Cigaretni dim - znanstveno

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
torej katere vse snovi cigaretnega dima zadrži v večjem delu voda če skoznjo filtriraš dim?
Katran verjetno že! Kaj pa nikotin....?

B81

22. jul 2007
37.871
11.093
113
Aha
http://sharm.mojforum.si/sharm-about264.html

Kajenje vodne pipe je verjetno najmanj škodljiva oblika kajenja, saj tobak navadno ne vsebuje katrana, delež nikotina pa je tako majhen, da ne povzroča odvisnosti.
Kajenje vodne pipe je družaben dogodek, ki popestri druženje in ni namenjeno okajanju.

gurman5

Pripravnik
5. avg 2013
77
3
8
Šiša je čist dobra za kdaj pa kdaj, poleg tega imaš pa na voljo še različne okuse tobaka, kar še malo bolj popestri vse skupaj.
wink-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mislim, da ogljikov monoksid tam ni nič večji kot pri cigatertih. sicer pa telo to kompenzira z izdelavo dodanih rdečih krvničk. prašaj bivše kadilce kako so jih na krvodajalskih potem zavračali ko so nehali kaditi.

ampak če je tam tako malo nikotina da ne povzroča zasvojenosti (v kar dvomim) zakaj bi potem nekdo ki kadi cigarete potem to kadil? itak bi mu manjkal nikotin in bi moral potem še cigarete.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik skala pravi:
mislim, da ogljikov monoksid tam ni nič večji kot pri cigatertih. sicer pa telo to kompenzira z izdelavo dodanih rdečih krvničk . prašaj bivše kadilce kako so jih na krvodajalskih potem zavračali ko so nehali kaditi.

ampak če je tam tako malo nikotina da ne povzroča zasvojenosti (v kar dvomim) zakaj bi potem nekdo ki kadi cigarete potem to kadil? itak bi mu manjkal nikotin in bi moral potem še cigarete.

Vidi vraga, kako da tega ne vedo športniki, tako pa se za dodatne rdeče krvničke matrajo na 5000 m nadmorske višine, ali pa žrejo prepovedani EPO. Nekaj čikov na dan, pa še prepovedani niso.
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Telo tvori več rdečih krvnič ker jih zaradi CO določen % ni uporabnih. Uporaba v športu torej odpade, pri darovanju pa je OK, saj se vezan CO eventualno sprosti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Seveda ima nikotin.
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Aha
http://sharm.mojforum.si/sharm-about264.html

Kajenje vodne pipe je verjetno najmanj škodljiva oblika kajenja, saj tobak navadno ne vsebuje katrana, delež nikotina pa je tako majhen, da ne povzroča odvisnosti.
Kajenje vodne pipe je družaben dogodek, ki popestri druženje in ni namenjeno okajanju.
nisem rekel da nima, sem se samo nanašal na denisov post kjer pravi, da ga ima zanemarljivo majhne količine. torej bi normalen kadilec moral pokatit en šleper tega, da bi dobil svojo dozo?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Zdaj pa se "nanesi" na kaj bolj resnega kot forumsko sporočilo, .... pa povej kak je bilo!
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
A lahko jaz povem, kot izkušen kadilec, kako je?
smile-1.gif

V Egiptu, ki slovi po šišah, smo šli z gostitelji v nekakšno kafano s šišami v Kairu, jaz sem dvakrat potegnil, povedal gostiteljem, da je zadeva za en jebeštrga in izvlekel čike. Uni so me prov grdo gledali in še naprej puhali tisto paro v luft. Brezveze, pa boli me k., kaj so si mislili.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Zdaj pa se "nanesi" na kaj bolj resnega kot forumsko sporočilo, .... pa povej kak je bilo!
wink-1.gif
nisem probal in me ne mika. zato se pa nanašam na forumska sporočila.