Cigaretni dim - znanstveno

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Citat:
Uporabnik skala pravi:...ima zanemarljivo majhne količine. torej bi normalen kadilec moral pokatit en šleper tega, da bi dobil svojo dozo?
Niti ne nujno. Kot bivši kadilec (in to več kot petnajst let po povprečno 2 škatli dnevno) ti povem, da ko sem nehal, nisem NIKOLI pogrešal nikotina ali česarkoli kar je v dimu. Samo tist filing, ko primeš škatlo, si ga vtakneš v gobec, prižgeš, potegneš in se nasloniš nazaj. To pa ja. Ampak tudi to mine.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
to lahko narediš tudi s kulijem
wink-1.gif

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Sem poskusil, pa plastika preveč smrdi, ko jo prižgeš, pa po grlu peče ko inhaliraš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
ne rabiš prižgat, ampak samo "Samo tist filing, ko primeš škatlo, si ga vtakneš v gobec, (prižgeš), potegneš in se nasloniš nazaj".

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:...ima zanemarljivo majhne količine. torej bi normalen kadilec moral pokatit en šleper tega, da bi dobil svojo dozo?
Niti ne nujno. Kot bivši kadilec (in to več kot petnajst let po povprečno 2 škatli dnevno) ti povem, da ko sem nehal, nisem NIKOLI pogrešal nikotina ali česarkoli kar je v dimu. Samo tist filing, ko primeš škatlo, si ga vtakneš v gobec, prižgeš, potegneš in se nasloniš nazaj. To pa ja. Ampak tudi to mine.
a ni to ravno tisti občutek ko nikotin pride v možgane?

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Ne vem, nisem nikoli delal znanosti iz tega. Hotel sem samo reči, da je meni bil največji gušt prvi dim potegnit, takrat pa definitivno še ni nobenega nikotina v možganih.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Eh eh, šiša v startu tako ali tako ni bila namenjena za kajenje tobaka z bljak okusi. Malo je treba iti v bolj zakotne konce Magreba pa vidiš, čemu šiša služi...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Zdaj pa se "nanesi" na kaj bolj resnega kot forumsko sporočilo, .... pa povej kak je bilo!
wink-1.gif
nisem probal in me ne mika. zato se pa nanašam na forumska sporočila.
Hmm, mogoče gre tu za nesporazum. Bom še enkrat:
Namesto forumskih sporočil se "nanesi" na malo bolj resne dokumente, ki jih brez težav najdeš na internetu, ali pa v knjižnicah.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ni mi v interesu iskati nekaj kar se brez težav najte ker me stvar prav nič ne briga. če pa bi ti pozorno prebral bi zasledil kanček dvoma v neko točno toločeno forumsko sporočilo. če ti je seveda interes pozorno prebirati. te ne bom nič obsojal če ti to ni v interesu. je pač taka neinteresantna tema...

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
skratka vse je OFF, v mislih sem imel filter, ki bi bil bolj učinkovit kot pa common filter v čiku!
Bi bil vodni filter boljši?

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
načeloma je bolše že če sam zvijaš saj ima tak tobak manj katrana. še boljše je če tobak sam pridelaš. če ne živiš v bloku bi to šlo na večini ozemlja slovenije.
koliko pa voda bolše filtrira in koliko stvar samo ohladi da ne peče pa ne vem... ni ravno vodni sesalec z dobro filtracijo.