City Navigator EU 2012.40

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Garmin bi preživel le, če bi razvoj novih modelov popolnoma prepustil Popotniku in njegovim kolegom, preden bi pa šel nov model v prodajo, bi ga moral pa jaz stestirati, da bi za razliko od Garmina morebitne neumnosti popravili še preden bi ga v roke dobili kupci.

Dobro zamišljeno.
hysterical-1.gif

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
popotnik

Imam lifetime in sem posodabljal preko Garmin Map Update in tudi na 2460LT se namesti celotna EU. JCV in vse ostalo dela OK gmap3D.img pač ni preneslo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Tudi meni na 2460LT kljub omogočenim dodatkom za 3D ni preneslo nič drugega kot običajno. Imam pa lifetime.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Jaz enostavno "strokovnjakov" na Garminu ne razumem.

Zakaj morajo čisto vse zakomplicirati, dajati ven 50 različnih datotek za isto stvar, dajati ven različne različice zemljevidov, pri vsakem novem modelu ukinejo kakšno odlično zadevo iz preteklosti,...???

Že tako so navigacije v samostojni napravici bolj kot ne preteklost, pri Garminu ga pa še vedno bolj serjejo, da se bo ljudem dokončno zagabil, kot se je meni predvsem zato, ker ne delajo več različne kombinacije zemljevidov kot so na vseh starih modelih, do verzije 2xxx.

Stanje v Garminu mora očitno biti nekaj podobnega kot pri naši NLB-brez pravega vodenja, vsak dela nekaj po svoje, vsako stvar tudi, če je enostavna jo zakomplicirajo do konca in čimdražja,...

Napačno razmišljanje...Pri Garminu so strokovnjaki, ki naredijo zadevo tako, da ti kupiš Lifetime, priklopiš nuvija na PC in slediš postopkom, ki so za to predvideni. Vsako kompliciranje okoli tega ali onega, si pa uporabnik organizira sam in povsem po svoji krivdi. Zakaj že ? Treba se je pasit, a ne ? Tega pa ni v Garminovem načrtu in je odločitev od vsakega posameznika.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
@fikus - ker imaš že dolgo težave z novejšimi serijami Garminov(domnevam, da imaš 2xxx) in nisi zadovoljen, ti predlagam, da zamenjaš z Popotnikovo 1300. Zadovoljstvo bo obojestransko - garant!
nahrung002.gif

Tole je bolj za hec, notri je pa tudi kanček resnice.
cheer.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
NAVI BOY, iz tega razloga nabavl lifitime kartico in bom mel mir. Da nebom iskal kaj rabim pa zakaj ne dela itd... priklučiš počakaš in dela.

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
Misli si! Ne gre tako glatko kot si mislite. Lifitime imam že en čas, pa toliko problemov kot to pot, še nisem imel. Vse lepo in prav do sporočila, da na Zumotu 660 ni dovolj prostora za namestitev cele EU. Naredim na napravi prostor (premaknem AR in AT na kartico) pa še vedno lifetime updater vstraja , da ni prostora in ponuja namestitev samo centralne evrope. Da bi ponudil spet celo EU ga nisem uspel več prepričat! Niti po varjanti na USB ključ! Zaprem lifetime in uporabim klasiko preko My Garmin. Tu je šlo gladko brez problemov.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
@Krimec sam uporabljam navigacijo samo še na pametnem mobilniku in posamezne napravice za navigiranje sploh ne rabim več.

Mi so pa navigacije všeč in mi jih je užitek testirati, pa še cel kup znancev imam, ki sem jim Garmina zrihtal in me sedaj stalno prosijo, da jim kaj zrihtam.

Daleč, daleč najboljši je po mojem mnenju Garmin 1390T, čeprav so tudi pri seriji 1xxx že začeli z neumnostmi in so poslabšali menije in onemogočili dodajanje vmesnih točk direktno prek karte(prestavljanje končnega cilja, če si videl, da je hiša stran od tistega zadetka)), kot je bilo to odlično rešeno v starejših napravah.

Sedaj gre pa sploh samo še na slabše, 2xxx modeli že niso sposobni delat z več kartami, meniji so še bolj nerazumljivi, model 3790>3490 sem pa med testiranjem celo kar nekajkrat mislil zabrisat v kanto.

@Navi boy jaz samo pišem svoje kritično mnenje, Garmin naj pa zaradi mene dela kar hoče, jaz ga tako ali tako ne rabim več.

Zemljevide naj pa kar prodajajo, jaz jim za pet let stare karte ne mislim plačevat.
Adriaroute je bila vedno najmanj za pol leta, raje pa za celo leto ažurnejša kot CNE in s tem, ko kombinacija različnih zemljevidov na novejših Garminih ne dela več je vsaj zame to izjemen skok nazaj.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@raza

Na my Garmin si pod točko 2 prenesi map updater,ki ti ponudi tudi opcijo nalaganja na SD kartico.
To možnost sem zasledil v mapupdater 3.0.8

Družba lepo prosim,če se lahko vrnemo na temo vsa ostala mnenja in pripombe ki se ne navezujejo na CN 2012.40 pa lahko pišete TUKAJ

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@fikus
Pa jebemtiš, prešaltaj potem na kakšno winCE napravo in boš lahko testiral in eksperimentiral do onemoglosti. Zadeve se da tako nabildat, da glava boli! Pa še tlorise bajt boš lahko občudoval, glede na to, da to najbolj pogrešaš, vsaj kolikor razbiram iz tvojih postov.
smile-1.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Ma, tud po treh natančnih postih na Navtrq jim ni uspelo vrisati povezovalne ceste iz rondoja med Radovljico in Lescami.Pa septembra sem videl fensi Navteqov avto z anteno, ki se je cjazil pred menoj ravno po rondoju.Ali pa so se samo izgubili...
Sicer ne zaradi mene, a videvam cel kup turistov, ki zbegano gledajo škatlico in smerne table.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tudi sam sem že naletel na kar nekaj turistov,ki so spraševali za pot kljub navigaciji v avtomobilu in ko sem na hitro pogledal na zaslon ugotovil da imajo še stare karte,kjer cesta na kateri so sploh ni vrisana.
Glede vrisovanja podatkov oziroma popravljanje kart sem pa ugotovil,da po 2 ali 3 nadgradnjah kart vnesejo popravke.
Se pravi skoraj po enem letu od tistega ko sem jim javil napake.
Glede na to da si jih opazil septembra bodo mogoče nove ceste vrisane v izdaji CN ki bo prišel nekje sredi poletja.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Garmin bi preživel le, če bi razvoj novih modelov popolnoma prepustil Popotniku in njegovim kolegom, preden bi pa šel nov model v prodajo, bi ga moral pa jaz stestirati, da bi za razliko od Garmina morebitne neumnosti popravili še preden bi ga v roke dobili kupci.

hysterical-1.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
765 in EU 2012.40 lifetime sem danes zasledil da mi na določenih delih kaže cesto kot da bi jo miške malo obglodale, ker neznam narediti slike ekrana je pač ne morem prilepiti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
u nastavitvah greš na zaslon...pa daš omogoči slikanje ekrana

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
Citat:
Uporabnik elinho pravi:
Kje se da kupiti najbol ugodna lifetime kartica (europe)? Lp
Na amazonu sem opazil precej nizje cene kot pri nas, ce je se kje ceneje pa ne vem.

Samo pazite, da ne boste kupili Lifetime za Ameriko. Evropa ima svojega.