crko bojler

Citat:
Uporabnik cunctator pravi:
ja, kot si rekel, včeraj ga je spet vrglo ven. glavno,da sedaj vem kaj nardit.
VSem ostalim: kot sem napisal, mislim kupiti novega, vendar ta teden res ni časa, drug teden pa ne bo panike. hotel sem samo hitro rešitev za določen čas in ta od gattota je bila rešilna bilka.

doctorz: tudi sam iščem 50l, ker je bolj mala kopalnica. kar sem gledal cene po netu so 50l ponekod še dražji kot 80l. Kje si ga kupil za ta denar?

poglej si tud toplotne izgube pri bojlerjih ne sam cene....pa če maš možnost si pretočnega omisli.Tile so njabolj šparovni
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Potem pa je isto sranje in so samo pred leti imeli vec cm (pa mogoce bolj prevodno in si na istem). Jaz sem pred leti na bolhi kupil rabljenega, lani pa dva prodal (10 in 80) ker me sedaj sonce greje 300l pa traven ce je treba se 2kubika zalogovnik

Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Debelina izolacije 15mm?

Gorenje tiki ima pa 17mm izolacije. Res ful razlika
crazy1.gif

Glede na to da se bojler malo uporablja ni neke razlike.
No res se pa nisem poglabljal v te izolacije.

evo ta je top pa ma nekikrat več izolacije
http://www.gorenje.si/izdelki/ogrevanje-hlajenje/grelniki-vode/modeli/srednjelitrazni/259959

je pa tud cena temu primerna.....

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Res je Gorenjeva OGB serija dražja, ampak v 3 letih pokriješ razliko v nabavni ceni z dosti manjšo izgubo energije. Za navedeni "metalac" bojler nisem našel podatka o izgubah, vendar ima še par mm tanjšo izolacijo kot osnovni tiki z izgubami 1,32kwh/24h za 50l bojler.
OGB 50l ima izgube 0,62 kwh/24 ur. Povprečna cena električne energije v sloveniji 15,5EUR/100kwh vir: STAT , torej ca 40EUR/leto razlike SAMO za izgube.
Kako je z deli za "metalac" ?.
Sam imam 10 let OGB 100L. 1x sem zamenjal grelec , ki je super vgrajen - ni potrebno prazniti bojlerja, ker je grelec v tulcu. Ima pa 2 ločena grelca po 1000W.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
takega mam doma samo 80l in je res dober, čeprav mi je, še v garanciji, po enem letu crknil display, pa so ga potem zamenjali.
bo pa po moje tist za 80€ za v garsonjero kar dober.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mater ste dosadni avtor teme ce hoce naj si raje kupi poceni nov bojler sigurno je boljsi od starega. Ce se mu pa da zajebavat s starim naj se zajebava. Za 79 eur lahko kupi novega priklopi pa je resen. Jst osebno se nebi s starim zajebaval
wink-1.gif

Glede na to, da mu je ocitno denar problem, naj kupi tega poceni je cisto dober. Drugace bi sel verjetno sam v trgovino in kupil super bojler za 200 eur
wink-1.gif
in nebi spraseval ce lahko popravi starega.

Mater alter je poln pametnjakovicev jaoooo....
Nevem pa kako je z deli za metalac bojler niti sem kje rekel da je ful dober niti sem kje napisal kako dela, ker nevem ker sem ga samo kupil. Ga ne uporabljam jaz osebno. Ima 2 leti splosne garancije toj pa to. Dele pa itak da dobis ce ne drugje ti iz srbije posljejo in je sigurno ceneje kot za kaksno priznano znamko ki vam crkuje ze po enem letu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A se da tukaj lahko se na manj kot na economical? Predvidevam da je E = 2 torej se lahko da na 1 ,za 5x tusiranje /dan bi se splacal dat na 1?
Kaj pa snezinka pomeni?
2249308-tiki.jpg

Priponke

• 2249308-tiki.jpg
    2249308-tiki.jpg
    22,6 KB · Ogledi: 369
Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
724
113
nastaviš lahko kjerkoli med 0 in III

Za vsak bojler velja:
Če bo termostat nastavljen prenizko, bo mrzla voda,
če je previsoko so višje izgube, izločanje kamna in možnost opekline.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Za štart daj malo pod I...pa boš videl ali bo zadoščalo za tuširanje. Če bo je OK drugače piko premakneš navzgor.

(za tuširanje se rabi okoli 40 stopinj).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
tako je, za tuširanje boš imel dovolj nekje med zvezdico in I. točno pa ti ne more nihče povedat, pač nastavljaš pa boš videl. Začneš pri I, potem pa vsak dan malo nižaš, dokler se ne tuširas s pipo odprto samo na vroče. (za pomivanje posode je običajno kakšna stopinja več lahko

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
hja sem dal na 1 pa je odvodna cev komaj topla, prej vroca, tusirat se da, da bi sel pod 1 pa mislimd a nebi slo. Aja pa zdi se mi da zdaj veckrat vidim in slisim ko se bojler vklaplja in izklaplja, tko da nevem kol bo to kej bolj eko varianta od eko hehe