Eni ste pa res tezki... kaj vam ni jasno? Ce se uspes dogovoriti, gre lahko zadeva dokaj hitro skozi.
Ce vas ze zanima, konec januarja sva vlozila zahtevo za razvezo, potem v zacetku maja sva imela razgovor na CSD glede otroka itd., pa se je zena tam kesala v smislu, da bi se poskusila se potruditi okoli zakona, bla bla... in je rekla teta na CSD, pa dajmo se ponovno dobiti cez tri mesece, pa bomo takrat dorekli. No pa ni bilo nic bolje in smo avgusta rekli, da vztrajava pri locitvi, kar je CSD zapisal in poslal na sodisce, kjer so imeli sodne pocitnice. No, potem sem pa konec septembra dobil vabilo na prvo obravnavo na sodiscu... in bolj kot se je cas blizal, bolj je zena zacela komplicirati kaj ji pripada in da naj se dogovoriva vnaprej, drugace mi bo delala sranje in CSD... itd. No takrat sem se prijavil na forum (torej 11 dni pred sodno obravnavo). V 10 dneh sem na podlagi vasih dobrih in slabih nasvetov ter kosila z odvetnikov uspel sestaviti seznam premozenja, z zeno dogovoriti trenutno vrednost le-tega, lepo spisati v obliki dokumenta, ki sem ga predlozil na sodisce, ter prositi za sodno poravnavo glede premozenja. In glej ga zlomka, bilo je urejeno v 10 minutah, le oba sva morala prikimati, da se strinjava s predlogom.
Potem glede otroka in prezivnine itak ni bilo debate, sodnica je zmanjsala visino, jaz ji nisem ugovarjal, zena pa tudi ni upala. No to je to, bila sva locena. Sodba pravnomocna, ker sva se odpovedala 15dnevnem roku za pritozbe. Se komu ni kaj jasno?
Ce znas pravilno reagirati in ne gres z egom na noz in se jebat, je lahko zadeva zakljucena ze na prvi obravnavi brez dodatnih stroskov. V kolikor nebi zena na CSD prosila za 3 mesecni moratorij, bi se zadeva verjetno zakljucila pred poletjem, tako se je pa nekaj mesecev pozneje.
Vsi, ki ste tako analiticni glede sloga pisanja itd... bi vas vprasal kako bi vi pisali ob konstantnih groznjah o prijavah na policijo, CSD in vseh moznih spletkah, ki se jih lepse polovice lahko grejo. Dokoncni mir bom verjetno (upam) imel sele, ko se odseli. Sinoci je namrec ponovno na polno srala, kako sem prasec, da sem pripravljen otroku ob taki placi placati samo tako malo in da bo otrok ze izvedel vse o meni, pa kako bo vsem mojim bodocim ob prvi priliki vse povedala, kaksen sem itd... skratka bolano. Sem jo le prosil, da naj se zacne obnasati primerno ali naj si zacne cimprej iskati stanovanje, ker zdaj me ne bo vec izsiljevala - in seveda takoj v "bitch mode", kaj ji grozim, da jo bom ven vrgel, da naj samo probam, itd.
Skratka, nekateri se kar analizirajte... jaz sem si pac oddahnil, da je zadeva (skoraj) ze mimo. Vsaj formalni del.