DOBRE gostilne, SLABE gostilne

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
"Klasika", ko nikoli ne zgrešiš.
Čad pod Rožnikom.

Pred dobrim tednom, so jim v Nedelu, komajda dodelili 2, od 5-ih sončkov.
Največja zamera je šla na mrzle lepinje, ki so jih potem, ob opazki, da so mrzle, nejevoljno "skuhali" v mikrovalovni, "industrijsko hitro masovno postrežbo" - na meji menze, enoličnost okusov, ter prebranac, ki, da je bil, kot pašteta iz fižola.
 

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Yeap ... jedu sem pri Čadu kakšnih 14dni nazaj točno tko je bilo. Včasih so bili čisto OK, dobro čevap ... zdej pa obup.

No ja sej niso edini v lj.
 

Brooklyn

Zelenc'
30. jul 2008
26
0
1
Slovenija
Hiša Torkla; Korte nad Izolo.

Ambient enkraten, postrezba na nivoju. Zazeljena je rezervacija mize. Miren okolis, ni primerno za druzine z majhnimi otroki ki se derejo (oprostite...). Ravno tako ni primerno, da se pojavis v sportnih oblacilih / supergah.

Cene so primerne vsemu zgoraj nastetemu. Se pa sigurno splaca.

** Nasproti Torkle je se ena gostilna, bolj domaca. Enako je super, imajo cudovit domac kruh in juhe. Cene so nizje, parking pa je vecji, medtem ko je pri Torkli prostora za cca 8-9 avtomobilov (ali pa 7-8).
 

Brooklyn

Zelenc'
30. jul 2008
26
0
1
Slovenija
Njoki? Najbrz mislis fuze? Kakorkoli, ja res - fuzi s tartufi so odlicni.
zmaga.gif
 

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Pivnica & pivovarna Marinšek . . .
jurčki z gorgonzolo (5,2 €) zapečeni v pečici. za eno solidno 4. ravno prav gorgonzole, okusi so se fino prelivali . .
šefov zrezek (9,8 €) pa katastrofa komaj pozitivna 2. 1/2 šniclna pohanga, pol šniclna z šunko in sirom v jurčkovi omaki. Meso žilavo, da ga komaj zgrizeš, dunajc tanek k papir, šunka poden od podna, je bila kot mesni narezek najcenejši na tržišču verjetno, sir prav tako neka čip varianta, omaka pa tudi razen 5 malih koščkov jurčov ni imela okusa po gobah.
Pivo - "homemade" tudi ni izpolnilo pričakovanj, ga je pol ostalo
rolleyes-1.gif
. . .
Postrežba - trije natakarji - 7 gostov, vsi natakarji zdolgočaseni in ne preveč prijazni
grin1.gif
.

Vse skupaj, komaj priporočam, če je možnost izberite drugo gostilno, ker sem dobil občutek, da "šparajo" tam kjer ni potrebno . . .

Meni se včasih zdi, da je v Sloveniji pogoj, da je nekdo sprejet za natakarja, da je čimbolj tečen in na sploh naveličan življenja.

Na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat sem v Sloveniji naletel na natakarja kot se spodobi.Žalostno je, da si celo v Avstriji večinoma kot tujec lepše obravnavan v gostilni.
 

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Pivnica & pivovarna Marinšek . . .
jurčki z gorgonzolo (5,2 €) zapečeni v pečici. za eno solidno 4. ravno prav gorgonzole, okusi so se fino prelivali . .
šefov zrezek (9,8 €) pa katastrofa komaj pozitivna 2. 1/2 šniclna pohanga, pol šniclna z šunko in sirom v jurčkovi omaki. Meso žilavo, da ga komaj zgrizeš, dunajc tanek k papir, šunka poden od podna, je bila kot mesni narezek najcenejši na tržišču verjetno, sir prav tako neka čip varianta, omaka pa tudi razen 5 malih koščkov jurčov ni imela okusa po gobah.
Pivo - "homemade" tudi ni izpolnilo pričakovanj, ga je pol ostalo
rolleyes-1.gif
. . .
Postrežba - trije natakarji - 7 gostov, vsi natakarji zdolgočaseni in ne preveč prijazni
grin1.gif
.

