Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Kako naj se prilagodita starša s 6 in 8 letnima otrokoma, ki bosta imela šolanje na daljavo preko x sistemov in bosta seveda doma, ju pa delodajalec sili delat v službi? Hvala.
iz prve roke ti povem za šolo 20km iz Lj:
wc-ji za tamale, 1-4 razred, brez brisačk za roke brisat na wc, brez tople vode, vse mokro po tleh. tamali prileti not brez copat, bos. razkužuje se na šoli nič,
kakšne ograje, kljuke, nič, razkužil po šoli NI. Pred počitnicami so imeli v karanteni 2 razreda, 6 posameznikov in 2 učitelja. pa gre za majhen kraj. Nekaj 10 učiteljic pa okrog 55-60 leta.
in zato se mi zdi prav, da je še nekaj časa zaprto.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.573
4.723
113
iz prve roke ti povem za šolo 20km iz Lj:
wc-ji za tamale, 1-4 razred, brez brisačk za roke brisat na wc, brez tople vode, vse mokro po tleh. tamali prileti not brez copat, bos. razkužuje se na šoli nič,
kakšne ograje, kljuke, nič, razkužil po šoli NI. Pred počitnicami so imeli v karanteni 2 razreda, 6 posameznikov in 2 učitelja. pa gre za majhen kraj. Nekaj 10 učiteljic pa okrog 55-60 leta.
in zato se mi zdi prav, da je še nekaj časa zaprto.
No, naša šola na vasi (daleč od tega, da bi bila majhna) ni imela praktično nič okuženih. Zato se mi ne zdi prav, da je zaprta.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Jaz tudi ko sem se po avtocesti kontra peljal 50km nisem nobenega ubil...in se mi ne zdi prav, da je to prepovedano.
to je približno tak odgovor, kot tvoj

meni tudi sp stoji, kriza je, pa vseeno ne silim delat.

• Haha
Reactions: jonny77

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
No, naša šola na vasi (daleč od tega, da bi bila majhna) ni imela praktično nič okuženih. Zato se mi ne zdi prav, da je zaprta.

me pa zanima, kako veš da je bilo praktično nič okužn? na tej šoli se javno ni vedelo niti za učitelje. za učence so pa starši v šolo klicali in prosili razredničarko,
če so lahko tiho da je njihov otrok okužen, da se ne bi zvedelo.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Prav je da so zaprte in se dela od doma. Se strinjam, da je za tiste z malimi otroki težje, ampak tako pač je trenutno. Če še kdo misli, da si zdravniki izmišljajo virus, naj gre kot prostovoljec v UKC MB pa se prepriča.
Na šolah niso samo otroci, je polno delavcev šole, s takšnimi in drugačnimi boleznimi in zakaj bi jih morali izpostavljati okožbi in morebitnim zapletom pri bolezni. Zakaj?
Se pa strinjam, da bi vlada, vsaj za starše mlajših otrok morala nekako posrkbeti, da bi lahko bil en "doma" in bi njegovo plačo nadomestila država in ne delodajalec. Ampak denarja ni, na vladi pa itak nimajo pojma kako se naj soočijo s to krizo in njenimi ekonomskimi posledicami.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in naliM

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Pa se je kdo mogoče že vprašal, če smo mogoče pa res v pandemski krizi?
Ali gre mogoče samo za nabijanje o pravicah:
- predšolskih otrok
- šoloobveznih otrok
- srednješolcev
- študentov
- samohranilk
- fitneserjev
....
Mimogrede, rad hodim v hribe, trenutno stanje je grobo poseganje v mojo pravico biti srečen in zadovoljen in zdrav in na svežem zraku in z naravnim vitaminom D.
Lahko je vam, ki trega ne rabite - kaj pa jaz?
IMO, če bi zdajle odprli šole, bi bilo kot bi z bencinom gasil požar.
Idiotsko pa, da so ta teden počitnice. In da se niso že davno lotili priprav na šolanje na daljavo/na domu.
Samo tako mimogrede: v OŠ sem imel težjo poškodbo noge in sem bil cca. 3 mesece doma. Guess what: sem izdelal OŠ pa še kaj naprej.
Skratka: prilagoditi se bo treba. To je ena reč, ki je velik del populacije ne pozna. Sončkov in sončic - nekje med prvim in 65 letom starosti.

