Colorado 300 vs Oregon 300

Mato82

Pripravnik
3. jul 2008
34
0
6
Najlepša ti hvala, res deluje sem preizkusil z g2 vision in bluechart atlantic in dela.
lp, matej

pohodnik

Zelenc'
11. nov 2009
2
0
1
Kranj
Odločil sem se za nakup ročnega GPS. Glede na moje potrebe (pohodništvo, kolesarjenje od tega mi niso bistvene specialne funkcije za kolesarstvo) se mi zdijo najprimernejši ročni GPS-si za pohodništvo. Nimam izkušenj s temi napravami. Izbiram med Oregon 300, Dakota 20, mogoče tudi kakšen Oregon 4xx ali 5xx. Pri Oregonu 300 me malo moti ocena, da naj bi bil zaslon pri polni sončni svetlobi slabo viden. Kako j edejansko s tem. Tisti, ki ga imate boste verjetno znali bolje oceniti.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Na barki pod direktnem soncem še nisem imel težav, da se ne bi videlo na displej (oregon300)...
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Na čisto direktnem soncu se ne vidi dobro na Oregonu 300, samo takšnih situacij je malo.
Oregon 4xx ima ena display, serija 5xx pa malo novejšega, kakor tudi Dakota, vendar primerjalno tega v živo nisem videl. Na netu so neke slike.

pohodnik

Zelenc'
11. nov 2009
2
0
1
Kranj
Ma ja, ocene in slike na netu so eno, mnenje uporabnika pa drugo. Gledam tudi kje nabaviti. Nabava v tujini je znatno cenješa (naprimer Oregon 300 - Avstrija Electronic4you 275,00 EUR). Kako je potem z meniji. Ali so SLO meniji v osnovnih nastavitvah ali to naložijo na Garmin SLO (če že obstaja zakaj pa ne, čeprav moraš včasih kakšen Slovenski izraz prevesti v angleščino, da stvar razumeš).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik pohodnik pravi:
Ma ja, ocene in slike na netu so eno, mnenje uporabnika pa drugo. Gledam tudi kje nabaviti. Nabava v tujini je znatno cenješa (naprimer Oregon 300 - Avstrija Electronic4you 275,00 EUR). Kako je potem z meniji. Ali so SLO meniji v osnovnih nastavitvah ali to naložijo na Garmin SLO (če že obstaja zakaj pa ne, čeprav moraš včasih kakšen Slovenski izraz prevesti v angleščino, da stvar razumeš).

Ja tisto je bila moja ocena, ker imam model 300, na direktnem soncu ne moreš prebrati displaya, moraš malo nagniti jasno.
Meniji so slovenski, vendar vsega še niso prevedli do sedaj
smile-1.gif

Tudi jaz sem kupil "zunaj".

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ

Oregon x00 FW3.40
Oregon 550 FW2.70
Dakota FW2.40
Colorado FW3.20

Citat:
Change History
* Added profile support for Garmin Custom Maps
* Fixed lockup while using GB Discoverer maps

I

Izbrisan uporabnik #488

Upgrade deluje.
Popravljeno je glede lastnih map, da niso vklopljene pri vseh profilih, ampak si zapomni pri katerem jih želiš imeti vklopljene.

TeMpL

2000. registrirani uporabnik
9. dec 2007
40
0
6
upam da so popravili tudi bug, ko garmin preneha izrisovati karte do reboota.

I

Izbrisan uporabnik #488

Firmware Garmin Oregon x00 3.41 beta / Oregon 550 2.71 beta

--------------------------------------------------------------------------------

Release notes:

Added ability to view elevation plot of upcoming active route or currently navigated track in blue.
Added Compass, Stopwatch, Active Geocache, and Elevation Plot dashboard options.
Introduced dashboard options to the Compass and Map pages.
Improved track navigation. Visit http://garmin.blogs.com/softwareupdates/trail-tech/ for more information.

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4741

I

Izbrisan uporabnik #488

Shrani.si trenutno ne dela da bi pokazal slike.
Sedaj lahko poljubno dodaš kaj naj ti kaže na zemljevidu, kompas, štoparico itd...
Zelo uporabno.

Zanimivo kako še kar naprej razvijajo FW in je vedno kaj novega.
Lahko bi dodali nočno/dnevni način pa bi bilo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Changes made from version 3.41 to 3.42:

Added date/time to Elevation Plot page when plot future is active.
Added display of icons to the lists in Where To? > Waypoints and the Geocaching application.
Fixed issue where vehicle position would switch between actual and on-road locations.
Fixed issue where searching for a geocache from the Geocaching-Active widget would return to the map page without ever giving the option to navigate to the geocache.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, stupid model, ker to je potem kot model 300/400, samo da ma drugačen kompas...
Ti modeli jim ne gredo dobro od rok.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
KSZ.

Imam Oregona 550, pa sem bil sedaj na potovanju po Švici in mi je odrezal poti pri prvem in zadnjem dnevu.

Število točk pri zadnjem dnevu je 8186, kar se mi ne zdi preveč, pri prvem samo nekoliko nad 1000, ker je pri shranjevanju odrezal večino poti. Ostalih 6 dni mi je shranil normalno. Kaj bi lahko bilo narobe?

Vsak dan sem na koncu dneva shranil trenutno pot v datoteko in ostalo pot pobrisal, bi moral kako drugače?

P.S. Je pa zadeva kar dosti hroščata, velikokrat se mi je sam ugasnil ali pa zaštekal, tako da sem mu moral odstranit baterije.

LpT

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A pri Oregonu ne gre, da bi ti pot sproti avtomatsko hkrati shranjeval v notranji pomnilnik in na SD kartico?

60CSX lepo naredi za vsak dan eno datoteko v rootu kartice in noter shrani celotno pot za tisti dan.