dizli VS bencinci

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ne hočem povedat da ti 1.2 žre več in 1.4 še več....

a razumeš point? U bistvu pa maš za isto oz manjšo porabo večjo kubaturo, kar je vseeno za motor bolje na dolgi rok....., sploh če se gre za težji avto...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Vsakemu svoje. Moj point pa je, da je med sodobnim turbo bencinarjem in turbo dizlom razlika v porabi minimalna oz. premajhna, da bi se jaz OSEBNO vozil z traktorjem. Mimo so časi, ko so 100hp bencinarji porabili 10l.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Odvisno kako gledaš. Ko sem šel jaz iz 1,6 100 na TDI 90 se mi je zdelo da dizel nikamor ne gre. Šele ko sem se navadil da moraš dizla res stalno držati v tistem območjo vrtljajev v katerem dobro vleče, se je malo popravilo. Po čipanju je bil pa itak drug svet, avto je začel prej vleči in se je bolje vrtel. Stock TDI (ne CR) ima res veliko teh slabosti navedenih v tej temi.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
reality::
med avtoma ki ju primerjaš (golf z raličnimi motorji) je razlike 20% v ceni !!!!
In 1.2 TSi verjetno ne bo kupil nekdo ki dela mnogo kilometrov...tako da razlika v porabi ne odtehta.....

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Čak mal.... tile TSI motorji so novi, tko da lih ne verjamem v neke novitete najbolj. Kot pravim sem se vozil z TSI 1.2 polotom... in lahko rečem sama pohvala, sam osebno sem še zmeraj skeptičen za tako majhne mašince glede na long lime.....

Pr dizlu vsaj vem kva približno me čaka......
Ampak kot rečeno razlike praktično ni......

tudi med 1.4 in 2.0 TDI
vsaj po specifikacijah ne... navor pa je pri dizlu še vseno boljši.........

tko da......

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Med Golfoma 1.2 TSI in 1.6 TDI je cca. 750 eur. razlike pri osnovni TRENDLINE opremi, pri HIGHLINE paketu opreme pa že kar cca. 1500 eur. razlike, oboje v prid 1.2 TSI. Zdaj si pa izračunaj kdaj se ti povrne 1500 eur. pri slabem litru manjši porabi. Po mojem grobem izračunu med 100k in 120k kilometri.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Med Golfoma 1.2 TSI in 1.6 TDI je cca. 750 eur. razlike pri osnovni TRENDLINE opremi, pri HIGHLINE paketu opreme pa že kar cca. 1500 eur. razlike, oboje v prid 1.2 TSI. Zdaj si pa izračunaj kdaj se ti povrne 1500 eur. pri slabem litru manjši porabi. Po mojem grobem izračunu med 100k in 120k kilometri.

sem zajeb.l, odgovor je bil mišljen za jeznega hitlerja
cool-1.gif

sem popravil ....

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

danes sem se peljal v Celovec in nazaj. No, nazaj grede, od Poljubelja (Unterloibl) naprej, sem peljal sajkek style - se pravi brez prestavljanja. Z zmerno vožnjo popolnoma brez težav v tretji prestavi - razen tik pred vrhom, ko sta dva zelo tesna ovinka je plo v drugo - ampak tam se šalta tudi pri bencincu.

Croma 1.9MJet 150KM

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ce si se peljal sam, potem pogojno verjamem, ce pa si mel poleg familijo, pa vso srečo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj ni vse v tem kako vleče. Jaz recimo komot vozim cliota 1.2 pri 50km/h v peti prestavi s 1000 obrati. Pač brutalno vlekel ne bo, pritožil se pa tudi ne bo nad početjem. Pri dizlu je pa to eno samo trpljenje in tresenje. Mislim, ko se vozim po mestu mi ni tako mar, kako brutalno bo potegnil, ampak kako ležerno se bom peljal. In tukaj dizel pogrne. Podobno zoprno je, ko se voziš v hrib, kot je napisal sajkek.

