dizli VS bencinci

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker omenjeni lastnik porscheja je bil zagotovo tako prismuknjen, da je sel prehitevat v najvisji prestavi z mesta ...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Če te ne moti 3500€ dražja vRSka, potem je odgovor znan
smile-1.gif
Cena servisov je tam-tam, prineseš svoje olje in filter pa imaš redni servis pod 100€. Poraba je nižja kot pri tsiju, kakšnih posebnih okvar ni na teh TDI motorjih. Nekaj šteje tudi užitek v vožnji, ki je neprimerno boljši v rski.

Če se ne motim, ima Evrofil službeno vRSko? Ti lahko kaj več pove...

Kaj pa bencisko RS-ko? Poraba je sicer malo večja, a je konkreten avto.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
imam odgovor na tvoje tresenje... al si vozu dizla, kateremu je bil dan navaden vztrajnik not namesto dvomasnega, to zdaj radi počnejo, ker je ceneje...

in tam dejansko trese..... To so začeli delat tudi pri vagnih... žal so vibracije, ampak če maš dvomasnega, ne čutiš nobenega tresenja...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Osebno bi itak vzel vRS bencinarko brez pomisleka. Cena je ista kot TDI 170, poraba 2 litra višja, ampak če že vRSko, potem naj bo bencinar in 200 konjev
smile-1.gif
Modra karavanka, njami!

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Osebno bi itak vzel vRS bencinarko brez pomisleka. Cena je ista kot TDI 170, poraba 2 litra višja, ampak če že vRSko, potem naj bo bencinar in 200 konjev
smile-1.gif
Modra karavanka, njami!

Sej TSI je huda, samo stroški bi bli pa kar večji. 5oo€ dražja, več zavarovanja, večja poraba.....bi bila kar velika razlika na koncu.
uf-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik reality pravi:
imam odgovor na tvoje tresenje... al si vozu dizla, kateremu je bil dan navaden vztrajnik not namesto dvomasnega, to zdaj radi počnejo, ker je ceneje...

in tam dejansko trese..... To so začeli delat tudi pri vagnih... žal so vibracije, ampak če maš dvomasnega, ne čutiš nobenega tresenja...
Ne gre za neko pretirano tresenje ali vibracije, je pa moteče, če si prej več let vozil le bencinarja z V6 motorjem. Gre pa za nov avto.
Je pa to prisotno pri vseh dizlih. Pred nakupom sem imel na testni vožnji tudi Insignio in Avensisa. Pa so te značilnosti bile prisotne pri obeh. Ravno tako te vibracije opažam pri ostalih avtih, ko se peljejo mimo mene na parkingu (Audi, Bmw, Pasat, Octavia ...)
Pred enim letom sem se peljal v novejšem modelu Volva S80 z full upreme, usnje in vse blink blink. Mi sploh ni blo jasn kako kwa to trese in to v tako nobel avtu (zopet treslaji pri speljevanju v križiščih pri nizkih hitrostih), in ko sem se kasneje vsedel v mojega starega forda, sem si kar wau rekel in dobil nasmešek.

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pojma nimam o čem govoriš, če bi MB, Audi, BMW al pa konec koncev vagn prodajali z temi vibracijami, verjemi mi enga nebi prodali.... Zdej na kaj si ti naletel, pojma nimam....

Da kupiš avto od 20 jurjov naprej in da nadležno vibrira.... kej tazga pa še nism slišal, razen če je z avtom kej narobe...

Slišal pa sem za vibracije, ko dajejo v 115 konjske pd motorje notr skupi z sklopko namesto dvomastnega navaden vztrajnik... Tam pa je to čutiti....

kr se tiče sharanov... baje prodajo bolj malo tsi izvedenk, vsi samo dizel, dizel.... pa verjemi nobenih vibracij...

Al ti slučajno plastiko misliš? Pa da na zunaj avta slišiš vibracije..... mislim, neverjetno...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Honda ne trese, ne vem zakaj (morda ima dodatne gredi proti vibracijam), razen ko je v prostem teku (ker je veriga že malo raztegnjena). V avtu primerljivega letnika in z primerljivim motorjem (Mazda 6 136CD) je pa vibracij kar dosti.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Ne ne mislim o plastiki.
Očitno gre za neko subjektivno oceno, ki jo nekateri ne opazite. Ko stoijiš poleg avta, ki speljuje, se ne sliši le motorja ampak se določene vibracije prenašajo z avta na okolico. To opažam le pri dizlih - vseh. Je pa tema dizli VS bencinci. Pri avtihh z bencinskimi motorji tega ne opažam.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.921
113
40
MB
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Cizy, ko si tolk pameten.... povej, koliko 530d ali 911 si videl brez avtomatskega menjalnika?:)

avto.net

911
ročni menjalnik (45)
| avtomatski menjalnik (13)

bmw 5, dizl, 160-200 konjev filtrirano

ročni menjalnik (89)
| avtomatski menjalnik (120)

tak da ni glih redkost kot samorog ...
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.921
113
40
MB
pa dejansko je pri nas tega še kr dosti, tudi a6 jih je ogromnooo z ročnim menjalnikom, meni to ni jasno
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Vozim dizla in bencinarja. Zaenkrat se nobenmu ne odpovem sem pa naklonjen dizlu, ker, kaj pa vem, mogoče navor in poraba v plusu. Bencinar, ker nimam kaj cekent resnega na kratkih turah.
Tisti, ki vs mot tresenje pri stand gasu. Na, ful trese
smirk-1.gif
, moja šejke dela, ko vžem avto in namesto dildota je. Pa zadnjič smo pr enmu kr s avtom beton vibriral. Sem šele dones porajtu to vaše tresenje, ker sem se spomnil na temo, ker verglanjem.
Pa moje osebno mene.
Dizli bodo šli počas na strani tir, ker tili fap filteri al kaj so že, prov lepe stroške delajo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Ne mislim naftni filter. Al misliš kvaliteta goriva pri nas?
Degač, kar se tiče goriv, Agip, Petrol in Omv točijo iz istega soda. Info iz prve roke a vir naj ne bo imenovan. Razlika je v dodatkih. Za MOL sem pozabil vprašati. Bom ob priliki.