Colorado 300 vs Oregon 300

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Mogoče bodo kdaj v prihodnosti dodali. Sem bil sedaj na letalu, pa sem hotel pilota spremljati, če leti na pravi višini.
smile-1.gif

Sem pa naletel še na en problem. Na poti do Istanbula se mu je moralo začeti malo mešati, kajti na koncu smo pristali v vodi. Sem najprej misli, da je s karto kaj narobe (Evropa 2010.20), ampak ni bilo, ampak je Oregon GPS koordinate pisal kar kake 10km v smeri SE kot smo dejansko bili. Po restartu je zopet postal normalen.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Zanima me, če se da nastaviti na Oregnou, da bi mi kazal višino iz GPS podatkov in ne iz barometra.

"GPS višino" lahko vidiš samo na strani s sateliti.

Lahko pa nastaviš, da ti jo shranjuje v GPX

Citat:
A2.) When I look at tracklog elevation data what am I seeing? GPS elevation or Altimeter elevation?

It depends on the Barometer Mode setting (Shortcuts->Setup->Altimeter->Barometer Mode). If you have this set to "Variable Elevation" then the tracklog contains Altimeter elevation. If you have this set to "Fixed Elevation" then the tracklog contains GPS elevation. This is the same as on the 60csx.
http://garmincolorado.wikispaces.com/Altimeter+and+Elevation

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Novi FW za Oregon x50, Dakoto

Citat:

Change History
Changes made from version 3.20 to 3.30:

* Added support for Garmin BirdsEye.
* Added mmHg pressure units.
* Added support for Riyadh time zone.
* Added ability to change active track color.
* Added option to calibrate screen under Setup->Display.
* Added custom waypoint symbol and geocache symbol support.

In Colorado

Citat:
Colorado (WebUpdater) software version 3.30

Changes made from version 3.20 to 3.30:
* Added support for Garmin BirdsEye.

Uporabite Webupdater.

Za Oregone x00 ni nič novega
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, ker bo beta samo še za x50, ostali pa dobijo le final.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo. Webupdater najde za Oregona 300 verzijo 3.70.

Že nalagam
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj sem mi izbral, da pobere za Maribor karto,da vidim kaj bo načaral.

I

Izbrisan uporabnik #488

Imam na 300ki zadnji fw 3.70 in karta .31 deluje normalno.
Je pa res da imam bolj "domačo" .31 karto oziroma prekonvertirano za stari MS in nato narejen img file.

Nekje sem že videl, da so tožili, da jim je 3.70fw zaklenil karto, očitno so že vgradili zaščito.

Skratka, nabavi "pravo" verzijo karte in bo mir.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik andrej777 pravi:
A je kdo nalozil na oregona 300 fw 3.70. potem mi ne odklene karte CN E 2010.30 ali 31 ?

Očitno so to prvi FW z novo zaščito.

Več o novi ".gma" zaščiti smo že debatirali tukaj.
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/850204/page/0/fpart/all/vc/1

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Imam na 300ki zadnji fw 3.70 in karta .31 deluje normalno.
Je pa res da imam bolj "domačo" .31 karto oziroma prekonvertirano za stari MS in nato narejen img file.

V kolikor je zemljevid (recimo City Navigator EU 2010.30c) konvertiran za staro verzijo mapsourca (v6.13.7), tudi novi mapsource (v6.15.11) ne zahteva GMA datoteke.

andrej777

Zelenc'
19. nov 2007
10
0
1
Jest mam staro verzijo v6.13.7 in mi mapa deluje na PCju. S kom pa konvertiraš City Navigator EU 2010.30c da dela tudi v novi verziji v6.15.11?

I

Izbrisan uporabnik #488

Če maš staro verzijo potem že imeša prekonvertirano in ti mapo kaže tudi v v6.15.11.

Poglej v drugi temi, ko smo govorili o zaščiti, tam je link za konverter.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kateri City Navigator EU pa je potrebno kupiti za Oregona? Vidim, da je DVD 100€ cenejši od CD verzije. Kako to? Ali se ta karta po tem lahko uporablja na kakšni cestni navigaciji, če jo bom kupil?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja karta se imenuje City Navigator Europe NT. Zadnja verzija je 2010.31 (oz. 30c).
Najbolje je nabaviti Nuvi lifetime = doživljenjski gratis update karte do 4x na leto.

Karta je sicer namenjena le za eno napravo, vendar jo je možno uporabljati še na drugih
smile-1.gif

Sicer pa je mogoče bolje, da si karto prvo potegneš z neta in malo potestiraš, če ti "ustreza" potem pa nabaviš.