"Domači" pridelki

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
pobrskaj na tubi če je kakšna varianta z vsaj ANG podnapisi. Aja, kje je kravakonj? so ga mati peljali v Punat?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zahvaljujoč časovnemu zamiku, sem si danes ogledal ta dokumentarec. Res neverjetno, kaj požremo s to industrijsko prehrano. Res bi bilo potrebno shraniti kopijo za kravjega konja. Sedaj so mi zagnusili še polnozrnat kruh.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
In na podlagi enega dokumentarca posplošujete na vso prehrambeno industrijo.....
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Si bolj na varni strani, če enostavno posplošiš na vso industrijo (prehrambeno). Verjetno so izjeme in če poznaš kakšno, kar povej. Bomo njihovo robo kupovali.

Lepo je noter bilo povdarjeno, kar sem sam že napisal, da podjetjem sploh multinacionlkam je važno samo eno: to je dobiček. Vse ostalo ni pomembno. Če to drži za neko tovarno telefonov še mogoče razumem, pri prehrambeni industriji in pridelovalcev, bi pa morala prva stvar biti zdravo in potem dobiček. € pridejo potem sami od sebe, če delaš na pravi strani.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
smile-1.gif

pa dej no, ne morš kr zagrabit, na kravkonjev račun sem se hotel samo malo pohecat, sn mislu bote skapirali.....
sj pol pa mogoče res ni bit tolk težko ,,supertroll,,
me je že za trenutek imelo, da bi začel kopirat kravakonjeve stavke, samo ključne besede bi spremenil, pa da vidim, kolk dolgo bi vas lahko vlekel.....sam jebeštrga, ko se mi ne ljubi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
haha, ja dobra..no ampak sem tudi sam skeptičen, vsaj na prvo žogo do tovrstnih oddaj, ampak je bila korektna zelo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
haha, ja dobra..no ampak sem tudi sam skeptičen, vsaj na prvo žogo do tovrstnih oddaj, ampak je bila korektna zelo.
Nisem gledal, ampak si upam kr na pamet rečt, da je še nekajkrat hujše, kot si upajo prikazat,
mislim da pri vseh podobnih dokumentarcih velja, da si upajo prikazat samo vrh ledene gore

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer ni ravno zelenjava, ampak glede okusa in debate domače vs. industrija je pa vseeno zanimiv podatek:
Citat:
Solving these problems is only a matter of time and effort, but a more intractable issue might be taste. Discerning palates will tell you that farmed insects simply do not taste as good as those that grow in the wild. In rare cases, some insect farmers have been known to succumb to shortcuts to keep prices down – for example, rearing crickets on fish food. "They taste like rotten fish," Reade says.
Članek drugače govori o težavah, kako bi insekte uporabili za prehrano namesto mesa:
http://www.newscientist.com/ar...=2#.UfuXt21viyE

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
včeraj je bilo tole

Naš vsakdanji strup, francoska dokumentarna oddaja
Izobraževalno-dokumentarna oddaja

Na sporedu: 04.08.2013 ob 22:15

Napovednik: Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije WHO so se rakaste bolezni v zadnjih tridesetih letih podvojile. V tem obdobju je tudi več levkemije, možganskih tumorjev pri otrocih pa je vsako leto več za dva odstotka. WHO je zabeležila podobno rast tudi pri nevroloških in avtoimunskih boleznih. Razlog za vse to so kemične molekule, ki od druge svetovne vojne preplavljajo naše okolje in so predvsem v hrani. Oddaja spremlja faze v proizvodnji hrane od njive do krožnika.

ima kdo link na tubo oz s podnapisi, je kdo gledal?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.291
7.059
113
pri taščici
Gledal jaz, vendar me je med aspartamom zmanjkovalo(po kakšno uri), tako da ne vem natančno kako se je končalo. kdaj bo ponovitev?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Dajo pa tak pametni termin, da ja zamudiš, al pa greš spat :S Pacijenti. Še tu se očitno lobira.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Meni pa se zdi zelo kul termin, odrasli še ne gredo spat in v nedeljo zvečer ima največ folka ravno čas, da si v miru ogleda.

Drugače pa nisem gledal, pa niti ne vem, če bi me zanimalo gledat kako francozi bluzijo.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Mene je tudi zmanjkalo vmes, ni glih najbolj zanimiva zadeva.

Je pa bil pokazan absurd vsega, kako so vsi podatki za plebejce skriti kot tržna skrivnost, vse razprave v evropskih organih o teh aditivih so zaprte za javnost, kako Monsanto in drugi za vsak drek spišejo po par tisoč strani iz katerih je nemogoče izluščiti kaj bistvenega in podobno. Umazana stvar.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
valjda, ti moraš gledat daj e to vse nepotrebna industrija, ki prisili celotno verigo in na koncu še potrošnika da to kupuje.. ko je na koncu bolan pa še ima farmacija in zdravstvo nekaj od tega.

Če bi ljudje jedli zdravo hrano brez aditivov, brez gensko spremenjenih rastlin itd, maš ogromno ljudi na cesti, kar pa ni kul, očitno. Vse se pa opravičuje s tem, da vseh ljudi drugače ne moreš nahranit..resnica je pač takšna da se pol itak stran vrže.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Žal je resnica takšna, da je nemogoče, da bi vsak zemljan zdravo jedel, ker potem bi morale biti živalske hrane večja kot največja mesta, da ne omenjam vseh "pašnikov" kjer bi se živali pasle, etc...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
normalno bi bilo,da bi se že v štartu prehranjevanje mesa precej znižalo. CCa 300 gramov na teden je priporočilo, več ne potrebuješ za zdrav lajf..

aja, termin, odrasli še ne gredo spat..zelo lame...ravno mladina bi se morala izboraževat v tej smeri..starci so itak so kaj so, čeprav ko se začnejo leta iztekat, tudi začneš pazit kaj ješ,vsaj tako opažam v okolici in službi.

torej, a bo kakšna ponovitev, nekako smo zamudli, pa sem celo videl prej na sporedu. Oziroma če ima kdo original ime oddaje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Narobe si razlagaš, oz ok, ti podatki so ok za nekoga,ki ni fizično aktiven, recimo kakšne uradnike...delavci, fizični, pa že rabijo več.

Še vedno je najbolj zdrava in najbolj "polno" s hranilnimi snovmi meso, recimo kakšna jetra. Lep masten štikel govedine pa je itak skoraj najboljše, kar lahko človek zaužije.

Potem pa še nekaj "surovih" maščob in si tam, nič drugega se ne rabi.

Izviren problem tukaj je, da 99.9% ljudi sploh ne vedo, kaj bi naj bilo zdravo, zraven njih pa še verjetno 90% dohtarjev, ali pa več, potem pa itak človek ne more sploh vedet kaj je prav in kaj ne, ko eni govorijo da se mora meso, drugi zelenjava, tretji sadje...

Mladi..ja...ampak mlade učijo starši in šola, vsaj naj bi jih, če starši ne vedo, potem se bo tudi otrok težko naučil. Ampak mislim da bo počasi bolje, v tujini so zadeve že bolj znane, tudi podpora zdravnikov je, če le ne bojo lobiji zatrli vsega, preden pride do širše javnosti.