Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

tomi

Guru
1. sep 2007
18.658
9.870
113
40
MB
ta primer z šilčkom je pa skoraj tak butasta zadeva kot potica šarceve tašče. kaj je ta svet postal.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Butasto do kraja. Sem bil na pici, pa si ne smeš sam dodati čili omake, temveč mora to storiti kelnarca. :nigladek:

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.707
113
Smo dobili navodila tudi za našo šolo. Poleg zgornjih stvari je mene še najbolj zmotilo to, da bodo itak prekužili in prešpricali vse, celo vmes bodo sprejali po klopeh pred malico, itd...hkrati bodo imeli ves čas odprta okna in vrata učilnice, da bo nonstop prepih in svetovali so, da imajo otroci kakšne dolge rokave za oblečt, da jih ne bo zeblo. Torej od jutra do poldneva bodo otroci na prepihu in to se stroki zdi blazno dobra ideja? Saj Covida ne bodo dobili, vsa ostala prehladna obolenja pa bodo in enako ostali doma do nadaljnjega, kot bi pri Covidu ko bo začelo teči z nosa.

Skratka norost, šolam se pa tudi očitno zdi blazno fino, namesto, da bi mirno rekli, da kakšnega od norih ukrepov pač ne bodo ubogali.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.685
2.565
113
ta primer z šilčkom je pa skoraj tak butasta zadeva kot potica šarceve tašče. kaj je ta svet postal.
Tako kot je rekel Kučanov Prešeren:
Kako bodo pa postopnicah hodil, po kateri strani noter, skozi katera vrata ven ....
Ne mogoče je objet otroka v vrtcu, če joka.

Ja Kučanov Prešeren je bil to!

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.048
862
113
No še naša norost:
".... da so izjema dijaki, ki bodo samo pri predmetu XXXX na predlog profesorja pridobivali pisno oceno na šoli. Pri ostalih predmetih bodo pridobivali ocene na daljavo."

in v navodilih za prihod v šolo
"Priporočamo peš hojo, kolesarjenje, tudi individualnega prevoz s strani staršev (brez združevanja dijakov!). "

Glede na to, da je dom - šola 20 km in sedaj imamo javni promet, ki pelje kakor pač pelje (že v normalnem času gre 1-2x na dan skozi vas).. pa profesorico, ki si bo zaželela preverjanje znanja ob 12h.. bo treba otroka peljat - a gre ta dan tudi v "varstvo otroka"?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.518
3.846
113
Šole: potrebujemo natančna navodila, strah je nas in starše. Dvomov ne sme biti.
... dobijo navodila ...
Šole: navodila so preveč natančna. Lahko bi bilo bolj sproščeno.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.405
113
Lahko iz prve roke povem, da sole s temi navodili nimajo cisto nic. Pripravlja ministrstvo po priporocilih NIJZ. Sole se cisto dobro zavedajo, da so navodila neumna in kolikor vidim, bi komot leto zakljucili na daljavo. Tudi to, da pridejo v solo 9 razredi je neumnost in pogruntavscina ministrstva, sam ne vidim enega pametnega razloga, da so v soli. Ocene imajo bolj ali manj pridobljene, uciti se itak ne bodo hoteli....
Nabijanje kako so sole nesposobne v dani situaciji ni namestu, ker so se v vecini zelo dobro organizirale in delale na daljavo. So bile prepuscene same sebi in svoji iznajdljivosti. Logicno pa je, da je delo na daljavo drugacno kot delo v soli, kjer ucitelj dela f2f z ucenci.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Zdaj berem, da bo mogoče razglašen konec epidemije. Kaj to pomeni, vsi otroci nazaj v šole in vrtce? In če ne, zakaj ne? Trenutno starši še lahko ostanejo doma zaradi varstva otrok z 80% plače, kar je še življenjsko. Kaj pa, če bo epidemija "ukinjena", ampak ostanejo v veljavi navodila NIJZ, da morajo biti manjše skupine v šolah in vrtcih? Potem ni več pravne osnove, da bi starš ostal doma, otrok pa ne dobi vrtca, ker ni placa.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Pa še tole:
"Telovadnice v šolah, kot tudi vse druge, se odprejo s 23. majem. V njih se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti, upoštevajoč navodila NIJZ-ja, je dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje in šport Marjan Dolinšek. Z istim dnem se lahko izvaja tudi vrhunski šport, prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi (tudi v šolskih telovadnicah). Dovoljuje se stik med udeleženci vadbe in tekmovanj. Nadaljuje se lahko z usposabljanji v športu." (vir: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-...ejo-v-vrtce-vsi-otroci-ki-so-to-zeleli/523776 )

Torej v učilnici bodo morali biti 1,5m narazen in mirno sedeti, potem bodo popoldne šli na vadbo juda in drug drugega metali po blazinah?

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Ko tole berem sem pa se vesel, da nasa ne gre v solo in bomo zakljucili na daljavo. Za enkrat dobro kaze.

Skrbi pa me jesen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.930
9.492
113
Poznam zdravnico na infekcijski. Jeseni se pričakuje nov val, vendar ne bo takih ukrepov kot sedaj. Tko da naj te ne skrbi. Maske bodo pa del našega vsakdana še en čas.
Te nebuloze piše pa NIJZ, ki je skregan z vsakim zdravim razumom, ko pišejo glupa navodila.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

gr69

Guru
15. dec 2009
11.614
2.651
113
še v SLO - ampak komaj
A kakih nebulozah ti to? Je ja vse popolnima jasno. Npr. razredi po 10, a če ne gre lahko tudi 15.
Malica v razredu, čeprav bodo jedilnice prazne, ker bo komaj 40% otrok v šoli. Je ziher bolj higiensko otroke poslati “v kot” - prebrisati mize, učitelj postreže in nato še pospravi ...
Moja se samo križa in “trepeta”, ker se boji, da bo kateri od prepametnih staršev “tožil”, ker se ne bodo držali - pazi sad: PRIPOROČIL!
Aja - moja ima prvi razred - milina ...

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.528
853
113
Taka navodila so velika svinjarija.
"Odgovorni" povedo, kako bi bilo varno. Skorajda #ostaniDoma. Seveda pa vedo, da tako ne gre. In namesto, da bi reševali, porinejo vroč krompir v druge roke - "bodite življenski".
Če se ravnatelj ne bo držal navodil, in se bo izkazalo, da je šola novo žarišče CV19 in da stari starši učencev te šole množično umirajo, seveda ne bo odgovorna vlada, ki je naročila, naj se šole odprejo, niti stroka, ki je izdala priporočila, ampak ravnatelj, ki je bil preveč življenski.
Pomeni tudi, da se bodo odločitve sprejemale precej razpršeno in sprejemali jih bodo ljudje, ki imajo omejeno znanje o teh stvareh. Saj z malo sreče bo delalo. Ampak potem je prašanje, zakaj potrebujemo vse te inštitucije tam zgoraj.