V glavnem. Sam sem hotel oziroma želel Ooni pro. Prav dec aka Žarovnije ženi, ki je koordinirala zbiranje za mojo okroglo, da sem omenjal, da bi zidal peč in da bi pekel tud kruh, da je pa zdej neki pršlo na tržišče, ki je zadost mejhno, da gre v prtljažnik od avta, ki ni igrača, ampak je prava stvar. Sem se po tehtnem premisleku odločil, stvar dobil in ko sem to razpakiral je žena zagnala mal panike, ker je mal večje od oonija in precej težje. Men pa usta do ušes (zadeva je iz zelo debelega inoxa v bistvu heay duty. Pol sem pa to zakuril (tisto priloženo kurišče je enkratno) in bil ko v transu in jezen sam nase, ker sem mel za tisti dan sam ene testenine za pogratinirat štacune pa zaprte. Testo sem zamesil še isto uro, naslednji dan pa gassa po loparčke in metlico, pa po mocarelo frišno baziliko in še par bombončkov za gor.
Pol pa pice.....fantje, to je pa poezija. Zadeva je na delovni temperaturi v 15 minutah, po pol ure se pa še neverjetno stabilizira in kle ni nobene inprovizacije kot pri ooniju, to je real deal. Edino loparček si je treba fi 29 omislit, obračalka je klasična ravno prava.
Tko da Ooni ima z Alfo skupnega sam to, da se not peče pice, drugega pa čisto nič.