Clanek v nedeljskem...

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
dejstvo je da je dosti prometnih znakov postavljeno napačno in da bi se dalo stanje na cestah tudi na ta način zelo popravit.Sem plačal kazen za hitrost 2x
prvič z osebnim skozi naselje 58km/h
drugič z avtobusom skozi naselje 63km/h
Kaj me sedaj najbolj moti to je da so sedaj na obeh odsekih kjer sem prej plačal kazen table za omejitev hitrosti 70kmh (ena na začetku ljutomera,ena pa v lomanošah pred gornjo radgono).Seveda pa sedaj tudi policajev ni več na teh odsekih ker vedo da ne bodo kasirali dosti.Le malokdo se pelje več kot 70kmh

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Kaj me sedaj najbolj moti to je da so sedaj na obeh odsekih kjer sem prej plačal kazen table za omejitev hitrosti 70kmh
Kontaktiraj upravljavca ceste naj nazaj naštima tablo za omejitev 50, ker da se boš od sekirancije drugače požrl, kaj bi šele bilo, če bi na tem mestu zgradili avtocesto, pa bi se lahko vozil 130, kjer si se prej moral 50 (ti se itak nisi) saj bi se
uf-1.gif

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
K.s.z.
Pri nas prometna signalizacija ni učinkovito postavljena. Zdi se, kot da jo postavljajo otroci. Naprimer : voziš skozi naselje ( v bistvu katerokoli v Sloveniji), za cesto pa en za drugim 5 prometnih znakov kakršnekoli vrste, namesto da bi pazil na promet in dogajanje okoli sebe, moraš pod najobvezneje paziti, da ne prekoračiš hitrosti, ker BOŠ plačal kazen!
Namesto da bi pazil na promet, paziš na denarnico. Otrok ob cesti niti ne opaziš, ker zijaš po števcu, da slučajno ne bi prekoračil.
Po drugi strani pa na ljubljanski obvoznici nihče ne ve, na katerih odsekih je hitrost 130 km/h, kje pa samo 100 ? Če se pelješ nekajkrat po njej in jo poznaš že na pamet, ti je približno jasno, bogvaruj pa, če se vključiš nanjo kjerkoli : če je to kakšna prometna označba!?
Bistvo je, da lahko policaji kasirajo. Če ima cesta luknjo, je pa najlažje postaviti prometni znak in cestar je pred bogom in državo pokrit! Tako je to.
Tudi jaz bi se lahko podpisal kot Stardec, pa niti nisem tako star.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ljubljansko obvoznico uporablja večkrat in moram rečt, da so tam znaki, ki označujejo omejitev hitrosti dovolj jasno postavljeni. Jaz tam nisem imel nobenih problemov. Na vsakem uvozu je zank za avtocesto ali pa cesto rezervirano za motorna vozila, mislim da je to popolnoma zadost. Tam kjer se pa spremeni obvoznica iz avtoceste v cesto rezervirano za motorna vozila, pa je tudi dovolj dobro označeno.

