Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
ksz
http://www.24ur.com/novice/slovenija/ce-se-ne-dogovorijo-bo-fides-stavko-zaostril.html
Citat:
Pogajalci vlade in zdravniškega sindikata Fides so dosegli sporazum, sta po pogajanjih povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Zdravniška stavka bo tako verjetno zamrznjena.
In če bodo stavko zaostrili, ne bodo izdajali bolniških listov!? Od kdaj pa zdravniki izdajajo bolniške liste? In kaj bodo naredili pacienti in firme, ki ne bodo dobili bolniških listov? Odpoved? Plavega? Svinjarija in izsiljevanje brez primere!!!!Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
ksz
http://www.24ur.com/novice/slovenija/ce-se-ne-dogovorijo-bo-fides-stavko-zaostril.html
Citat:
Pogajalci vlade in zdravniškega sindikata Fides so dosegli sporazum, sta po pogajanjih povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Zdravniška stavka bo tako verjetno zamrznjena.
Citat:
·
Zdravniški stavki na rob!
Dolgo sem premišljevala, ali bi javno objavila mojo prvo in edino izkušnjo s predsednikom sindikata Fides. Danes sem se odločila, da jo bom.
Pred leti sem bila mentorica za specialno maksilofacialno anesteziologijo na takratni Maksilofacialni kliniki. Nekega dne se je pojavil dr. Konrad Kuštrin, se predstavil in povedal, da bo kot specializant odkrožil maksilofacialno anesteziologijo. No, poznali smo ga vsi, ker je Fides takrat že obstojal. Naslednji dan in naslednje mesece kroženja se ni več prikazal. Zadnji dan pa se je pojavil in želel, da mu podpišem uspešno opravljeno kroženje v naši operacijski sobi. ODKLONILA SEM PODPIS. Odpeketal je na katedro in dobil podpis od takratne predstojnice katedre.
Naslednji dan sem izstopila iz Fidesa.
Vsaka stavka Fidesa me spomni na ta dogodek in vsako stavko gledam v luči tega dogodka.
TA TIP MI JE PA PRAV ZARES OGABEN,KAR NA BRUHANJE MI GRE ŽE KO GA KDO SAMO OMENI.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
to je sam za kamuflažo... da ni foušije... sej vidš kako so vsi hitr fouš
slovncljne se res da hitr pošlihtat... omeniš plačo pa bridobiš javno mennje...
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Trenuitno bi še najbolj pomagala uvedba participacije. Al pa odbitne franšize, recimo prvih 200€ letno se plača, ostalo ZZZS.
Citat:
S temi 30€ ti plačaš "nekaj" pri zavarovalnicah na trgu.
Tisto nekaj so razna doplačila, ki bi jih sicer moral (do)plačati za razne storitve (od obiska zdravnika do posegov do zdravil).
To se je pa ZZZS zmislil, da si zmanjša stroške in prenese del plačil na zavarovanca oz na druge zavarovalnice.
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Citat:
Tisto nekaj so razna doplačila, ki bi jih sicer moral (do)plačati za razne storitve (od obiska zdravnika do posegov do zdravil).
To se je pa ZZZS zmislil, da si zmanjša stroške in prenese del plačil na zavarovanca oz na druge zavarovalnice.
Torej zavarovalnica doplača za mene z mojim denarjem. To pomeni, da že zdaj doplačujem, ti pa predlagaš, da bi doplačali še več ?
Nekdo, ki nima urejenega doplonilnega zdravstvenega zavarovanja recimo doplača ~100€ letno, če se mu ne pripeti nič večjega. Po novem pa bi doplačal 100 + 200€. Ali samo 200€ ?
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Citat:
Torej zavarovalnica doplača za mene z mojim denarjem. To pomeni, da že zdaj doplačujem, ti pa predlagaš, da bi doplačali še več ?
Nekdo, ki nima urejenega doplonilnega zdravstvenega zavarovanja recimo doplača ~100€ letno, če se mu ne pripeti nič večjega. Po novem pa bi doplačal 100 + 200€. Ali samo 200€ ?
Ja, dajmo še malo v luknjo brez dna. Bo še za kakšnega AMG63.
Še enkrat: povprečna plača zdravnika ni 3000 bruto pač pa 4000 bruto. Število zdravnikov, ki so na 57 razredu in bi z odpravo omejitve napredovalo nad ta razred (na 65 razred) je več kot 600.
Komu zdaj nekaj ni jasno?