Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ne, on tega definitivno ne trdi.
Najbrž sem zato, ker ne trdim tega, nalimal tale citat:
Citat:
Studies show fresh, ripe fruit and vegetables taste better. "That has nothing to do with whether it was grown organically or not, but everything to do with harvest, storage, and how long it takes to get the food from farm to table,"
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Tukaj citiranje študij, sploh pa meta analiz (ko lahko z njimi potegneš iz kupa pa ravnokarkoli hočeš) bolj malo pomaga.
Žal mi je, ampak dejstvo je, da znanost ni vsemogoča, pa se lahko pravoverni mladci postavite na glavo!
Če oglašuješ nekaj kot bolj zdravo in boljšega okusa, potem za to potrebuješ dokaze - pa ne izjavo stare mame, pač pa znanstveno študijo.
Zunaj je na stotine študij, kjer so dokazali, da ima bio pridelana hrana manjšo vsebnost pesticidov, da je v bio živini manj antibiotikov itd. Osredotoči se na to, ker je dokazano. Da pa trdiš, da je takšna hrana bolj hranljiva in ima boljši okus - no, izpadeš enako kot pristaši homeopatije, prano energije ipd.
Piki, midva se ne pogovarjava več, ker tebi ne potegne najbolj eneostaven nasvet, ki ga kasiraš na vsake dva odziva na tvoje trolanje.
Ampak samo da bo jasno:
1. Če tebi stopi ob pogledu na razne PhD, MD, BS ..., je to tvoj problem. Jaz sem videl že nešteto primerov ko je rezultat njihovega dela odvisen od podpisa na čeku (kar je popolnoma razumljivo in človeško, ne bom pa skočil v gnojnico če mi to priporoči kak PhD). Ampak bodi dovolj.
2. Jaz ne oglašujem ničesar. Jaz samo trdim, da so bio pridelki okusnejši.
3. To da je bolj zdrava verjamem, nič drugega. Da je hranljivejša ..., ajd recimo, odvisno kaj jemlješ kot kriterij hranljivosti.
4. Pravzaprav sem pristaš homeopatije, pranoenergije in podobnih. Ko pomagajo pač pomagajo. Je s tem kaj narobe? Razen tega da kup PhD, MD, BS ... pravi da to ne obstaja ne deluje in podobno ...
5. Jaz se osredotočam na to kar dokažem sam sebi. Ti pa kar čakaj na Phd, MD, BS ..., da ti povejo kako je treba živeti in kaj verjeti. Jaz zadeve preizkusim v praksi, vsaj tiste, ki so važne meni. Hrana je visoko na listi prioritet. Tam, ene parkrat na dan
Dodatek; dejstvo je, da če bi se lotil in obrnil internet na glavo, bi našel kup raziskav, ki trdijo in dokazujejo vse to kar ti poskušaš spodbijat (sem jih že videl; no, komentarje in anlize njih). Ampak to je jalovo početje, poleg tega meni osebno ne pomeni ama popolnoma nič.