Se pa strinjam, da je ponekod preveč znakov, pa da je ponekod kaj slabo označeno. Pa tudi, da marsikdo ne obvlada križišč kjer prednostna cesta zavija. Veliko jih v takih primerih ne zna uporabljati smernikov, nekaterim pa je tudi desno pravilo španska vas. Pa še en velik problem je z nami, veliko voznikov ne zna uporabljat smernikov v krožiščih. V krožiščih se s smernikom nakažeš kdaj imaš namen zapustit krožišče, da se tisti ki se vključuje hitreje vključi.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Kaj me sedaj najbolj moti to je da so sedaj na obeh odsekih kjer sem prej plačal kazen table za omejitev hitrosti 70kmh
Kontaktiraj upravljavca ceste naj nazaj naštima tablo za omejitev 50, ker da se boš od sekirancije drugače požrl, kaj bi šele bilo, če bi na tem mestu zgradili avtocesto, pa bi se lahko vozil 130, kjer si se prej moral 50 (ti se itak nisi) saj bi se
uf-1.gif
timecop bluziš brezveze.S tem sem hotel povedati to da policaji s tem polnijo proračun saj stojijo in kasirajo tam kjer vejo da je hitrostna omejitev prenisko postavljena.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
S tem sem hotel povedati to da policaji s tem polnijo proračun saj stojijo in kasirajo tam kjer vejo da je hitrostna omejitev prenisko postavljena.
Ja sej za vas alter(šu)maherje, so itak hitrostne omejitve povsod prenizko postavljene, zato pa dobro, da jih ne postavljate vi. Pa jaz s tega naslova nič ne polnim proračuna, če pa sebe nimaš v oblasti, ga pa kar polni(te). Policaji pa stojijo povsod in kasirajo tistim, kateri ne sprejemajo družbenega reda, zato jih tudi plačujem! Deci v avtošoli tudi razlagaš svoje osebne ugotovitve, kje naj se vozi pod 50 in kje prosto po gonilniku?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
dejstvo je da je dosti prometnih znakov postavljeno napačno in da bi se dalo stanje na cestah tudi na ta način zelo popravit.Sem plačal kazen za hitrost 2x
Kaj me sedaj najbolj moti to je da so sedaj na obeh odsekih kjer sem prej plačal kazen table za omejitev hitrosti 70kmh (ena na začetku ljutomera,ena pa v lomanošah pred gornjo radgono).Seveda pa sedaj tudi policajev ni več na teh odsekih ker vedo da ne bodo kasirali dosti.Le malokdo se pelje več kot 70kmh
Ja kakopak.... Zaradi tega ker je, po tvojem in še gomila drugih alter majstrov, omejitev narobe postavljena (torej predvidevam da prenizka) se ljudje pobijajo, knede? A se zato pobijajo, ker vozijo prepočasi?
Razen če bi ti rad povedal, da so omejiitve bedasto postavljene, ker so previsoke. To bi pa lahko blo.
In kaj ti je policaj kriv, če se ti nočeš držat (po tvojem) bedastih omejitev?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
timecop bluziš brezveze.S tem sem hotel povedati to da policaji s tem polnijo proračun saj stojijo in kasirajo tam kjer vejo da je hitrostna omejitev prenisko postavljena.
Ja, a ti pa ne veš kolk je tam omejitev? A samo policaji vedo, da je tam nizka omejitev?
Tebe in še kup alter maherjev moti, kot kaže, samo omejitev, ki je nizka. Mogoče to pomeni, da previsokih omejitev pa ni? A se postavljalci znakov zmotijo samo tako, da postavijo prenizko omejitev? Pri previsokih se nikoli ne zmotijo?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ja kakopak.... Zaradi tega ker je, po tvojem in še gomila drugih alter majstrov, omejitev narobe postavljena (torej predvidevam da prenizka) se ljudje pobijajo, knede? A se zato pobijajo, ker vozijo prepočasi?
Razen če bi ti rad povedal, da so omejiitve bedasto postavljene, ker so previsoke. To bi pa lahko blo.
In kaj ti je policaj kriv, če se ti nočeš držat (po tvojem) bedastih omejitev?

na tistem odseku ljutomera se še v moji zgodovini kaj tam živim NIHČE ni ubil......
ampak merili pa so vseeno dokler niso potem na tisti dolgi ravnici pripopali tablo 70!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
na tistem odseku ljutomera se še v moji zgodovini kaj tam živim NIHČE ni ubil......
ampak merili pa so vseeno dokler niso potem na tisti dolgi ravnici pripopali tablo 70!
Ja in kaj? A se mora na določenem odseku nekdo ubit, da bodo policaji potem na tej cesti upravičeno z radarjem merili?
Pa se javi ti in se ubij prvi!
In če se je na nekem odseku ceste nekoč lahko vozilo z neko hitrostjo, to ne pomeni, da se bo tam zmeraj lahko vozilo toliko. Razmere se spreminjajo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ja in kaj? A se mora na določenem odseku nekdo ubit, da bodo policaji potem na tej cesti upravičeno z radarjem merili?
In če se je na nekem odseku ceste nekoč lahko vozilo z neko hitrostjo, to ne pomeni, da se bo tam zmeraj lahko vozilo toliko. Razmere se spreminjajo.
Kaj pa kadar se razmere ne spreminjajo? je bla tabla narobe prej, ali je zdej? in če je bla narobe prej, pa so jo zdej popravili, a so tud kazni prej neupravičeno kasirali?

Po cesti MIMO Šenčurja je še lani veljala omejitev 60km/h izven naselja, danes je tam tabla za naselje. Pa se nobene razmere niso spremenile, nobena stanovanjska zgradba ni tam v širši okolici zrasla že desetletje. Samo tabla je zdej drugje.
Očitno so policaji premalo pokasirali - tam pogosto merijo pa so mal popravili tarife. In če si lani tam peljal 81km/h si plačal 80 € brez popusta, danes pa 1000€ in pa še izpit gre. Pa se razmere od letos do lani niso popolnoma nič spremenile. V Avstriji na podobnih odsekih za takšno hitrost ne bi plačal nič. ker je tolk dovoljeno.

Pa še nekaj. Tam je tabla za naselje napačno postavljena. Ker ob tej cesti ni pozidano območje, ni stanovanjskih hiš, kot to predvideva zakon, da bi tam veljalo za naselje.
In ta napačno postavljena tabla ni tam slučajno. Tam je zato, da policaji polnijo proračun, tu na žalost z goljufijo.

Je več kot očitno, da se gre samo za filanje proračuna in ustrahovanje naroda.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

ne nerabi se... ampak glede na to da so po določenem času postavili tablo 70, so s tem priznali da je bilo prejšnih 50 nepravilo označenih! kasirali pa so vseeno

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In kako ti veš, da se razmere tam niso spremenile? A sta gostota prometa, asvalt itd... zmeraj enaka?
Citat:
In zakaj bi blo to očitno filanje proračuna, če pa so ti lepo na vidno mesto postavili znak, kjer ti lepo z velikimi številkami piše koliko lahko največ pelješ?
Razen, če en policaj čaka v grmovju s spravljenim prometnim znakom, pol pa, ko se ti pripelješ mimo, ga pa hitro postavi nazaj ob cesto in se spet skrije v grmovje. A tako zviti so ti grdi policaji v vašem koncu, da ljudi goljjufajo in samo proračun filajo?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ne nerabi se... ampak glede na to da so po določenem času postavili tablo 70, so s tem priznali da je bilo prejšnih 50 nepravilo označenih! kasirali pa so vseeno
Pravilno! Takrat je bilo toliko, zdaj je pa toliko. Jutri bo pa morda spet drugač. Kaj ti tle ni jasno? A ne poznaš številk na znaku al kaj?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In kako ti veš, da se razmere tam niso spremenile? A sta gostota prometa, asvalt itd... zmeraj enaka?
Citat:
In zakaj bi blo to očitno filanje proračuna, če pa so ti lepo na vidno mesto postavili znak, kjer ti lepo z velikimi številkami piše koliko lahko največ pelješ?
Saj pravim, vidim tablo za naselje, ne vidim pa hiš ob cesti. Pa sva spet tam, od kje velja omejitev.
No, al je bil znak narobe postavljen desetletja prej in do lani, al pa je od lani dalje. Kaj od tega?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti imaš, da voziš po omejitvah od znaka naprej. Kaj se toliko sekiraš kje so hiše?
Če bo vsak upošteval ta znak, nebo problemov. Torej, upoštevat je treba znake in označbe, ki so takrat in tam prisotne. Kaj je blo prej in kaj bo še pol na tej cesti, pa naj te ne briga. Ti se samo drži tega kar je zdaj in drži se teh pravil igre, ki veljajo zdaj.
Verjemi, da tud te označbe in znaki ki obstajajo zdaj ob cestah, ne bodo večno tam in takšne. Ne boš verjel, ampak časi se spreminjajo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ti imaš, da voziš po omejitvah od znaka naprej. Kaj se toliko sekiraš kje so hiše?
Če bo vsak upošteval ta znak, nebo problemov. Torej, upoštevat je treba znake in označbe, ki so takrat in tam prisotne. .
Za hiše se sekiram, ker jih omenja zakon, da je pač tam naselje kjer so hiše. In omejitev velja v naselju.
Saj, da ne bo nesporazuma, jaz se probam držat omejitev, in na tem mestu zmanšam že pri znaku, v izogib nevšečnostim s policaji. Vseno je pa to zame goljufija, če ti napišejo kazen za naselje tam kjer ni hiš.
In je popolnoma vseeno, al me oropa đanki ali neupravičeno kaznuje policaj. Posledice so iste - jaz brez denarja.
In če bi dokazal, da je policaj neupravičeno kasiral, misliš da bi ga lahko zaprli, ker me je hotel spravit ob denar? Tako kot bi đankija?

Znaki in označbe so lahko tudi narobe postavljeni.
Če je na cesti napačno postavljen znak za ovinek v levo, al boš zapeljal levo v graben, al desno po cesti? Boš upošteval znak ali zdravo pamet? Malo karikiran primer ampak vseeno.

No še danes bom videl smerokaz, ki usmerja promet v enosmerno ulico - v prepovedano smer. In tud tam so pogosto policaji, ki kasirajo.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Če je na cesti napačno postavljen znak za ovinek v levo, al boš zapeljal levo v graben, al desno po cesti?
In ker ti, kot strokovnjak za promet in brzino veš, das je na nekem mestu bolj pravilno peljat 70, čeprav je tam znak 50 jo ti pičiš 70, saj ti veš, da je tako bolj prav.
Majstr, ti si pravi nadobudni, prefrigani, vseh mogočih žavb namazan šaljivec.
Tebe bo nekoč nekdo ukradu, ker si tako pameten. Naj te mama pa ata fajn mirkata!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kaj pa če bi tebi doma rekli, da si punčka, ki ima menstruacijo? A bi si redno menjal vložke?