City Navigator EU 2012.40

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Serija 1xxx je tista,ki ima probleme z tlorisi stavb.

Sem pa malo preizkušal CN NT in CN NT Unicode na 1300 in ugotovil sledeče:

Navaden CN: lahko iščeš z šumniki in ti najde kraj,na sami karti pa ni prikazanih šumnikov.

Unicode: Ne moreš iskati z šumniki,na sami karti pa ti jih prikazuje in tudi ne moreš iskati po 12a,12b,ker ne najde,ampak ti ponudi 5 zadetkov brez črk.
JCV deluje odlično,le malo raztegnjen je.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Potem pa iskanje po hišnih številkah žal ni odvisno samo od zemljevida ampak tudi od Garmina.

Garmin 3790>3490 odlično najde hišne številke 1A, 1B, 1C,... ampak samo v primeru, ko ima naloženo NT Unicode karto, pri naloženi NT karti po hišni številki ne zna iskati in vrže ven recimo pet zadetkov brez črk.

Zato sem upal, da vsak NTU CNE zna najti hišne številke tudi s črkami, ker iskanje po hišnih številkah s črkami je res koristno-poznam namreč hišno številko, ki ima črke od a do t.(praktično celo naselje z isto hišno številko, od prve do zadnje hiše pa je cca 500 m pa v ene štirih vrstah so, tako, da se res izgubiš)

Za same šumnike mi pa bolj kot ne dol visi, itak smo že od povsod navajeni, da ni šumnikov.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:

dopolnitev
Stari garmini podpirajo "navadne" SD kartice, ki imajo omejitev 4GB,

Je potrebno pa pazit, ker ima stare naprave, ali prvi FW omejitev 2GB na datoteko.

SDHC 4Gb lepo dela v 760ki

250ka ma lahko 2+Gb fajl........350 pa samo do 2Gb
bonk.gif

qwert

Pripravnik
9. mar 2010
36
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Serija 1xxx je tista,ki ima probleme z tlorisi stavb.

Sem pa malo preizkušal CN NT in CN NT Unicode na 1300 in ugotovil sledeče:

Navaden CN: lahko iščeš z šumniki in ti najde kraj,na sami karti pa ni prikazanih šumnikov.

Unicode: Ne moreš iskati z šumniki,na sami karti pa ti jih prikazuje in tudi ne moreš iskati po 12a,12b,ker ne najde,ampak ti ponudi 5 zadetkov brez črk.
JCV deluje odlično,le malo raztegnjen je.
Tudi jaz sem malo gledal Slovenijo po garminu 765 in tlorisi stavb po manjših krajih so zelo svetlo narisani tako da se komaj vidijo , po Ljubljani ali Mariboru se pa lepo vidijo kot prej . Pa sem ponovno naložil 3D je bilo isto ,potem sem se spomnil in zaslon preklopil na nočni način, in vse stavbe katere so se prej komaj videle sedaj odlično vidijo
grims-1.gif

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Naredi si z Mapsurcem dva faila - eden recimo CENTRALNA EVROPA velik cca 1.3Gb - in ga daj v interni spomin razliko pa v drug fail in ga naloži na SD kartico . Na tak način boš imel celo EVROPO na Garminu . Ni druge varjante , več kot 2Gb ne deluje tudi na mojem 660T .

LP

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Sicer ne vem, koliko pripomorem k debati, ampak na 770 imam notri 8GB kartico, na njej pa AR, mp3-trije ipd. ne vem pa, če bi delala npr. kakšna velika več GB karta (čeprav mislim, da sem imel že recimo kakšno 2GB City EU gor)? Kje so torej omejitve, v velikosti SD kartice, ali v velikosti zemljevida, ali je kar 2x omejeno vse skupaj?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Citat:
Uporabnik scania pravi:
a ni šans da b i na 350ko spravil večji fajl kot 2GB??

