Diners club kartica

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
No nabavil sem si tole kartico, ker mi omogoča nakup na obroke v OBI-ju.

Sicer mi je princip delovanja zelo zanimiv, vendar me zanima še nekaj stvari pa bi bil vesel kakšnega praktičnega nasveta
nahrung002.gif

Gre se predvsem za tankanje na petrolu. Na njihovi internetni strani je napisanih par bencinskih servisov kjer naj bi sprejemali to kartico. Se pravi če tankam tam in plačam z to kartico, ali mi zaračunajo tistih 12,5€ al kolkr že manipulativnih stroškov.

Plus kaj menite o tem nagradnem programu. 1€ 1milja je kar zanimiv, in če se kaj potrebuje so tudi ostali popusti kar vredu.

Pa še to, do sedaj nisem dobil po pošti še nobene PIN kode ali kaj podobnega, niti koliko imam limita s to kartico.
Za nakup sicer ne vem če sploh potrebujem PIN ampak za limit bi bilo pa dobro izvedeti kaj več.

No to bi bilo nekako to, če ima kdo kako mnenje o tejle stvarci pa kar veselo na plan z njo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Katero Diners kartico pa imaš? Glede na to da omenjaš milje predvidevam, da imaš Diners Adria Airways partnersko kartico. Če ti ustreza, pol je kul. Jaz sem raje vzel Unicefovo (sem imel prvo leto brezplačno naročnino, pa še malo dobrega dela sem opravil ob vsakem nakupu
smile-1.gif
). Zbiranje točk oziroma milj je pač odvisno od posameznika, koliko mu to pomeni. Meni ne kaj preveč. Mi pa pomeni "brezobrestno" kupovanje na obroke. Edini strošek, ki ga imaš je 1 EUR/mesečno za vodenje obroka. PIN dobiš po pošti, potrebuješ ga pa samo za dvigovanje gotovine na bankomatih. Za nakupe je podpis dovolj (namreč kartica nima čipa).

Glede bencinskih črpalk je pa tako, da se baje Diners nikjer po svetu ni uspel dogovoriti kdo bo plačal stroške transakcije in so to prevalili na uporabnike. Stroški so pa mislim da 0,40 EUR.

Nagradni program - kolikor vem lahko zbiraš ali milje ali nagradne točke. Odvisno od tega katero kartico imaš, kombinirat mislim da lih ne moreš.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
No jst imam klasično kartico, milje sem omenil samo kot opcijo, ni mi pa kaj preveč uporabna.

Je pa ql imet možnost brezobrestnega financiranja.

Sam še nekaj me zanima, če vzameš eno stvar na npr. 12 obrokov, a se ti za višino obroka zmanjša tudi limit na kartici ali ne.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pri klasični kartici lahko milje kar pozabiš. Je pa naprimer kul, če hočeš iti na kosilo naprimer v gostilno AS ali Špajzo, ob primerni količini zbranih točk, zahtevaš nagradni kupon od Dinersa in greš lahko jesti za 50 EUR, tebe je pa bon stal 25 EUR (kao 50% popusta), al pa naprimer razne plača eden, gresta dva pakete, itd. Ni pa nekaj hudo ugodnega v tem nagradnem programu.

Glede števila obrokov je odvisno od vsakega prodajnega mesta, kako so dogovorjeni z Dinersom. Nekje lahko vzameš največ na 6, drugje na 12 obrokov. Kot primer Rutar, tam lahko vzameš največ na 6 obrokov, pa še to le v primeru, da je znesek nad določeno vrednostjo. Drugače Diners kartic sploh ne vzamejo. In ja limit se ti zmanjša za višino obroka. Pa še ta podrobnost. Če imaš limit npr. 1000 EUR, lahko na obroke kupiš zadeve v 2x vrednosti limita. Konkretno to pomeni, da lahko na obroke kupiš stvari največ do 2000 EUR. Ko jih odplačaš, lahko spet vzameš kaj na obrok.
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
trigger:kateri 2 bejbi se kušujeta v tvojem avatarju? :p

vse vprašaj na dinersovi brezplačni telefonski.....

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Aha nisem vedel da je tudi cena blaga ki ga lahk uzameš na obroke pogojena z višino odobrenega limita.

Hm, kaj pa če npr. v tvojem primeru uzamš en mesec 2000€ na 12 obokov, a lahk naslednji mesec spet uzameš 2000€ na 12 al ne.
Sicer ne potrebujem ničesar niti blizu takšni vsoti ampak dobro je vedeti.

