Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Se je že začelo.... brezplačno šolstvo v kriznih razmerah.
Mulc bi rad da pogledamo oceno ki naj bi jo dobil in je vpisana na easistentu. Ampak pazi... to več ne gre... 26 eur letno pa vidiš ocene.

Zanima me kaj narobe z breplačnim obveščanjem? Office ki je množično v uporabi ima celo vrsto možnosti.
Plačevati takih prisklednikov ne mislim! Kako imate urejeno v drugih šolah?

Isto. Ampak še vedno se lahko najaviš učitelju/-ici na govorilne in povprašaš po ocenah, tako kot v dobrih starih časih. Zdaj ti celo ni treba fizično na šolo na govorilne, lahko vse preko telefona ali računalnika.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Dva sistema sta: Easistent in Lopolis. Isto sranje - drugo pakovanje.
Z nobenim naj ministrstvo ne bi imelo nič.
Mende sem en mal brihten, ampak ne štekam.
Zunanje podjetje - s katerim ministrstvo nima nič - upravlja z otrokovimi in mojimi osebimi podatki.
Da sam pridem do teh podatkov, moram plačat. S tem da že šole plačujejo licenco, da lahko sploh uporabljajo ta.... to... no to.
No jaz ti pa lahko potrdim, da ima ministrstvo z E-asistentom vse in se je v šole uvedel zaradi njih. Je bila hčerina šola leta 2012 ena izmed prvih, ki je pričela s testno uporabo in potem redno uvedbo leta 2013 ali 2014. Danes je verjetno kar večina OŠ v tem sistemu ;) Privatno podjetje pa dobro služi na ta račun, si lahko pogledate bilance na netu; res dobro zaslužijo!

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.908
113
Se je že začelo.... brezplačno šolstvo v kriznih razmerah.
Mulc bi rad da pogledamo oceno ki naj bi jo dobil in je vpisana na easistentu. Ampak pazi... to več ne gre... 26 eur letno pa vidiš ocene.

Zanima me kaj narobe z breplačnim obveščanjem? Office ki je množično v uporabi ima celo vrsto možnosti.
Plačevati takih prisklednikov ne mislim! Kako imate urejeno v drugih šolah?

Zadeva je prostovoljna, nihče te ne sili v plačevanje, rabiš pa je tudi nujno ne. Razen če velja enačba "mulc bi rad" = "nujno, takoj, že letim"

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No jaz ti pa lahko potrdim, da ima ministrstvo z E-asistentom vse in se je v šole uvedel zaradi njih. Je bila hčerina šola leta 2012 ena izmed prvih, ki je pričela s testno uporabo in potem redno uvedbo leta 2013 ali 2014. Danes je verjetno kar večina OŠ v tem sistemu ;) Privatno podjetje pa dobro služi na ta račun, si lahko pogledate bilance na netu; res dobro zaslužijo!
Bilo je kak mesec nazaj na tedniku ali na preverjeno. Ne spomnim se točno. Tam je bilo jasno rečeno da minsitrstvo nima z njimi nič in da se šole prostovoljno odločajo za te sisteme. Razen tistih, ki se ne.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Tako kot nima Počivalšek nič z Geneplanet, pa SB Celje nič s Tuškom, pa UKC nič z Remontom,...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.962
113
Vsi oldskul načini, kako zvedeti za ocene otrok, še vedno delajo. mulc pove, govorilne, telefon... za 24/7 nadzor in kontrolo iz fotelja je pa treba nekaj plačati, ja. še več, če naročite danes, zveste tudi, kdaj bo vprašan in kdaj bodo pisali, ter koliko je pojedel in če je šel srat. In nekdo mora to notri vpisovati in biti plačan za to - če se kdo sprašuje, kam gre tudi denar namenjen izobraževanju. Povsod pri vseh panogah se vriva v ospredje jako pomembna administrativna plat zakamuflirana v "informiranje". samo, da se tipka...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.962
113
Upam... Ker to ni normalno. se vsaj manj škode mulcem dela. ne pa da se išče vedno nove načine kako lažje enablat helikopterske starše.