v katerm razeedu oš si bil 3 mesece doma?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
ribicija kdo bo pa delodajalcu zagotovil delavca, da lahko izpolni roke brez penalov?
Ja se strinjam, tam kjer gre gre, tam kjer ne moreš, ker ne bo ostalo delo opravljeno pač ne moreš. Jeba je vse to, ampak smo v njej skupaj in bomo morali skupaj skozi to.
Težko najdeš neko univerzalno rešitev, ampak dejstvo je, da je virus tu, da je stalno več ljudi v bolnicah in da je treba to zdržat in prebrodit.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ribicija kdo bo pa delodajalcu zagotovil delavca, da lahko izpolni roke brez penalov?

glej, te razumem, tudi meni sp trenutno stoji, ampak za to ne krivim vlade ali posameznika. virus, žled, toča, pozeba, vse ima negativen vpliv.
če je res, da vsak dan v povprečju umre 56 ljudi, zdaj pa vsak dan 90, potem je že nekaj tega na virusu?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Prav je da so zaprte in se dela od doma. Se strinjam, da je za tiste z malimi otroki težje, ampak tako pač je trenutno. Če še kdo misli, da si zdravniki izmišljajo virus, naj gre kot prostovoljec v UKC MB pa se prepriča.
Na šolah niso samo otroci, je polno delavcev šole, s takšnimi in drugačnimi boleznimi in zakaj bi jih morali izpostavljati okožbi in morebitnim zapletom pri bolezni. Zakaj?
Se pa strinjam, da bi vlada, vsaj za starše mlajših otrok morala nekako posrkbeti, da bi lahko bil en "doma" in bi njegovo plačo nadomestila država in ne delodajalec. Ampak denarja ni, na vladi pa itak nimajo pojma kako se naj soočijo s to krizo in njenimi ekonomskimi posledicami.
Bedast odgovor.
Mogl bi rečt. Počitnice bomo podaljšali za en teden, ampak v tem času 14 dni se dogovorte kdo bo imel sončke na varstvu oz. solanju- ker v 14 dneh če bi se držali doma in bi bili sončki zdravi jih bi lahko pomerkali tudi stari starši in bi bil problem rešen.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
enako bedast je tvoj odgovor, ker ne pove rešitve kaj naredit, če starih staršev nimaš? tak da še zdaleč ni problem rešen.

• Haha
Reactions: jonny77

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Tudi ce imas stare starse, vsi ne morejo skrbeti za otroke. Nekateri tudi nocejo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ali pa če si bil normaln kar se družine tiče, potem sedaj stari starši še delajo. Tako je bilo pri meni prvih 6 let.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Mi se s starši od sošolcev dogovarjamo za mini skupino, 3 otroci, vsak dan en starš ima vse 3 otroke, in se tako izmenjujemo. Zaenkrat je to sicer samo plan B, ampak se mi zdi boljš kot nič.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Romzi

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
guardy Imaš možnost uveljavljat varstvo za otroke do 5. razreda. 80% plače. Če bi rad kljub temu v službo, se moraš znajti: babice, dedki, tete, strici, sosedi, prijatelji... Saj so tudi drugi v istem sranju. Verjemi, da mamice od sošolcev tvojih otrok že naveliko pišejo sporočila in klicarijo okoli, da se dogovorijo, ker se je vsem mamam, ki jih poznam, odpelalo v prvi rundi šolanja od doma in ne nameravajo še enkrat ponoviti izkušnje. Še vedno se lahko pridružiš in se s kom zmeniš.