Clanek v nedeljskem...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Torej je treba imet luknjaste ceste, da boste vozili pametno. Ko zagledate lepo ravno cestro brez lukenj, samo divjate.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Tako je. Vse ceste naluknjati, doma imam že enega terenca, še drug avto zamenjam za terenca pa bo. Stardeci s svojim voznim parkom bodo pa trpeli. Vse plombe bodo raztrešene po avtu. Mogoče bodo pa takrat stardeci začeli podpirati idejo o izgradnji dirkališča, z lepim asfaltom, brez lukenj in grbin...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In kolk metrov za postavljeno tablo se, po tvojem, začne vozit 50km/h?
In zakaj se ti zdi tisti voznik, ki ti je poblendal, tako prijazen?

50 naj bi se začelo vozit takoj za tablo, tak je zakon... jst pa vozim 50 tam, kjer je naselje. sicer se zavedam, da naj bi tabla za naselje označevala začetek naselja ampak žal velikokrat temu ni tako in imaš tablo za naselje pol pa še ene 50m travnikov itd. pol se pa šele začnejo stanovanjske hiše in ostale zgradbe, ki sestavljajo naselje. in tako je bilo tudi sedaj v mojem primeru.

in zakaj se mi zdi un voznik prijazen? zato, ker me je z blendanjem opozoril na kotrolo prometa s strani policije in sem tako posledično popolnoma varno (saj sem nato vozil striktno 50km/h
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In zakaj bi moralo biti dirkališče brez lukenj in grbin?

in zakaj žaba nima las?

Nazadnje uredil moderator:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.738
5.898
113
Ma jaz pa pravim da vseeno če so luknje ali jih ni, bodo bedaki noreli.

Stvar pa je če je lepa ravna cesta, potem ne rabiš polagat pažnje na luknje, ker se jim drugače moraš izogibat, ampak polagaš pažnjo na prometne znake, pešce, itd.... Tukaj je srž problema in noben me ne bo prepričal da to ni res in da prometna cvarnost ni odvisna od urejenosti cestišča. Ker jaz, roko na srce, gledam bolj na luknje kot pa na prometne znake.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Takega bi stardeci zahtevali. Da bi lahko kak kilometer imeli vse plombe v ustih...
Drugače imaš tudi dirkališča z grbinami, skoki, luknjami... še celo brez asfalta so. Samo plombe...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
in zakaj se mi zdi un voznik prijazen? zato, ker me je z blendanjem opozoril na kotrolo prometa s strani policije in sem tako posledično popolnoma varno (saj sem nato vozil striktno 50km/h ) in brez kazni odpeljal proti domu. meni se zdi to popolnoma dober razlog, da ga označim za prijaznega
A ti, brez da ti kdo poblenda, neveš koliko smeš peljat na določenem odseku ceste?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Takega bi stardeci zahtevali. Da bi lahko kak kilometer imeli vse plombe v ustih...
Ko boš ti izgubil mlečne zobe in dobil stalne, boš tudi moral dat kak zob zaplombirat.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
seveda da vem, čist mi je jasno, koliko moram kje peljati glede na zakon. ampak jaz ne vozim po zakonu ampak po pameti. in če bo nekje tabla za omejitev 50, kamorkoli se pa obrneš pa vidiš polje/travnike/pregledne površine pa 100% ne bom vozil 50... če bom pa v kakšni slabo pregledni ulici, polni avtomobilov na dvoriščih in kjer mi brez problema pred avto zašprinta kkšn otrok, bom pa brez problema vozil tudi 30 in manj na 50 omejitve.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Do takrat se pa lahko brez skrbi po luknjastih cestah vozim.
cheer.gif

Ti pa kar lepo vrečko v žep, vsak kilometer se boš pač ustavil in pobral plombe po tleh. Pa kak zob še zraven...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Žal je. To je vožnja po pameti voznikov. Vsak in kot vidimo, tudi ti bi kar vozil in tudi dejansko voziš, po pameti. In to svoji.
Kakšna je ta pamet, pa govori črna kronika. Nimaš ti kaj vozit po svoji pameti! Ti vozi po predpisih, pa bo dosti boljše!
Klanje na cesti nastane prav zato, ker nekdo začne vozit po svoji pameti. Pol pa vsak vozi po svoje in tako kot se njemu zdi pametno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
mislim, da bom kar ostal pri svojem načinu vožnje, do zdaj se je dobro obneslo. vsaj tako mislim glede na to, koliko trkov bi lahko imel dnevno na sporedu zaradi debilizma na slovenskih cestah (tega je res polno, tukaj se strinjava) ampak jih nimam, ker s svojim načinom rešim vse probleme, še celo probleme drugih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj to kar ti počneš je vsesplošni problem slovenskih voznikov. Večina se noče držat pravil, ker jih večina misli, da so najboljši vozniki in najbolj pameteni.
Ti kot vidimo nisi nobena izjema. In prav zaradi takih poka in se umira.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
res je.. ko bi ti vedel koliko sem jih že (skoraj) v smrt spravil... mi sploh ni jasno kako sem osebno sploh še lahko med živimi. upam da se kdaj srečava na cesti, jst bom tisti, ki ti bo nasproti priletel na polno v škarjice, zraven ti bom pa še blendal pa mahal zakaj se mi ne umakneš na bankino in mi ogrožaš my dynamic way of life
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
res je.. ko bi ti vedel koliko sem jih že (skoraj) v smrt spravil... mi sploh ni jasno kako sem osebno sploh še lahko med živimi. upam da se kdaj srečava na cesti, jst bom tisti, ki ti bo nasproti priletel na polno v škarjice, zraven ti bom pa še blendal pa mahal zakaj se mi ne umakneš na bankino in mi ogrožaš my dynamic way of life
tongue-1.gif

aplauz.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
tongue-1.gif

aplauz.gif

ko takmu odgovoru zaploska tudi novinar "ugledne" avtomoto revije,
mimogrede, tudi novinarji naj bi delovali vzgojno,
pol je takoj jasno, da se kultura na SLO cestah nebo kmalu izbolsala