Mene pa bencinar moti, ker vanj ne morem tankati cenejšega dizla. Tukaj bencinar povsem pogrne.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz vozim 2.0 DTI 101KM, foter ima 1.6 108KM, ob isti vožnji dizel popije okrog 1,5-2 litra manj.

Nevem od kje vam da je poraba ista hehehe aja pa letnik sta oba ista pa isto prevoženih.

Razlika v vožnji

- v dizlu je več prestavljanja, glasnejši motor, na avtocesti bolje potegne recimo proti morju ko imaš veliko vožnje v hrib, nad 90kmh je z dizlom lažje prehitevati ker bolje potegne.......

Skratka edini plus ki ga vidim v bencinarju je bolj tiha vožnja, manj trese, manj prestavljanja.

Tako da prosim brez nakladanja, ampak hvala bogu vsak človek živi in porablja svoj denar tako kot nekomu paše, nekdo si kupi dizla, drugi bencinarja, tretji električnega, ampak to dokazovanje drug drugemu kaj je boljše je za mene idiotizem prve vrste.

Pa še zanimivost - pri nas blizu je dvopasovna cesta v hrib, omejitev je 50kmh. In tam vedno razni šumaherji pritisnejo gas do konca ali pa se limajo na rit tistemu, ki vozi po omejitvah nekateri celo prehitevajo po desni. No enkrat je peljal v breg BMW 530d, za njim pa porše 911 (navadna carrera), bmw je vozil 50, porše ga je hotel prehiteti po desni ampak je BMW stisnil gas porše ni imel šans, na koncu če nebi voznik BMWja spustil gas bi se porše skantal na vrhu hriba kjer je zožanje...... smešno za videt haha

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik reality pravi:
golf 1.9 čipan je manj žrl od polota (ki je manjši avto) 1.2 TSI.. Šel pa je 1.9 bolj.., čeprav bi moral tuki primerjat 2.0 TDI ker gre za novejšo mašino v obeh primerih...

V šaranu pa se to baje še bolj pozna...... razlika v porabi....

Zakaj pa ni bil tudi 1,2 TSi čipan? Pol bi lahko primerjal kateri gre bolj...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
prvič kot prvič, nebi nikoli vzel1.6 dizla, kvečjemu 2.0 TDI, drugič, dobim cenjšo nafto, tretjič, gre za preizkušene motorje..

1,2 TSI ... manj navora, več žre od 2.0TDI, dizel je dizel, predvsem za klanec.. nizka kubatura me malo moti vzdržjivost, čeprav je to lahko samo predsodek in kup elektronke v teh bencinarjih, ko začnejo senzorji srat zna koštat......

še kaj...

aja pa vrednost dizla bo sigurno v razliki ceni pri rabljenem avtu v prid dizlu...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pubeca, kaj imata mokre sanje?
jaz ja, saj vozim predpotopnih 75 lenih dizel konjev.
Sploh pa zato,ker berem alter, kjer imajo vsi 200+ konjev in exclusive opremo, jazse pa z basic okol vozim.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz vozim 2.0 DTI 101KM, foter ima 1.6 108KM, ob isti vožnji dizel popije okrog 1,5-2 litra manj.

Nevem od kje vam da je poraba ista hehehe aja pa letnik sta oba ista pa isto prevoženih.

V tej temi se pogovarjamo o dokaj sodobnih motorjih, ne pa o arhivskih izdelkih iz prejšnjega tisočletja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

V tej temi se pogovarjamo o dokaj sodobnih motorjih, ne pa o arhivskih izdelkih iz prejšnjega tisočletja.

Oba sta iz tega tisočletja
smirk-1.gif

Kaj drugega kot to ne znaš napisati ?
priden.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
kateri tip motorja se torej splača kupit za dnevno vožnjo 80 km ( raven klanec in ravnina z dosti ovinkov ( hitrosti od 80-120 km/h))

Nazadnje urejeno: