Domač multimedijski center

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Aja, jaz rabim DVB-C. Ti so pa vsi preko 100EUR. Nabavil sem enega z ci modulom za 60eur, pol pa še 40 eur za conax modul. Zdaj bi pa rabil še enega.

imam eno pci dvb-c kartico brez modula viška. pm če te zanima

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa sprejema analogni signal ?

Ne, zakaj bi to sploh hotel?

Ne vem, tak zvečer včasih pač rad gledam TV.
Call me weird.
wink-1.gif

A živiš kje v hribih, kjer digitalni signal ne nese, al kako? Ker je slika pri digitalnem mnogo boljša. Zato mi ni čisto jasno, zakaj se obremenjuješ
smile-1.gif
Itak bo čez eno leto konec analognega veselja.
Hm... mogoče bi pa tudi zame bila to opcija... samo kako naj ugotovim, če že imam na voljo digitalni signal? Na preriferiji je s temi novostmi bolj ali manj kriza...

A ne bo pri nas dvb-t mpeg4? Podpira ta kartica mpeg4?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Vse je stvar softvera in ne hardvera. Sicer pa ja, normalno da podpira mpeg4, drugač pri nas ne bi videl nič.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Za začetek lahko pogledaš tukaj . Potem si pa še poglej s katerih oddajnikov oddajajo in če sprejemaš sliko iz katerega izmed njih si zmagal.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Uporabljam media portal. Ko ga enkrat uštimaš je zakon. Rabiš pa res veliko časa, da vse naštimaš in najdeš še kakšne uporabne plugine in prebrskaš forume.

Kaj ko bi napisal par "must have" zadev, da še drugi ne odkrivamo tople vode
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Za začetek lahko pogledaš tukaj . Potem si pa še poglej s katerih oddajnikov oddajajo in če sprejemaš sliko iz katerega izmed njih si zmagal.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tole

Jih je kot listja za isti denar...
Oddajnih na Plešivcu vidim z razdalje par km direkt s kavča, glede na to, da je pobarvano tudi moje območje, računam, da oddaja na vse smeri, zato sem pravkar naročil kartico z zgornjega linka pa da vidimo
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Vse je stvar softvera in ne hardvera. Sicer pa ja, normalno da podpira mpeg4, drugač pri nas ne bi videl nič.
Na linku sicer piše "Video Format: MPEG-II Main Profile & Main Level", samo če ti praviš, bo že delovalo.

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Karetra viarianta se najbolj obnese pri gledanju filmov iz mreže? MythTV je zelo lesen pri tem.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Naredi mountaj share preko smb ali nfs, pa MythTv sploh ne vedel, da ni na lokalnem disku.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Na linku sicer piše "Video Format: MPEG-II Main Profile & Main Level", samo če ti praviš, bo že delovalo.

Tudi mene tole zanima... ker teh par € bi pa že reskiral za digitalno tv
smirk-1.gif

Škoda da ne da popusta na gruop buy
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja ja fantje, nič sekirat. Prebavi tudi naš signal, samo softver je treba posebej posikat. Recimo TotalMedia je čista zmaga. Meni tale elCheapo zadeva špila tiptop.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Torej... u bistvu ni važna, kater dvb-t tuner kupiš, ker boš lahko vseeno s softwarom dekodiral MPEG4? Je to freeware ali plačljivo (obstaja kaka free zadeva sicer)?

@edit: a ima ta tuner kej veze s tisto "digitalno tv" ki jo predvajajo preko kablske? Se da tut kablsko gor priklopit in potem tisto gledat? (sory če je bedasto, sam nimam pojma, v katero smer so šli ti standardi...)

Lp

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Res je, ni važno, kakšen je tuner, ker je vse stvar softvera. Sam uporabljam media portal, ki je povsem free, ampak kot kodek pa uporabljam coreavc, ki ni free. Mogoče bi delo opravil tudi kakšen drug h.264 kodek, ker obstajajo tudi zastonjski. Tudi dvbdream je free, ampak spet rabiš primeren kodek. Daleč najbolša rešitev je totalmedia, ki je vse all in one in super dela, je pa kar precej drago, ko poteče trial. Se pa najde na "pašniku".

Za digitalno kabelsko pa rabiš dvb-c tuner, ki ni enak dvb-t tunerju in je kar precej dražji.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Superca, najlepša hvala. Že bidam na eBayu
grin1.gif

Za software bomo pa poj skrbeli... glede na ceno kodeka, bi ga magari lahko tudi kupil, saj se mi ne zdi pretirana cena.

Ok, tnx... sem gledal zdaj tudi te, pa dvomim da se bom v to spuščal. Predrago, pa ni ponudbe z mpeg4.
Dobiš zvezdice
smile-1.gif

Lp
Peter

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kitajski tuner sem dobil, s signalom ni težav (skoraj vse črtice), imam pa težave s programsko opremo.
-Pri TotalMedia se slika in zvok zatika,
-priložen DVBT Player se sesuje takoj ko najde program
-ProgDVB 6 ze že nalaga zeloooo dolgo, pa free ne podpira mpeg4, ozdravljena mi pa ne deluje
-DVBViewer Pro mi javlja napako da nek modul ni registriran
-MediaCentra nisem uspel namestit, ker zahteva internetno povezavo

Kateri program uporabit za gledanje TV? Kako pa usposobit še priloženega daljinca?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kakšen računalnik pa imaš? Meni na p4 2.4 dela tekoče (to je tako in tako minimum), na laptopu pa tudi nimam težav. Mogoče je tudi čas za svežo instalacijo Polken
wink-1.gif
Daljinca pa nisem niti ven iz škatle vzel, ker imam microsoft mce daljinec in mi ni do uporabe tiste čunga lunga zadeve.