Vse skupaj, komaj priporočam, če je možnost izberite drugo gostilno, ker sem dobil občutek, da "šparajo" tam kjer ni potrebno . . .

Meni se včasih zdi, da je v Sloveniji pogoj, da je nekdo sprejet za natakarja, da je čimbolj tečen in na sploh naveličan življenja.

Na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat sem v Sloveniji naletel na natakarja kot se spodobi.Žalostno je, da si celo v Avstriji večinoma kot tujec lepše obravnavan v gostilni.

Gost je obravnavan tako kot se sam obnaša...
Iz prve roke vam lahko povem, da so najslabši (na žalost) domači gostje. Ves čas samo pritoževanje... (a bo hitr, zakaj mormo tolk časa čakat, deci/deci pijače...) Za tringelt še niso slišal pomoje... Res podn od podna... Tujci pridejo, počakajo, spijejo dve runde, pojejo in zadovoljni odidejo. Naši pa samo pritoževanje in pametovanje...
uf-1.gif


Zej me pa hitr pizdit kako lahko kej takega napišem, samo če je še kakšen kelnar tlele gor bo zihr še kej pripomnu...
 

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Pivnica & pivovarna Marinšek . . .
jurčki z gorgonzolo (5,2 €) zapečeni v pečici. za eno solidno 4. ravno prav gorgonzole, okusi so se fino prelivali . .
šefov zrezek (9,8 €) pa katastrofa komaj pozitivna 2. 1/2 šniclna pohanga, pol šniclna z šunko in sirom v jurčkovi omaki. Meso žilavo, da ga komaj zgrizeš, dunajc tanek k papir, šunka poden od podna, je bila kot mesni narezek najcenejši na tržišču verjetno, sir prav tako neka čip varianta, omaka pa tudi razen 5 malih koščkov jurčov ni imela okusa po gobah.
Pivo - "homemade" tudi ni izpolnilo pričakovanj, ga je pol ostalo
rolleyes-1.gif
. . .
Postrežba - trije natakarji - 7 gostov, vsi natakarji zdolgočaseni in ne preveč prijazni
grin1.gif
.

Vse skupaj, komaj priporočam, če je možnost izberite drugo gostilno, ker sem dobil občutek, da "šparajo" tam kjer ni potrebno . . .

Meni se včasih zdi, da je v Sloveniji pogoj, da je nekdo sprejet za natakarja, da je čimbolj tečen in na sploh naveličan življenja.

Na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat sem v Sloveniji naletel na natakarja kot se spodobi.Žalostno je, da si celo v Avstriji večinoma kot tujec lepše obravnavan v gostilni.

Gost je obravnavan tako kot se sam obnaša...
Iz prve roke vam lahko povem, da so najslabši (na žalost) domači gostje. Ves čas samo pritoževanje... (a bo hitr, zakaj mormo tolk časa čakat, deci/deci pijače...) Za tringelt še niso slišal pomoje... Res podn od podna... Tujci pridejo, počakajo, spijejo dve runde, pojejo in zadovoljni odidejo. Naši pa samo pritoževanje in pametovanje...
uf-1.gif


Zej me pa hitr pizdit kako lahko kej takega napišem, samo če je še kakšen kelnar tlele gor bo zihr še kej pripomnu...

na mojo srečo, sem imel zelo malo opravka z gosti, kjer so morali hrano sami plačat, a so vseeno domači gostje najslabši. velikokrat sem delal v narodni galeriji, ko so imeli otvoritve razstav in je bil prost vstop. vsi KAO high gostje, a požrešni, brez manir... galerija naroči nekaj hrane in ko zmanka je strežba kriva da ni več
bonk.gif
so bile pa tudi redke izjeme, ki so znali pozdravit, so lepo vprašali če jih je kaj zanimalo.