Na SD kartico v mapo \garmin gmapsupp.img CNEU 1.8Gb ( SD bere samo gmapsupp oznako)

Na napravi pa etak bere gmapprom in gmapsupp poimenovanja......torej sem dal pod gmapprom preostanek CNEU ( tm nekje 447Mb)
pod gmapsupp pa AR3.30 + SCG 2,5

CNEU ti na napravi prepozna kot eno stvar samo pod CN2012.40 boš mel 2x All napisano....ko boš ven vzel SD kartico po en All (tist del na SDju zginil...ostal bo All od dela na napravi)

To je vse...še zmeram maš lah celo evrobo v "enem" kosu gor
wink-1.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Citat:
Uporabnik Kobran pravi:
,
Zanima me, če sta tloris stavb in 3D prikaz stavb povezana. Nuvi 2460 ne podpira 3D prikaza stavb in tudi tlorisa stavb se ne vidi. Če drži zgornja trditev bi tudi na 2460-tki prikazovalo tlorise, če bi v nuvi dal gmap3d.img. Po posodobitvi je na napravi CNENTU_2012.40 seveda brez gmap3d.img. Torej rabil bi gmap3d.img za CNENTU 2012.40 skopirati v mapo System in zadeva naj bi delovala.
Danes posodobil 2460 in opazil da mi je dalo na garmina CN Europe NTU 2012.40 3D in še CN EU NTU 2012.40 ALL
Tako da ne vem... Meni ne prikaže tlorisov stavb v LJ, povečava na 15 metrov in imam oboje obkljukano 3D in CN EU. Prej nisem imel 3d stavb, samo to kar je bilo na garminu original pa AR in AT ki pa sta sedaj izključena.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Očitno ima serija 2xxx isto napako kot jo je imela serija1xxx do FW 5.10.
Serija 1xxx prikazije tloris stavbe komaj po FW 5.10 pred tem jih ni prikazovala.
Bo potrebno poslat na Garmin par mailov in bodo mogoče potem to funkcijo omogočili tudi na 2xxx seriji.

Za serijo 1xxx sem jim pisal v tem stilu:
Zakaj nuviji pred to serijo vsi prikazujejo tlorise stavb čeprav imajo slabši hardware kot pa ta serija,in po skoraj pol leta so potem zadevo končno dali v update.

Pišete jim lahko Tukaj

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Zanimivo meni na 2460LT pri posodobitvi ni preneslo gmap3d.img. najbrž zato ker ne podpira 3D prikaza stavb.Tlorisov stavb mi itak ne prikaže. Verjetno na 2460 to ne deluje. (ali pa ?)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Jaz enostavno "strokovnjakov" na Garminu ne razumem.

Zakaj morajo čisto vse zakomplicirati, dajati ven 50 različnih datotek za isto stvar, dajati ven različne različice zemljevidov, pri vsakem novem modelu ukinejo kakšno odlično zadevo iz preteklosti,...???

Že tako so navigacije v samostojni napravici bolj kot ne preteklost, pri Garminu ga pa še vedno bolj serjejo, da se bo ljudem dokončno zagabil, kot se je meni predvsem zato, ker ne delajo več različne kombinacije zemljevidov kot so na vseh starih modelih, do verzije 2xxx.

Stanje v Garminu mora očitno biti nekaj podobnega kot pri naši NLB-brez pravega vodenja, vsak dela nekaj po svoje, vsako stvar tudi, če je enostavna jo zakomplicirajo do konca in čimdražja,...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nokia je odlična primerjava, kam pelje taka politika se pa vidi na rezultatih poslovanja.
Samo Nokia ima srečo, da bodo telefoni še dolgo nujen nakup za vse ljudi, Garmin bo pa v času vedno pametnejših telefonov prav kmalu popolnoma odveč.

Garmin bi preživel le, če bi razvoj novih modelov popolnoma prepustil Popotniku in njegovim kolegom, preden bi pa šel nov model v prodajo, bi ga moral pa jaz stestirati, da bi za razliko od Garmina morebitne neumnosti popravili še preden bi ga v roke dobili kupci.