predrag. No mogoče bo pa cena sedanjega modela padla, ko pride nov.
Pri tistem oglasu od Toyote me pa moti, da je avto letnik 2002. Avto star 6 let mora imeti preko 100000 (minimum) če so realni km. In če ga nameravam imeti dalj časa se pač začnejo stroški pa tudi če je Toyota. Raje bi vzel kaj manjšega in mlajšega. Mi gredo pa osebno ful na jetra oglasi brez podatka o km. Potem pokličeš in reče 300000 in lahko samo odložiš.

Brgo imaš kaj izkušen z Dacio???

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Peljal sem edino logana, pa je čisto normalen avto, ni pa zadnji krik tehnike in lepote. Sandera ne poznam, ima pa zelo preizkušene renaultove 1.4 in 1.6 motorje in enako osnovo kot logan. Tudi zgleda zelo spodobno. Za ta denar dobiš kar veliko novega avta.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Verjetno res. Na takšen način sem kupil svoj prešni avto, ki ga je potem podedovala boljša polovica. Šlo je za Kio Sephio. Po 10 letih mašina še vedno lafa kot urca samo pleh je pa že čisto načet. No sej to je vzrok menjave.
Dacia se sigurno peje kot mora. Pač ni lep in ima sigurno preizkušeno tehnko (kor Kia, ki ima Mazdine motorje). Samo kaj bo čez nekaj let (8-10)?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Še najbolje bo če se osredotočiš na japonska vozila. Ne vem, se pozna v glavnem, tako pri rjavenju kot drugače, tudi pri toči se ne pozna takoj udrtina po avtu, kot pri npr. renaultih, citroenih...
Je pa seveda odvisno kako je prejšnji lastnik delal z avtom.. Če ga je kje ruknil, ali ga je spiral po zimi (sol pa to)... Mah, itak je veliko dejavnikov še zraven, ki jih je pametno upoštevati pred nakupom vozila.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Med kio in dacio je velika razlika. Dacia namreč je čisto zares renault (ponekod se prodaja tudi kot renault ali nissan), kia je pa izdelovala že zastarele mazdine avtomobile in motorje samo po licenci. Poleg tega sandero sploh ni grd, je kar velik napredek glede na logana.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem v sobotnem Delu prebral članek o srečanju s Sanderom... Tudi tu so se novinarji najprej zakadili v izdelavo armature in notranjosti... Pa so bili razočarani, ker niso našli nič "romunskega".

Edino glede motorja bi bila boljša izbira 1.5 dCi (70 ali 85).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
maš pa tudi opcijo 'novega' Clia (star model - Billabong) za 8.000 EUR.

Mislim da z 1.2 motorjem (ki pa je za mestni vrvež prav presenetljivo poskočen - glede na kubaturo -> imamo v službi)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz se drugače vozim s cliom 1.2 16v vsak dan po ac, blizu 40kkm letno, pa zdaj v malo več kot 2 letih nisem mel nobenih težav. Za 180 na uro tiščat to pač ni, pri normalnih 120 - 130 na uro pa je čisto hvaležen in se ne matra. Možakarja je zgoraj skrbelo, da ti motorji ne zdržijo vožnje po ac, pa jim je v resnici precej lepše kot po mestu. 16v motor je pri 120kmh/h ravno v območju vrtljajev, kjer ima najvišji navor, in to baje motorju precej paše. Edino kar zna pri cliotu najedat na dolgi rok so ne najboljši materiali v notranjosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Edino kar zna pri cliotu najedat na dolgi rok so ne najboljši materiali v notranjosti.
Delno se strinjam... Clio Storia ima plastik-fantastik notranjost... Npr. ExtremeII, BilaBong imajo precej kvalitetnejšo notranjost.
Isto ima Clio III... Osnovna različica je podn, Exepcition in Dynamique pa so spodobni materiali...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz imam storio sport, ki ima enako notranjost kot extreme ali bilabong, pa se mi je zelo kmalu začelo gužvat usnje na volanu, pa sedež se mi tudi mucka. Pa kot sem videl extreme in bilabonge imajo z usnjem skoraj vsi enake probleme...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz se drugače vozim s cliom 1.2 16v vsak dan po ac, blizu 40kkm letno, pa zdaj v malo več kot 2 letih nisem mel nobenih težav. Za 180 na uro tiščat to pač ni, pri normalnih 120 - 130 na uro pa je čisto hvaležen in se ne matra. Možakarja je zgoraj skrbelo, da ti motorji ne zdržijo vožnje po ac, pa jim je v resnici precej lepše kot po mestu. 16v motor je pri 120kmh/h ravno v območju vrtljajev, kjer ima najvišji navor, in to baje motorju precej paše. Edino kar zna pri cliotu najedat na dolgi rok so ne najboljši materiali v notranjosti.

No to je že lepše slišat. Sej na avtocesti trenutno med Ljubljano in Logatcem kaj več kot 130 se tudi neda peljati. Sploh ne v času ko grem jez na šiht in iz njega. Je pa res, da mi Clio ni glih pri srcu. Kaj je pa s Puntotom 1,2. Sej veste Fiat glede na moj prvi avto
redface-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Grande punto raje kot clio, čeprav je 1.2 za tega res premalo. Namesto tastarega punta pa bi raje vzel clia.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.126
113
Mi smo za točno takšen denar izbrali Hyundai Getz za drugi avto v familiji in ga dobili za takšen denar kasko zavarovanega.

Seveda je grde barve...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem tudi hotel kupit getza, ker ga ima mati in se mi kar dopade. In me je tisti dan, ko sem se namenil it getza zaarat foter prepričal naj grem pogledat cliota. Pa mi ni žal, da sem se potem odločil za cliota. Res mi je fotr zrihtal popust, ki mu nisem mogel rečt ne, pa sem vseeno dobil tudi veliko več avta, kot če bi kupil getza. Getz bi me leta 2006 prišel 200 jurjev več, imel bi samo 2 airbaga namesto 4, ne bi imel abs-a, tempomata, litih felten... itd, itd. Ja, pa cliota po naročilu sem prevzel po 10 delovnih dneh, hitreje ga niti ne morejo izdelat. Nov getz vseeno ni slaba izbira, se zdaj dobijo ugodneje kot clioti, pa še opremo so malce poboljšali.