Domača pizzerija

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Prvi, popravek del drugega in del tretjega izdelka:
4FCCE9AB-33B2-4BFB-B3A4-F27023F76BCA.jpeg


“Hitro” testo in gor tisto kar je bilo doma pri roki.

Prva je bila pretanka in predebelo namazna.

Pa jeba je nadevano iz lopate dol dobiti - imate kakšen poseben nasvet?
In ja vem - ornk namokano, sedaj nabavil pšenični zdrob za “spodaj” v upanju, da bo bolje. Ali obstaja kak boljši “trik”? Je lesena lopata boljša?
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Pa jeba je nadevano iz lopate dol dobiti - imate kakšen poseben nasvet?

Mogoče poskusi tako, da pico pripraviš in nadevaš na drugi površini in ne na lopatki. potem lopatko pomokaš ali daš koruzni zdrob, na hitro pobereš pico iz površine in jo v nekaj sekundah (pač da ne počiva pica na plehu minuto ali več) vržeš v pečko. Tako testo nima dovolj časa, da bi se zlepilo na pleh.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Delal na loparju ...

Torej raztegniti in obložiti na pultu, cukniti na pomokan lopar (kak pri vragu?!?), in šuk v Kodo?

Mimogrede - zadovoljen sem z nakupom in lahko samo vsakemu priporočam.

Edit: typo ozr. autocorrect corretion
 
Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Mene skrbi da bi če bi imel tako pečko bi začel preveč žreti te pice...in kaj kmalu rataš kot Maradona in bivši fuzbalerji ko po koncu karijere navalijo na pice ki jih tekom karijere niso smeli jesti...
Bela moka pa tudi ni najbolj zdrava...pa sem drugače velik ljubitelj pic.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
gr69 ja tako kot si reku, jest jo na pomokanem pultu oblikujem cuknem na pleh na brzino oblozim rabim cca 30 sekund do minutke, flikne u unija dvakrat tantretino obrnem in vzamem venna dilo in piči gas na novi
stop nebi bil, ker fermentiran testo z praktično nič kvasa ne napihuje, pa sem požeruh ampak več kot 2 iz unija še nisem pospravil
 
  • Všeč mi je
Reactions: gr69

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Fantje....iz lastnih izkušenj, Ooni, katerikoli že je pri hiši, naredi iz vas vrhunskega picopeka( prav prisili vas v to....). Trenutno dajem pizze v ooni z DIY lesenim loparjem, obračam pa jih z osnovnim Ooni ta tenkim "loparjem" oz. listom iz inoxa. Pizzo delam na lesenem loparju ali leseni dili in spodaj posujem mešnico semoline in bele polente. Navadna moka se hitro nabere na kamnu. Sicer se spuca s krtačo pol.....najboljši rezultat je pa tak, da pico narediš na leseni ali drugi podlagi in na hitro s tenkim loprajem "zajameš" in vržeš v peč. Zadevo mi je demonstrirala picopekinja z izkušnjami.....sam sem dojel, da ne smem cvikat in se lotiti sunkovito in potem pica po čudežu iz lesene podlage obstane na tenkem Ooni loparju. Seveda je sekundo kasneje v peči.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.227
1.366
113
Po napoletana postopku bi se naj oblikovala na povrsini in dokonzala, pa potem s prsti pod rob (ne za rob!) In na hitro potegnes na pizza peel. Nato jo se mickeno raztegnes in oblikujes in gasa v pec.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Namesto kordierita danes testiran pizza steel v obliki narobe obrnjene žar plošče gorenc :fredi:in vložene tik pod zgornjo spiralo v domači električni pečici.
Temperatura je bila 275 c . Testo fermentirano 48 ur spar manitoba moka. Peklo se je 3 -4minute. Oblikovanje testa ni najbolj umetniško:zardelalter:
20190707_173149.jpg
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.227
1.366
113
Poglejte vsi twinmanove slike 2 strani nazaj. Tako mora zgledat pica. Rob je perfekten. Vecji, na zunaj hrustljav. To je to.