zoom

Majstr
14. maj 2014
699
250
63
Ne dam nič! Bom pa pisal ravnateljici da želim v času šole na daljavo sprotno obvešanje po njeni izbiri

19. jul 2007
2.888
1.604
113
In nekdo mora to notri vpisovati in biti plačan za to - če se kdo sprašuje, kam gre tudi denar namenjen izobraževanju. Povsod pri vseh panogah se vriva v ospredje jako pomembna administrativna plat zakamuflirana v "informiranje". samo, da se tipka...
In to ni zaposlen usležbene e-asistenta.

Javni uslužbenec, ki bi moral delati druge stvari, dela za privat firmo, ki služi na ta račun. Imam par psovk na jeziku pripravljenih za to pa se bom zadržal.

PS: Pa to ni debata o oldskul načini, kako zvedeti za ocene otrok.

• Všeč mi je
Reactions: zoom

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Bilo je kak mesec nazaj na tedniku ali na preverjeno. Ne spomnim se točno. Tam je bilo jasno rečeno da minsitrstvo nima z njimi nič in da se šole prostovoljno odločajo za te sisteme. Razen tistih, ki se ne.
Vem kaj so tam rekli in vem kako je bilo ko se je to uvedlo. Ministrstvo je reklo, da se MORA uvesti. Še ti povem eno zanimivost ;) v tem času je bil v vladi isti gospod kot danes, niče ne rečem, da je v tem kakšna povezava...samo povem.

Sicer pa čisto logično razmisli, šola ne more sama skoraj nič naredit, še za zaposlitve rabi soglasja. Kako bi se torej šola/šole same odločile za Easistenta, ki je skozi leta prerasel v glavni IS večine šol in je v njem praktično vsa zgodovina otrok od začetka šolanja. Vsi osebni podatki, vse ocene, vsi zaznamki...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
A je res takšen problem pisat mejl? Recimo 1x mesečno?
Pa tisto da so sedaj spet na daljavo... Saj to smo vsi vedeli že lani da bo letos še slabš. Ali vas preseneti tudi sneg vsako leto kot cestarje?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A je res takšen problem pisat mejl? Recimo 1x mesečno?
Pa tisto da so sedaj spet na daljavo... Saj to smo vsi vedeli že lani da bo letos še slabš. Ali vas preseneti tudi sneg vsako leto kot cestarje?
Ma kakšen mail neki. To bi moralo ministrstvo porihtat in poenotit za celo državo. Učbenike oz. gradivo tudi.
Če že primerjamo sončke po uspehu, ko se je treba vpisat naprej.

• Všeč mi je
Reactions: Clueless

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Če bi šolanje pomenilo gledanje predavanj in branje učbenikov, potem brezveze, da otroke sploh kamorkoli pošiljamo. Ker učitelj prilagodi predavanje glede na otroke, ki ga poslušajo, ve kateri imajo težave in jim je treba malo drugače razložiti, vidi kateri samo bledo gledajo in očitno niso nič razumeli, ve kaj so vse že predelali in kje gre lahko čez malo hitreje, kje pa je treba bolj utrditi snov... Sproti sprašuje o povezavi med temami, da se otroci malo naučijo razmišljat in sami povezovat... Miri razigrane, spodbuja tihe... Oz. vse to bi lahko delal, če bi bilo dovolj časa. Pa so trenutni normativi glede števila otrok in zahtevanega znanja taki, da je glih isto kot če bi samo vsakič odverglal svoje in odbrzel naprej, da ujame učni načrt.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi in ales85

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Btw, na Hrvaškem imajo trenutno otroke v šolah, pa vseeno še vedno predvajajo predavanja za šolarje na TV. In tam res en učitelj odpredava za celo državo. Ko šole niso bile odprte, so se po predavanjih po TV šolarji dobili na videokonferencah s svojimi učitelji, ki so jim dodatno razložili snov, ali pa so jih čakala dodatna gradiva in naloge v spletnih učilnicah.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej in Romzi