kako bi bilo šele če bi delal k kakšni zanikrni gostilni
bonk.gif
 

dejwid

Zelenc'
16. avg 2008
18
0
1
V petek, 15.08. (pred tisto katasrofo na Ptuju) smo se odpravili na kosilo v gostišče pri Antonu - Cerkvenjak.
Prva manjša teževa je bilo iskanje parkirnega mesta, ki ga je kljub kar velikemu parkirišči težko najti.
Odpravili smo se na teraso, kjer smo dobili fajn prostor pod senčnikom. Z pijačo in jedilnimi listi nas je postregel prijazen natakar. Izbira hrane je precej raznolika, za vsakega nekaj. Vsaki dan od 12. do 15. ure imajo tudi neke menije kosil - mi smo si naročili meni, ki je vseboval:
juho po izbiri - naročili kremno štajersko in govejo juho, oboje dobili servirano v velikih jušnikih
puranji zrezek na več načinov - jaz sem jedel puranji zrezek v gobovi omaki z sirom;
priloga po izbiri - želel sem sicer njoke ali testenine, vendar mi je natakar rekel da nič od tega nima tako da sem se moral zadovoljiti z rižem;
solato iz solatnega bara - res da lahko vzameš kolikor želiš, vendar pa na izbiro nimajo nekih specialnih solat z morskimi sadeži in podobno, tudi francoska solata je narejena z minimalno količino majoneze;
sladica - ki je bila presenetljivo dobra.

3x kosilo v katerega je všteto vse, kar sem napisal že zgoraj + 1dcl đusa, 0,2 dcl vodke, 1 dcl refoška, 1x harmony, 1x schweppes
= 29€

Na krožniku dobiš res veliko hrane, ki jo lahko za zmerno ceno poješ v lepem ambientu z pogledom na okolišče kraje... Priporočam obisk tega gostišča.
 

Levi

Zelenc'
20. avg 2008
4
0
1
Ali ima kdo kaj izkušenj z restavracijo v Podvinu? Po odhodu JB-ja še nisem bil, pa me zanima, če je kdo bil v zadjem času. Slišal sem samo, da je šef strežbe pred službo, med njo in po njej malo globlje gledal v kozarec.
ne-ne-1.gif
 

maskwoz

Pripravnik
2. feb 2008
77
0
6
KRŠKO
Če je kdo iz okolice Novega mesta;

zanima me ali kdo pozna oz. je že obedoval v Gostilni Pr'leseni žlici.

Hvala
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.996
1.880
113
Gostilna Anderlič v Mariboru
Klasika, vsi jo poznajo. Hodim tja večino življenja, ampak zadnje čase pa so se mi tak zasrali da me več tam ne vidijo.
Grem 3x na nedeljsko kosilo in vsakič isto. Zunaj terasa nabito polna, noter 1/3, 2 kelnarja za vse
stupid-1.gif

Čakaš ko budala na vsako fazo kosila. Od tega da sploh pride, dobiš pijačo, salato,... kelnarju tečejo potoki švica po obrazu, srajco ima premočeno (da ne bo pomote, on ni nič kriv, razen to da je bedak da dela v taki gostilni).
Hrana je nekoč bila izvrstna. Zdaj je tak bolj na hitro skupaj spacano in v naprej pripravljeno. Lignji so bili za kozlat in mrzli. Porcije so po novem za otroke do 10 let, da so siti. Po skoraj 1 urnem čakanju, dobim svojo mini ribico z pocnom blitve, punca nič
13.gif
super, dobi na hitro neko gnilo ribo iz zmrzovalnika, pohano, slano tak da lahko kozlaš zraven. Aja salato pozabi in jo dobi na koncu, ko že poje. Pa še to takrat ko vidi da ga mrko izpod čela gledam.
Meni je od pamtiveka isti. Ni šans za kako spremembo.
Tako se naješ količinsko bolj bogo, hrana je povprečna, cena sploh ni povprečna, vmes 3x dobiš živčni zlom od čakanja in po uri in pol lahko odkorakaš.
nikoli več
 

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Gostilna Šelih, Maribor, Pobrežje:

Gostilna v klasičnem slogu, cene zmerne, priporočam dunajskega, ali pa kakšen naraven zrezek, to dobro nardijo, ne priporočam pic, ker nimajo krušne peči.

Pohvalno.
 
Nazadnje urejeno:

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Kukelj Velike Lašče - priporočam res niso najcenejši ampak hrana je pa vredna vsakega centa -
za gušt -dolen(j)ski meni
juha iz lisičk 10
medaljoni z gluhimi štruklji v omaki 10
solata - mešana 6 (premalo premešana trd fižol)
namesto sladice - sir laščan 10
cena 13 € + pijača
lp
r
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.