@Jado
Eh ja to bi tudi jaz rad vedel
evil.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Skupna vrednost nakupov na obroke ne sme presegati 2x limita. Torej, če vzameš en mesec 2000 EUR na obroke, ob 1000 EUR limita, ne moreš več kupovati na obroke dokler ne poplačaš prvega nakupa. Skratka, ne moreš se zapufat več kot 2x limita.

Če kupiš en mesec za 700 EUR, pa drugi za 1200 EUR, ne moreš več kupovat na obroke, dokler ne poplačaš obstoječih nakupov.
smile-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Ok zdejle sem poklical tole dinersovo št. za informacije.

Situacija je pa sledeča, jaz kot novi član imam 300€ mesečno limit dviga gotovine, 600€ mesečnega limita ter skupaj 900€ obočnega limita. Sicer se da domenit za višje zneske, vendar jih ne potrebujem.

Drgač pa hvala za informacije.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz imam sicer višji limit a sem že preizkusil, da lahko kupujem na obroke 2x limita. Verjetno je odvisno tudi od bonitete posameznika.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
No tako mi je povedala gospodična na dinersovih informacijah. Je pa tukajle problem predvsem v em da sem nova stranka in ne poznajo moje plačilne discipline ippd. Sama plača ni problem, ker je skoraj 2x limita.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
torej si poln €
smile-1.gif
can i be your best friend, kje delaš? :p
Ahh pust ga, nima črne diners kartice
cheer.gif

Drugače je tudi jaz nimam
cry12bpy.gif
pa v bistvu ni črna črna bolj je sivo črna.
Jaz pa imam od AA in zbiram milje samo pojma nimam koliko jih imam
sprasujem se.gif

Za tehnične nakupe je menda dobra od merkurja.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Pa pazi da jim ne daš številke privatnega telefona, ker če boš malo zamujal s plačilom te bodo gnjavli do onemoglosti. Najedajo ob vseh možnih urah...višina zneska ni pomebna...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Kje lahk kandidiram za črno diners..........hehe

Ja ja denarja mam ko solate, zato rabim diners obročno odplačevanje
cheer.gif

Sam a ni diners kartica kao "statusni simbol". Me zanima če sem kej več jebača odkar jo mam
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Včasih naj bi bila. Podobno se je govorilo tudi za american express vendar ne vem če v evropi kdo te kartice dojema kot statusne.

Črna je kar nekaj. Imel sem prijatelja ki jo je imel (žal je pokojni zato preteklik). Članarina je bila 100k bivsih tolarjev (je pa bila odvisna od člana do člana - nekateri so menda imeli tudi samo 50k za plačat), zato pa si dobil zavarovanje (ga imaš tudi pri zlati matercard), 1x letno menedžerski pregled pri zdravniku, 1x letno vabilo na dinersovo zabavo in osebnega svetovalca ki naj bi rezerviral karte za tetaer in podobne asistentske usluge....

Kolikor se spomnim je povedal da vse skupaj ni vredno 100k je pa sam priznal da jo ima tudi zaradi kao statusnega simbola.

Sicer pa pri dinersu velja pravilo individualnih limitov, ki se prilagajajo tvoji porabi in plačilni disciplini. Ta isti prijatelj je imel še srebrno (takrat črnih v sloveniji se ni bilo) in na njej limit tako visok da je enkrat v enem mesecu skuril 8mio (ja milijonov) sit pa je zadeva še vedno funkcionirala.

Preden me napadete da je previsoka cifra: tip je preko svoje kreditne plačal avionske karte za ene 30 ljudi + redna poraba. Point je pa bil da jo je imel vezano na miles&more (adria) in je na ta način zbral toliko milj da se je upgradeal na ene par poletih čez ocean (je mel nastudirano zadevo bolj kot svetovalci v centru za pomoč članom =) )

Se pa spomnim da je diners zacel uporabljati ravno zato, ker limita niso vezali na redne dohodke ampak glede na placilno disciplino - bil je uradno nezaposlen.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:

Jaz pa imam od AA in zbiram milje samo pojma nimam koliko jih imam
sprasujem se.gif

AA? Anonimni Alkoholiki? Kere milje zbirate, tiste k jih pijani prevozte al trezni?
grin1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Sam a ni diners kartica kao "statusni simbol". Me zanima če sem kej več jebača odkar jo mam
grin1.gif

Ni, je ena "nizjih" kartic. Crna je izjema.