Čiščenje litih platišč

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
S čim čistite tisto zapečeno umazanijo, ki z normalnimi postopki nikakor ne gre dol? Je Cilit Bang preagresiven? Z njim gre takoj dol, le upam, da ne pušča nekih posledic...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
da nadgradim vprašanje, s čim bi sčistil umazane dele (mastne) motorja in ostlaih komponent.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
da nadgradim vprašanje, s čim bi sčistil umazane dele (mastne) motorja in ostlaih komponent.
Dobi se sprej za čiščenje motorja, ne vem kako se mu reče, ima ga vsaka avto trgovina z rezervnimi deli.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sprasujem se.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
lahko tudi s spejem za ciscenje zavor, najboljse pa je nanaftirat, kje je umazanija na debelo vtres s copicem, pustis pol ure potem pa Wap in je cisto kot novo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Karcher ima eno super zadevo, ki pa ni ravno poceni. Vem, da na moji bivsi gajbi feltne niso zgledale ravno top, mi je licar spotoma jih spucal s to zadevo (momentalno na njihovi strani ne najdem zadeve) in so bile kot nove, res nisem mogel verjet, da imam tako "nove" feltne.

Evo najdu: http://www.karcher.com/int/Pro...p=1#outputstart pa poisci Vehicle care (Wheel Cleaner)

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
sama feltna bo marsikaj prenesla (brava oz. lak) le pretirano dolgo ne smeš pusti gor. Na sredstvih za čiščenje felten piše max 3 minute.

Za oljnate zadeve bi sam uporabil kar Meglio oz. kak podoben razmaščevalec..če je za v kuhinjo ok bo tudi za svinjarijo okoli avta.

Za fetlne imam jaz kaj čistilo za fletne...(Sonax-ov)....samo je potrebno ob trdovratni umazanijo kljub temu še pošteno drgnit. Imam pa na enem avtu z zadnje strani tako umazanijo da je nisem spravil (zdaj ob premontaži) da niti z 2 x čiščenjem s čistilom, 2 x štrajfix, drgnjenje...skratka z ničemer. Prednja stran je sicer OK..zadaj pa...tak tak...ko je prehuda, je prehuda (pa še tekom sezone ne moreš čistiti zadaj...torej ima čas da se res dobro in sočno zapeče...pa ker je avto 'second hand' roba, predvidevam da prejšnji lastnik niti ni koncem sezone dosti čistil fleten oz. so se kar vrtele celo leto na avtu.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Probaj s karcherjem. Moje se par let niso orenk spucale in je blo fajn zapecen. Pa je slo vse dol.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Če bo kdo slučajno čistilo od Karcher-a naročeval........naj še za mene vzame en komad zraven.....!!!!!!!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
sama feltna bo marsikaj prenesla (brava oz. lak) le pretirano dolgo ne smeš pusti gor. Na sredstvih za čiščenje felten piše max 3 minute.

Pa dost dost dost vode, obvezno kak pošten wap, da ja nič n eostane gor, navaden žlauh zna bit "nevaren",...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
ksz...

Včeraj sem pri vulkanizerju nabavil Atas Forlega. Zadeva je namenjena ravno za čiščenje alu platišč in to opravlja nenormalno lepo. Nastaviš, da ti curek razprši, pustiš 5 sekund in obrišeš. Cena pa malce nad 3€ za embalažo, enako Steleksu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
kaj je res tak težko nabavit čistilo namenjeno za čistit felne? imaš v vsaki trgoviniz avtokozmetiko, špari, pumpe itd itd itd itd

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
TIsta pena, ki jo dobis v stacunah z avtoopremo ali crpalkah, ni vredna nic... Sem ravno cez vikend probal... in ni slo nic bolje dol, kot ce bi samo z vodo ali navadnim samponom drgnil
frown-1.gif
... Stran vrzenih 7€ ali 8€ ...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Lepo se kupi ena taka krtača, pa se malo našprica in zdrgne, lahko kupiš ne vem kaj, ampak če ne drgneš, ne bo šlo nič dol.

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Na trgu obstaja xxx čistil ,dejstvoje da je 90% teh čistil isto kot bi šel k najboljšemu sosedu kupit meglio .

Potrebno je paziti ali so čistila nevtralna ali vsebujejo kislino ,sploh pri čistilih s kislino ( npr .Meguiars Wheel Brightener 3,6L cena cca. 33 Eur )je potrebno pravo doziranje ( 8:1 ali še več ) saj lahko poškodujemo platišča in se nam začne barva luščiti .Priporočljiva je uporaba namenskih čistil ki ne vsebujejo kislin kot je npr. Bilberry ( cena cca. 16eur za 1L ) .

Še nekaj slik
evil.gif

Pred čiščenjem ;

DSC03397-1.jpg

Po čiščenju
cheer.gif
;

DSC03425-1.jpg

Čistila
grims-1.gif
;

DSC03382.jpg

Ne pozabite na ščetke za lažje čiščenje
smirk-1.gif

DSC03627.jpg

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Brez zamere, ampak sprednji del felten jaz že z avtošamponom in gobo sperem do takšnega sijaja. Probaj s temi zadevami zadnji del felten spucat, je malo bolj zapacano.
wink-1.gif