DIY pametna hiša software in hardware

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
376
13
18
Kopivnik
Bo delal lokalno.
Kot "stand alone" device

Kar je v programu bo delal, kar ni pa ne bo...

Če ga imaš v LAN omrežju bodo delale naprave, ki so v tem omrežju (brez interneta)

Lahko ti povem na primeru stikal, ki medsebojno delujejo kot menjalna. Delajo če so v LAN omrežju. Drugače deluje vsako stikalo zase ON/OFF, če ga pritisneš.. Torej prižgeš /ugasneš.

PS, če sem malo čudno napisal, pa naj me kdo popravi
Hvala. Rabim čist enostavno za prižiganje luči v enem prostoru - navadno stikalo. Če pa bo kaj drugače, pa bom dal en wifi router pa rešim zadevo. Pa še programiranje bom lahko izvajal na licu mesta, samo na wifi se bo treba povezati.

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
66
47
18
Na voljo je nova integracija za Home Assistant - ARSO Potresi, če koga zanima testiranje - ni še uradne izdaje, ker mi Home Assistant Brands še niso mergali ikonice in logota :)

Integracija kreaira senzor z zadnjo informacijo o potresu, ki ga je zaznala mreža potresnih opazovalnic ARSO. V atributih senzorja se izpišejo podatki o potresu. Za instalacijo in druge podrobnosti - poglej moj repo na githubu. Podatki so iz ARSO Potresi spletne strani. Za uporabo senzorja v avtomatizacijah in skriptah pa uporabi domišljijo. Po počitnicah se javim še s kakšnim primerom automationa za notifikacijo na telefonu. Stay tuned!

PS: marca bom izdal novo verzijo ARSO Weather - 1.4.0. s kopico novih senzorjev - kakovost zraka (ozon, so2, no2, co...), agro meteo, cvetni prah, uv indeksi, utci temperatura (podobno kot real feel temp), sončno obsevanje (podatki o urah sončnega obsevanja in w/m2), debelino snežne odeje...Vremenska entiteta dobi bolj popolne podatke (apparent temp, cloud coverage, uv index itn.) - seveda, če meteo postaja za lokacijo nudi te podatke. :)

Direkt na instalacijo integracije: Zajeta slika-hacs-gumb.JPG

16.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in hermann

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
66
47
18
Evo novi HA "server"... ;) Laptopu ki so se mu odlomili panti sem odstranil zadnjo stranico, baterijo in monitor, da je ostala samo plata.
Leti ko sneta sekira in pa hladen ko špricr. ;)
Pa backup in restore so res porihtal, ker je bila zelo neboleča in hitra selitev na drug PC...
Poskrbeti sem moral samo je imel isti IP ker sem imel kup senzorjev hardcodanih na določen IP HA-ja...

Poglej priponko 96981
A si dal Home assistant OS kot baremetal? Kaj pa ima zaene specifikacije?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.938
679
113
A si dal Home assistant OS kot baremetal? Kaj pa ima zaene specifikacije?
Huh ne vem kaj misliš, dal sem x86 inštalalcijo za navaden pc.
PC je pa overkilll za HA. AMD Ryzen 5, 8GB rama, 512GB nvme ssd, Radeon Vega 8...
(ASUS VivoBook 15 X512DA)

Nazadnje urejeno: