Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
res je.. ko bi ti vedel koliko sem jih že (skoraj) v smrt spravil... mi sploh ni jasno kako sem osebno sploh še lahko med živimi. upam da se kdaj srečava na cesti, jst bom tisti, ki ti bo nasproti priletel na polno v škarjice, zraven ti bom pa še blendal pa mahal zakaj se mi ne umakneš na bankino in mi ogrožaš my dynamic way of life
ko takmu odgovoru zaploska tudi novinar "ugledne" avtomoto revije,
mimogrede, tudi novinarji naj bi delovali vzgojno,
pol je takoj jasno, da se kultura na SLO cestah nebo kmalu izbolsala
SJTV1 kar ploska mateyčku, pa sploh ne ve kaj sem jaz napisal, saj me ima na forum funkciji "ignore"Citat:
Citat:
Če je to tabla za naselje, se 50km/h začne vozit pri prvih hišah. Torej v naselju.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In kolk metrov za postavljeno tablo se, po tvojem, začne vozit 50km/h?
Citat:
32.člen (3) Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega lena, je
pozidano obmo je ob cesti, ki ga sestavlja ve stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko
celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vklju ujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti,
ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vklju uje tudi dele ceste znotraj
pozidanega obmo ja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti ozna ene s
predpisanim prometnim znakom.
Citat:
noben ne more svoje pameti postaulat nad CP predpise in govort, da vozi po pameti,...
pred kratkim sn naredu 1250 km dolgo pot : BE, NL, DE, AT, SLO;
in najvec voznikov, ki vozite posvoji pameti sn srecu ravno na SLO cestah
Hja tle si citiral drugače.Citat:
Torej za naselje morajo bit hiše IN znak, oboje.
Torej naselje je od table do table, ki označuje meje naselja. In ko se na začetku naselja pojavi meja/tabla naselja, je takoj za to mejo/tablo naselje. Naselje se smatra od table do table, ne od prve hiše do zadnje hiše.Citat:
Naselje vklju uje tudi dele ceste znotraj
pozidanega obmo ja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti ozna ene s
Citat:
mimogrede, tudi novinarji naj bi delovali VZGOJNO,
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Saj na celem svetu vozijo vsak po svoji pameti
Prometni problem je že zdavnaj rešen. Rešili so ga s pravili. In kdor se noče teh pravil držat ga, logično, čaka represija. Kaj bi zdaj še rad, da se ti prošnja piše za vsako, ko boš na cesto zapeljal?Citat:
Tako je, naj bi delovali vzgojno vsi, ne pa REPRESIVNO
Ampak ker ne poznajo drugega kot represijo, ki je pri vsem tem še najbolj donosna z najmanj napora (z zvišanjem kazni pa spet ŠE manj napora za isti učinek), se dobro kaže IQ vseh ki imajo v rokah reševanje prometne problematike. Važno da je plača, ene rešitve z rdečo nitjo in win-win rezultatom pa nihče ni sposoben, pa čeprav bi za to lahko prebral samo debate na forumih in bi si lahko (seveda spet ob vklopu vsaj kake sive celice) ustvaril eno sliko in rešil probleme tam kjer dejansko so.
Ne bi rekel. V citatu imaš besedico znotraj pozidanega območja kar ne pomeni od table do table, ampak pomeni če je sred vasi park brez hiš, da omejitev velja tudi tam mimo. Al pa recimo na Celovški, kjer so hiše daleč od ceste.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja tle si citiral drugače.Citat:
Torej za naselje morajo bit hiše IN znak, oboje.Torej naselje je od table do table, ki označuje meje naselja. In ko se na začetku naselja pojavi meja/tabla naselja, je takoj za to mejo/tablo naselje. Naselje se smatra od table do table, ne od prve hiše do zadnje hiše.Citat:
Naselje vklju uje tudi dele ceste znotraj
Ti ga pač samo malo serješ...
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ključna beseda je "naselje". Naselje pa se začne od table in konča pri drugi tabli. Tabla je mejnik naselja.
Nevem kakšen smisel bi imelo potem tablo sploh postavljat, če je, po tvojem, hiša mejnik.
Citat:
44. naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje določene s prometnimi znaki za označevanje naselij;
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Levi pas je čisto ok na vseh odsekih, za desnega pa ne vem, ker nikoli ne vozim po njem