DIY pametna hiša software in hardware

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.463
11.452
113
zdaj se moras odlocit ali bodo ti releji na wifi, zigbee ali kaj tretjega.
za zaluzije imam shelly 2pm wifi zadeva, z dvema relejema. enkrat spusti za gor enjrat dol.
za dvirisce rabis nekaj z enim relejem, da dimulira tisto tipko. jaz ima sonoff sv neki takega. je tudi na wifiju.
za luci so tudi z enim relejem. lahko sonoff itd, men so sicer zigbee zadeve bolj všeč.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
No, saj to...
Zdaj moram nek nov naslov... Gor sem napisala nekega podobnega, da se ve o cem jaz to... Ok... Ampak kam si ga shranil?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.463
11.452
113
nastavitve, aplikacija na telefonu, in tam imam pod servers 2x dom na ele nekaj (telefon) en dom je na lokalnem ipeju drug pa na tistem tailscale

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
Ja, sem zdaj zamenjala z IP, namesto s tistim naslovom in sedaj dela. Hvala.

Bom pogledala te shellyje in pridem nazaj z vprasanji...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.463
11.452
113
za te preveri ce so primerni za žaluzije, pomeni da ima obvod za tipke, da lahko tudi fizicno pri stikalu furas gor dol. naj bi imel s1 in s2 vhode od stikala. shelly 2pm plus to ima.
primer

• Všeč mi je
2. okt 2007
3.922
2.420
113
A lahko deliš config?
Ali dostopaš preko domene?

ja imam svojo domeno in dodeljen statični IP.

nastavitev netork v HA:
1740900657169.png

nastavitev nginx:
1740900597544.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
za te preveri ce so primerni za žaluzije, pomeni da ima obvod za tipke, da lahko tudi fizicno pri stikalu furas gor dol. naj bi imel s1 in s2 vhode od stikala. shelly 2pm plus to ima.
primer

Ja, saj ima oni tudi... Moram ogledati se pri Meross. Ta ima manj tega, ampak imam ostale stvari od tam, pa vse že lepo brez stresa v HA dobila.

Se nekaj. Koliko je to veliko. Vedno so take lepe slikce enojnih modulov.

Jaz ima od Tem Čatež module, tudi 7 mestne:

Dobis tole notri? Vsaj enega. Ne rabim za vse...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
Klikenzi mi ne dela...

Ze se odlocila za shellyja in se ene par mini shellyjev, da jih lazje notri dobim za dvoriscna vrata ipd... Ko pridejo, mi moj zmontira in ce kaj ne bom znala, se slisimo...

Imam pa se eno vprašanje... Ugotovim, da imam moja EV polnilnica Ha integracijo. Super, startam vse skupaj potem pa... Zadeva je na drugem omrezju. Jaz imam torej modem kleti in potem en router v klet, en v hiso gor in en router v garazo (druga stavba, ne lovi nic, klet tudi armiran beton, nic ni dol s pritlicja lovilo). A jaz lahko nekako prepricam HA na mrezi v hisi, da najde polnilnico na drugi mrezi v garazi?

22. jul 2007
13.750
1.828
113
124
Klikenzi mi ne dela...

Ze se odlocila za shellyja in se ene par mini shellyjev, da jih lazje notri dobim za dvoriscna vrata ipd... Ko pridejo, mi moj zmontira in ce kaj ne bom znala, se slisimo...

Imam pa se eno vprašanje... Ugotovim, da imam moja EV polnilnica Ha integracijo. Super, startam vse skupaj potem pa... Zadeva je na drugem omrezju. Jaz imam torej modem kleti in potem en router v klet, en v hiso gor in en router v garazo (druga stavba, ne lovi nic, klet tudi armiran beton, nic ni dol s pritlicja lovilo). A jaz lahko nekako prepricam HA na mrezi v hisi, da najde polnilnico na drugi mrezi v garazi?
Z kakšnim mesh sistemom in več dostopnimi točkami bi si rešila težavo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.789
1.104
113
Z kakšnim mesh sistemom in več dostopnimi točkami bi si rešila težavo.
Jaz imam Sonoff in druge naprave na domači in službeni lokaciji... Vse dela v istem HA brez problema... So pa sonoffi v službi najprej povezani v eWelink, ta pa je integiriran v HA... To mi deluje BP,,, Klime imam pa na Tuya (Smart life) tudi na obeh lokacijah....enako integrirano v HA

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
Ma ja, tako imam jaz tudi svoje Meross stevčke... Ce je vmes oblak, ni problem. Isto bom tele shellyje ali karkoli bom ze kupila, imela...

Ampak integracija za V2C hoče pa dostop do polnilnice. Ceorav ima tudi cloud zadevo, ampak zdele na hitro nisem nasla, kako bi iz oblaka HA pobiral...

Tale mesh + AP sem ze tolikokrat dobila nazaj za odgovor, da vem, da bi bilo najboljs. Ampak jaz imam tako nadrekan, da sploh ne vem, kaj bom podrla pa se pol po glavi tolkla. Lahko ze kdaj pred leti sem kaj čarala, tok da je delalo, kaj tocno, ze takrat nisem vedela, kaj sele danes... Ne vem, ce ne bom raje kar pustila, kot je...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.463
11.452
113
vse tole kar je naslikci je za navadno dozo. v tem 7 ta globoko moc ondvomim. jaz imam v osnovi ze vse tak natlačeno. Jaz imam shelly le v omarci kjer imam se drugo pametni instalacijo in podobno.

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.463
11.452
113
Mirko

berem nek stari post o zaluzijah. imas ti ka muster za red-node , kako si ti naredil to avtomatiko. tnx.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
Moraš imeti samo en glavni router (kar je lahko tudi modem) in vse ostale priključene naprej iz njega nastavljene kot AP (access point).

Ja, zdaj to gledam... Vsi routerji gredo iz modema.
Ali lahko HA ostane priklopljen na enega izmed routerjev ali moram darti en mali switch prej, tako da bo tudi HA direktno iz modema?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.665
484
83
Tolmin
Napiši kakšne routerje imaš in ti bomo lažje svetovali kako jih nastaviti na AP ;)
Pa pri kateremu operaterju si tudi in tip modema.
Verjetno bi tisti router v kleti lahko uporabila za glavnega oziroma pri modemu montirala še enega "glavnega"

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.674
7.164
113
Imam t-2 modem InnboxV60

Potem imam pa routerje:
- TP link Archer T7 (na tega imam HA)
- Ruijie reyee neki neki - tu je polnilnica (se mi zdi, da tole je AP ze tako, sem takrat rekla za AP ker sem mogla v garazo wifi pripeljat s cim manj sitnostmi in ne vem, ce mi niste ze tu rekli AP, pa sem pol to narocila): https://reyee.ruijie.com/en-global/products/reyee-wireless/reyee-wall-ap/rg-rap1200f
- ASUS AC750 Dual Band - ta zdele ni tok vazen, ampak ce se bom lotila bo tudi tu AP naredila

Torej vsaka izmed teh stvari gre iz modema. HA masina je vklopljena pa v TP-Linka.