Colorado 300 vs Oregon 300

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sicer pa je mogoče bolje, da si karto prvo potegneš z neta in malo potestiraš, če ti "ustreza" potem pa nabaviš.

Samo problem je da ne obstaja demo varianta, ampak bo moral za testiranje dobit karto iz pašnikov. In ko bo enkrat imel karto, ki jo bo testiral, potem jo bo zagotovo obdržal, če bo delala. Zakaj bi jo pa kupoval??
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Obstaja demo, namesto kode vpišeš DEMO in lahko gledaš na PCju, ne pa tudi na napravi.
In če mu bo všeč bo kupil kodo=karto
smile-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Govorim o demo varianti na napravi in ne na PC-ju. Na PC-ju mu ne bo kaj dosti pomagalo, da bi videl kako deluje na napravi. Če hočeš videt karto kako deluje jo je najboljše dat na napravo in tam testirat, kako in kaj.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Iz računalnika sem odstranil CN2009, ker bom kupil 2010. Kako odstranim še iz oregona?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pobrišeš datoteko gmapprom.img ali gmapsupp.img , odvisno kako je naložen.
Je morda celo na sd kartici?
smile-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Sem kupu download varijanto navigatorja, pa se mi pri Namestitev vtičnika Garmin Communicator postopek ustavi.
Če grem preverjat za utičnik, mi pa javi, da ga imam?

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Uff, v Angleški jezik je bilo treba myGarmin dati, pa je šlo. So pa to karte samo za na napravo, za računalnik pa ne. In tudi nüMaps Lifetime za to varijanto ne dela....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja vidim.

Downloadable Content:
Maps purchased in this format can be downloaded directly from the Garmin website. This is the quickest method of getting mapping for your next trip. Downloaded maps can be sent to either your GPS unit or a blank datacard. All maps in this format are unlocked to a specific device and they can only be used on the device that they were unlocked to. Similar to the pre-programmed datacards, this mapping is not available on your computer for use in planning routes. City Navigator maps in this format would need to be purchased separately when a new version is released.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Vprašanje za strokovnjake: Imam Oregona 550. V soboto se mi je že drugič zgodilo, da se mu je malce zmešalo. Dejansko pozicijo je kazal precej daleč proš od realne. Osredotočimo se na center slike, zadnje ovinke pred Ljubeljem na slovenski strani. Skozi tunel sem ga resetiral in je prišel na normalno cesto. Slika pove več:

Po resetu je kazal zopet super. kaj bi lahko bilo narobe?
Software version 3.30, GPS Software version 3.70.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vprašanje kaj je realno, včasih tudi ceste niso natančno narisane, kaj šele Google Earth, kjer je npr. Triglav narobe
smile-1.gif

Mogoče je bil slab signal al pa kakšni hrošči v FWju.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Na sliki je vidno kar precejšnje odstopanje od prave lokacije. Podobna stvar se dogaja na Coloradotu, kjer prihaja do tako imenovanega "drifta" po 2-3 urni uporabi in je lokacija okoli 50m vstran. Ponovni zagon naprave to reši takoj. Vesel tega človek ravno ni, ker ne opaziš takoj kdaj se to začne dogajati- pri geocachingu je prava pozicija zelo pomembna!

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
@ Snecer: Bom dodal tekom tedna še eno ruto zraven, samo da se zopet peljem po tej cesti. Po mojem mnenju bo padla točno na cesto. Se mi je to že enkrat zgodilo, ko sem letel z avionom v Istanbul in sem že ploskal pilotu za pristanek v morju.
evil.gif
Sumim SW, samo kako lahko tako odstopa, pa mi ni jasno. Skratka, kaj več bom kritiziral, ko se še 1x peljem po tej cesti.
@sandiv: In zakaj pride do tega "drifta"?

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Na OREGONU 300 mi v CN2010 ne deluje iskanje po naslovu. Se ustavi že pri izbiri države, češ, naj spremenim parametre iskanja???

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Sem ugotovil, da če zbrišem CN2010 iskanjepo naslovu deluje (adriaTOPO) in če nazaj namestim CN2010 in zbrišem adriaTOPO tudi deluje. Torej, če sta obe karti na napravi, pa iskanje po naslovu ne deluje?

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Če ne bi toliko čaral in upošteval nasvete povedane že X-krat ne bi imel težav. Zlato pravilo za vse Nuvije, Coloradote, Oregone... je, da imaš CN Europe nameščeno posebej v eni .img datoteki, vse ostale mape v drugi. Na mojem Colorado 300 imam v interni memoriji nameščen del Evrope iz CN karte, ki mi je trenutno interesanten, na SD kartici pa v eni datoteki vse ostale mape- mislim, da je to 8 map in vse deluje OK.