City Navigator EU 2012.40

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Al pa zamenjaj travo ( na pašniku seveda)
wink-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Po letu in pol so vnesli mojo pravo lokacijo - pa kaj pomaga, če so pustili pet napačnih v okolici iz prejšnjih izdaj.
stupid-1.gif

Saj bo mogoče v naslednjih izdajah?
confused-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Problem je samo na CN. Poslano je že na Navteq, Garmin.com, Garmin Šenčur. Saj se počasi izboljšuje, ni pa mi jasno, kaj je to taka težava popravit še na Garmin izdajah, če je na Navteq MapReporterju že več kot pol leta vse tako kot mora bit. Če ima kdo kak direkten mail za popravke podatkov zemljevidov, se pa priporočam.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Na linku infire.si , je od včeraj naloženo gor , kdor nima nove CNENT 2012.40 .

Nazadnje uredil moderator:

boshor

Pripravnik
23. mar 2011
51
2
8
Maribor
Lep pozdrav!
Meni pa Garmin Lifetime Updater zaenkrat še ne najde nobene nove posodobitve-samo 2012.30.
Upam,da se bo to kaj spremenilo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, namesti zadevo preko MyGarmin in izberi opcijo 2 kot smo že povedali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sicer pa dajmo se vrniti na sam zemljevid, saj postopek inštalacije ni nič drugačen kot pri prejšnjih verzijah.

Bosna se je res popravila in sicer na dobrih 6Mb, prej le 200Kb, tako da razen Albanije ima CN Jugo že zelo solidno pokrito.

Ponekod sem celo videl, da je Bosna boljša kot v Adriji. Najbrž pa bo sedaj prišla tudi nova Adria, so se "čakali".

Zemljevidi iz Cn 2012.40 so q3 2011, torej tretje četrtletje.

Za Slovenijo novosti, če sem prav videl.

Slovenija se je povečala iz 21Mb na 31Mb, torej kar za tretjino.

Opaziti je, da je sedaj celotna Slovenija, vsa naselja, pokrita s tlorisi stavb, tako da je to največji dodatek na karti. Tlorisov stavb trenutna AR nima v celoti.

To pomeni, da se lahko za Slovenijo sedaj uporablja le CN in ne več kombinacija AR+AT.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
off topic:

AR naj bi prišla do konec tega meseca in podpirala tudi JCV.

Sedaj pa nazaj na temo.
Če komu na nuviju ne prikazuje tlorisa stavb v CN 40,kot so na zgornji sliki,naj da na nuvija gmap3d.img in mu bo začelo prikazovat.
Vsaj na mojem 1300 je tako,da če nimam vklopljenega 3D ne vidim tlorisa stavb na CN.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na starem 205 jih kaže, tudi v 3d pogledu (ni na sliki).

56.png
69.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo kje so v CN dobili podatke, Dom političnih organizacij v Mariboru
smile-1.gif

To še imajo kakšne podatke iz časa hladne vojne.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Ali mogoče kgo ve, ali so datoteke za JCV, ASR,3d enake v NT in NT Unicode verziji?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
JCV - Različne
ASR : za prepoznavo govora (podpirajo nekateri modeli serije 2xxx in 3xxx) - nima nobene zveze z zemljevidi
3D - ne vem natančno, po moje sta tudi različni datoteki - vsaj imena na pašnikih so.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
ASR ima veze z kartami.
Če preneseš recimo karto za srednjo evropo in daš zraven ASR od cele evrope ti potem ASR ne deluje ampak dobiš napako,da ni kompatibilno.
Isto ne deluje če imaš nuvija 3790 daš pa gor ASR od 3490.

JCV so različne kot tudi 3D

Nuviji od serije 2xxx naprej uporabljajo mape NTU zato lastniki teh naprav uporabljajte NTU verzijo,ker le z to verzijo kart bo nuvi delal tako kot mora.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
A pol se ASR ob prenosu nove verzije zemljevidov tudi na novo naloži - prepiše? (Da ne bom učil krive vere.) Je pa samo pri NTU verziji?
Imam 2460 z ASR, pa ga sploh še nisem uporabljal.
Pišuka, počas bojo dal toliko medsebojno povezanih datotek da boš moral za vsak model in regijo posebej skup štrikat karte.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Kaj je pri posobitvi kart tudi obvezno zamenjati ASR. Kaj se zgodi, ce pustis starega? Kje pa se ga sploh da dobiti, ce dobis karte na pasniku. Pa se to, kako pa se sploh vidi, kateri ASR je za kateri model.
Kaj NT verzija ne dela na vseh Nuvijih?