Vidiš, vedno kaka nova informacija. Pri tebi še vedno živi? 12.000 EUR želi imet da se odseli in da imata skupno skrbništvo, pa čisti računi?
Potem bi jaz razmislil o drugi taktiki, namreč da premoženje zapreš še preden rešiš razvezo zakonske zveze. Lej, če imata skupno skrbništvo potem ne boš dajal 250EUR, ker si tudi ti "skrbnik". Veš, skozi te polovične informacije in ob vrsti "norih idej" zgorja, recimo to da zamenjaj ključavnico ipd... glede na sitaucijo samo tega ne naredit - boš ti prej zunaj kot ona - te bo sodišče izselilo "zaradi nasilja", dobiš začasno prepoved približevanja, potem boš pa tožil za njeno "izselitev". Skratka ne poslušaj ljudi ki nimajo pojma.
Če je stvar taka (težko ti svetujem, od tebe kapljajo nove informacije, ki spremenijo zadeve) ti predlagam: čim prej zapri skupno premoženje (sposodi si, kredit, prodaj avto in jo izplačaj, čim prej). Skratka doseži da se ti odseli še preden bo prva obravnava na sodišču. Če boš zadevo notarsko zaprl in se ti izseli z mularijo, pa imaš stike, pa če ti pristane (kot je na CSD predlagano) na skupno skrbništvo, boš plačeval le "razliko" med njenim in tvojim delom skrbništva. Tudi 250 bo še vedno malo zate če mene vprašaš, ampak po mojem boš lahko prišel na manj. Odvisno od starosti otroka, ampak tak otrok do 5 let "stanejo stroški" recimo ene 400-450 EUR na mesec. Če si delni skrbnik ti itak s svojim skrbništvom prevzameš ene 150 od tega, ostane še 300, ki jih data na pol oz. tudi če pristaneš na 200 si še zmeraj zmagovalec. Pod črto: si sam v flatu. Imaš 12k€ kredita. Imaš delno skrbništvo, pa malo preživnine. Pa mir v enem mesecu. Si najdeš drugo (in zgodba se ponovi, hehe
. Šalo na stran, glede na situacijo dobro premisli o taktiki. Jaz bi pristal, pod pogoji: denar dobi takoj (ko ga lahko urediš), če: 1. se takoj izseli, 2. skupno skrbništvo, 3. s tem ko si jo izplačal je skupno premoženje razdeljeno, 4. točke 1-4 hraki z denarjem (dobi ga pri notarju s trenutkom podpisa) - aja, notarja ti plačaš, ni važn kolk, kolikorkoli je dobr. Točka 2 je taka da je notar ne bo hotel urediti (ni pristojen), ampak lahko ga pa naredita v obliki zaveze obeh staršev da si bosta prizadevala za to na sodišču, in se potem to predloži sodišču (v obliki notarske izjave), pa si rešen.