Domač multimedijski center

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Je delovalo ja, ampak bolj po kitajsko :D izpuščeni frejmi, zatikanje, nesinhroniziran zvok s sliko itd.. Vsaj ko se pogovarjamo o polni TV resoluciji. Sm preizkušal doma miljonkrat in šele s HW mpeg enkodiranjem zadeva dela tako, kot mora. Drugo je, ko snemaš v QVGA ali kaj takega. Tudi če snemaš nekomprimirano, ne pomaga dosti..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa sprejema analogni signal ?

Ne, zakaj bi to sploh hotel?

Ne vem, tak zvečer včasih pač rad gledam TV.
Call me weird.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Je delovalo ja, ampak bolj po kitajsko :D izpuščeni frejmi, zatikanje, nesinhroniziran zvok s sliko itd.. Vsaj ko se pogovarjamo o polni TV resoluciji. Sm preizkušal doma miljonkrat in šele s HW mpeg enkodiranjem zadeva dela tako, kot mora. Drugo je, ko snemaš v QVGA ali kaj takega. Tudi če snemaš nekomprimirano, ne pomaga dosti..
Sem snemal cel film s TV v polni resoluciji na AthlonXP2200+.

Potovanje hitreje od zvoka je možno. Že dolgo. Res. Ne šalim se, no !

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa sprejema analogni signal ?

Ne, zakaj bi to sploh hotel?

Ne vem, tak zvečer včasih pač rad gledam TV.
Call me weird.
wink-1.gif

A živiš kje v hribih, kjer digitalni signal ne nese, al kako? Ker je slika pri digitalnem mnogo boljša. Zato mi ni čisto jasno, zakaj se obremenjuješ
smile-1.gif
Itak bo čez eno leto konec analognega veselja.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Sem snemal cel film s TV v polni resoluciji na AthlonXP2200+.

Potovanje hitreje od zvoka je možno. Že dolgo. Res. Ne šalim se, no !

:D Marsikaj je možno
priden.gif

Če je tebi delovalo, potem super, meni ni. Včasih je že premik miške naredil štalo, včasih kaka prebavna motnja Windowsov, ko je začel kr neki mlet po disku.. Sigurno pa se ne bi nikoli odločil več za analogno tv kartico brez HW enkodiranja. Lahko daš snemat en kanal in gledaš drugega, če imaš dve kartici, lahko gledaš film vmes, poslušaš muziko, brskaš po spletu, prenašaš datoteke, pa se čisto nič ne pozna
grims-1.gif

Za mediacenter je edino taka kartica dovolj dobra, ostalo je bolj kot ne, mučenje samega sebe in lastnega potrpljenja. Ni nič kriv program, če ne zmoreš dodatnih 35€ za HW TV kartico in bi ti Media Portal super deloval
grin1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Sprašujem zato, ker sem pred časom imel CarPC, naložil RoadRunerja, porabil xy ur da sem ga prilagodil lastnim željam in na koncu je še vedno bilo samo tako, da sem tistih par prednastavljenih stvari lahko delal s prsti, ostalo pa lepo s palčko po klasičnem OS...

borgo, kaj pa ti uporabljaš? Še vedno ne vem kaj pravzaprav uporabit... TVja preko tega ne bom gledal, rabim predvsem za filme, glasbo in slike... In pa seveda youtube.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Aja, jaz rabim DVB-C. Ti so pa vsi preko 100EUR. Nabavil sem enega z ci modulom za 60eur, pol pa še 40 eur za conax modul. Zdaj bi pa rabil še enega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A živiš kje v hribih, kjer digitalni signal ne nese, al kako? Ker je slika pri digitalnem mnogo boljša. Zato mi ni čisto jasno, zakaj se obremenjuješ
smile-1.gif
Itak bo čez eno leto konec analognega veselja.
Mam kabelsko.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Mam kabelsko.

Sem pomislil na to
smile-1.gif
Jaz imam pa siol tv. Gledam pa dvb-t, ker je najboljša slika, pa drugega kot par slovenskih programov nimam časa gledat.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
borgo, kaj pa ti uporabljaš? Še vedno ne vem kaj pravzaprav uporabit... TVja preko tega ne bom gledal, rabim predvsem za filme, glasbo in slike... In pa seveda youtube.

Uporabljam media portal. Ko ga enkrat uštimaš je zakon. Rabiš pa res veliko časa, da vse naštimaš in najdeš še kakšne uporabne plugine in prebrskaš forume.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na kabelski lahko tudi gledaš digitalno. Vsaj pri UPC-ju imajo več kot polovico kanalov nekodiranih, se pravi, da ne rabiš naročnine. Rabiš samo dvb-c kartico.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, media portal špila in je čisto free. Rabiš pa še zmeraj coreavc kodek ali kaj podobnega. Lahko pa poskušiš trial verzijo programa totalmedia, ki res super dela. Ampak programe bi ti moralo vseeno najt s katerimkoli softverom. Pri tebi je problem s signalom ali anteno ali pa si skeniral napačne frekvence. Menda nisi poskušal s tisto malo priloženo anteno kaj ujet?
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Divx7 naj bi imel free h.264 dekoder. Sem ravno včeraj videl na mediaportalovi strani, nisem pa še primerjal kako se obnese v primerjavi z coreavc.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Katerega daljinca imaš (znamka, tip)? Ponavadi so te naprave največji problem zaradi združljivosti..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Divx7 naj bi imel free h.264 dekoder. Sem ravno včeraj videl na mediaportalovi strani, nisem pa še primerjal kako se obnese v primerjavi z coreavc.

Ja h.264 od divxa za predvajanje filmov dela tiptop. Za tv gledat pa ne vem, če je primeren, nisem probal. V ffdshowu je tudi h.264 kodek, ki špila filme tv pa ne. Menda mora bit kodek hkrati sposoben dekodirat mpeg2 in mpeg4 in tega naj bi bil sposobna samo profi verzija coreavc-ja.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Katerega daljinca imaš (znamka, tip)? Ponavadi so te naprave največji problem zaradi združljivosti..

Znamka microsoft, tip media center daljinec :D Nobenih problemov z združljivostjo, še v linuxu dela.