Domač multimedijski center

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Testiram na P4 3.2, kjer šteka, uporabljat pa nameravam na Athlonu 2400 z 512mb rama in svežimi Polkni, kjer se pa slika sploh ne pokaže, samo občasno se zasliši kak glas...

Uspel sem namestit Media Portal, ki pa mi sploh ne zazna tunerja... Je potrebno še kaj posebnega namestit zraven?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A mi prosim razložiš kako si konfiguriral Media Portal. Ugotovil sem, da TV plugin ni bil nameščen, zato mi ni zaznalo kartice.

V dvbt.xml sem dodal
<country name="Slovenia" offset="0">
<carrier frequency="666000"></carrier>
<carrier frequency="602000"></carrier>
<carrier frequency="714000"></carrier>
<carrier frequency="842000"></carrier>
<carrier frequency="554000"></carrier>
<carrier frequency="834000"></carrier>
</country>

Toda iskanje mi pri 834000 (Plešivec deluje na 834mhs) vrne: Nothing found, pri ostalih pa no signal.

Do neta do nadalnjega dostopam samo preko gprs, tako da imam tudi z iskanjem pomoči po internetu...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jst sem pa danes dobil "kitajca"... luštna zadeva. Zdaj je problem samo še moja trenutna lokacija, ker ni signala spljoh
grin1.gif
Bom sprobal še v ljubljani, samo nekaj me matra: potegnil sem si TotalMedia 3.5 in ko grem na setup->tv->next->next (slovenia)-> mi napiše tole: "The device is not available, or is being used by another application. Please close any application that may be using the device and try again".
Je že komu naredilo isto/podobno? Sej vem da je šansa, da bo drug program kej ujel minimalna, samo bi pa vsaj imel pripravljeno za nadaljne poizkuse
tongue-1.gif

Lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
A mi prosim razložiš kako si konfiguriral Media Portal. Ugotovil sem, da TV plugin ni bil nameščen, zato mi ni zaznalo kartice.

V dvbt.xml sem dodal
<country name="Slovenia" offset="0">
<carrier frequency="666000"></carrier>
<carrier frequency="602000"></carrier>
<carrier frequency="714000"></carrier>
<carrier frequency="842000"></carrier>
<carrier frequency="554000"></carrier>
<carrier frequency="834000"></carrier>
</country>

Toda iskanje mi pri 834000 (Plešivec deluje na 834mhs) vrne: Nothing found, pri ostalih pa no signal.

Do neta do nadalnjega dostopam samo preko gprs, tako da imam tudi z iskanjem pomoči po internetu...

Frekvence imaš upam taprave, ker si uporabil tiste, ki sem jih jaz dal gor na mediaportal forumu
smile-1.gif

Si naložil dvbfix? Ta reč je nujno potrebna. Vsekakor pa ti priporočam, da si prebereš zahteve na strani od mediaportala, kjer lahko patche tudi snameš. Mašino rabiš popolnoma spatchano in zadnji service pack. Tudi hardverske zahteve so kar visoke, ampak meni dela tudi z veliko slabšo grafično.

Aha, kar se tiče driverja sem naložil tistega, ki so ga našli sami windowsi na netu in ne priloženega s cdja. Drugače pa če ti totalmedia ne bo dobro delal boš imel z mediaportalom še več težav... Mogoče pa enostavno nimaš dovolj dobrega signala.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Menda nisi poskušal s tisto malo priloženo anteno kaj ujet?
smile-1.gif

Jaz poizkušam, zdajle, v Ljubljani. V upanju, da ker je pač center Slovenije, in da bi pa mogoče lahko kej ujel. Slabo kaže zaenkrat.
tongue-1.gif

Priporočaš kako anteno za pametno ceno?
grin1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Prosim za pomoč če se komu sanja kaj naredit.
Na laptopu, ki je namenjen za multi medijo nikakor ne uspem usposobit te zadeve.
Sem komplet na novo namestil sistem, dal druge driverje za grafično (omega ATI), pa je še vedno isto. Takoj ko najde signal se sesuje.

Še kakšna ideja kaj naj naredim, da bom lahko gledal dvb-t?

Je pa TotalMedia OEM verzija, potegnjena s partisa, ki mi na drugem laptopu sicer dela, toda zaradi preobremenjenosti sistema šteka.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Klikni na tisti gumb >pošlji sporočilo mikro$oftu>, da ti bo izpisalo specifikacijo težave.
Pred tem lahko odklopiš povezavo z internetom.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Nabavil bi ohišje za HTPC. Notri bi dal Athlona XP2800.
Zanima me razlika med ohišji, ki imajo daljinca priloženega, in tistimi brez.
Koliko je uporaben takšni daljinec, in kakšno programsko podporo ima, ker so bolj noname.
Verjetno je boljše kupiti ohišje brez vsega, in daljinec od micro$ofta
grims-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa se una smerna tipka v kakem htpc programu predstavlja kot kurzor od miške ali kot skok na naslednjo možnost?

če je kot miška, potem je sux, ker moreš potem drset po celem ekranu. če pa skače na naslednjo možnost je pa cool.

sam sem se igral z ATI remote wonder. Sicer je grd ko pes:) je pa delalo. Pol so se pa začele težave z novim vlc-playerjem, pa un program k sem ga uporabljal ni bil najbolj zanesljiv:( pa daljinc je že mau star in premalo popularen pa je folk nehal pisate podporo zanj. je pa RF-lovi po celi bajti:)

sedaj pa na eni lokaciji uporabljam logitech mx revolution se da za vsak program vsako tipko posebej sprogramirat, tko da se tut z vlc-jem super razumeta:)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Je mogoče kdo zasledil kje OEM starejšo verzijo? Ta .iso z linka se sicer odpre, ne da se pa kopirat, jaz imam pa samo verzijo, ki je opisana kot problematična...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Klikni na tisti gumb >pošlji sporočilo mikro$oftu>, da ti bo izpisalo specifikacijo težave.
Pred tem lahko odklopiš povezavo z internetom.

confused-1.gif
Na gumb "Pošlji..." klikni.

PS: Internet mora biti povezan.

PPS: Piratiziranje se tu ne tolerira.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Media Portal mi je našel vse kanale, toda program mi deluje tako počasi in tako šteka, da si ne morem z njim pomagat nič. Še vedno iščem naprej
frown-1.gif
DvbDream pa mi ne najde nič...

Je uspelo komu z ProgDVB gledat mpeg4?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Meni še vedno ni jasno. Na enem laptopu mi najde vse programe, na drugem pa tudi progdvb ne najde nič, ne da bi premaknil anteno, totalmedia se pa sesuje ko najde programe???

Kako lahko gledam z vlc?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
spet se malo ubadam z temi vmesniki za media center, pa me zanima če mi lahko nekdo pove kateri od najbolj popularnih ne uporabljajo svojih kodekov, ampak tiste od windowsov?
najbolj mi diši gbpvr, ta uporablja menda windows kodeke. pa tudi xbmc zgleda super, samo ta ima menda svoje kodeke
confused-1.gif

še kakšen? media portal odpade