Chevrolet Cruze

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik franci pravi:
SJTV1, imam eno vprašanje.

Zadnjič sem kupil vašo revijo, kao rabljena vozila..., nakup rabljenih vozil in najpogostejše napake na njih. Berem, berem in potem vidim, da moj avto že od novega porabi skoraj 2,5L/100km premalo. Ali vi testirate vozila z 'cegu' čevlji oz ali testirate vozila med selitvami? Enostavno mi ni jasno. Namreč Daihatsu Sirion in Yota Yaris imata praktično enake motorje. Sirion po vašem pokuri 6,5L/100km, Yaris pa 8L/100km. Jaz se pa več ali manj zgolj po LJ transportiram in imam porabo 5,7L/100km. Ko grem pa na dolenjsko na vikend ene 300kg naložen, je pa poraba takoj okoli 5L/100km. Meni enostavno ni več jasno
confused-1.gif
Siriona med našimi testi ne najdem, tako da ne vem od kod podatek o porabi.
Če pa govoriš o Katalogu rabljenih vozil, je pa to licenčna nemška izdaja (od AMS) ...

Sicer pa vozimo normalno ... Šparamo pa ne (sicer pa tudi s vojim ne, moja privat Corolla 1.4 žre dobrih 9. Večinoma po mestu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne, v Katalogu rabljenih avtomobilov ni testov. Niti enega. To tudi ni njegov namen. Tam gre le za pregled trga rabljenih vozil, napak ipd. S testi nima zveze.
Testi so v Avto magazinu. Te delamo sami. Vključno z meritvami.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, sej vem, da je to čisto ločeno. Ne mi zamerit, moram vsake toliko malce potipat, pa še vam dat malce mislit. Brez zamer
zmaga.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Vedno mi je blo všeč da en vegetarjanc pametuje o avtih človeku, ki od njih živi. Res tako pravo doživetje.

Kot da bi knjižničar govoril mesarju o najslabših kosih mesa,...

To sem ravno pred nekaj urami razmišljal:

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In Cruze je za svoje denar zelo dober avto.

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Da te popravim; "Korejc še ni naredil avta ki bi bil dober".
smile-1.gif

3645983228_b5d5ec2309.jpg

Zame in vrjetno tut za userja cizija je pojem dober avto kaj več kot pa samo zaneslivost in dobra cena...

Meni naredi "dober" avto recimo avto katerega lahko en direktor uporabi kot prikaz uspešnosti, moči, sposobnosti,
resnosti in yaneslivosti v biznisu. Daj predstavljajte si da prodajate 5m€ firmo, pa uleti model z kruzom... To je zame
dober avto, da ti recimo "pomaga" tudi takrat ko ga ne voziš, pa makar se gre to za poziranje pred 19 letnicami,...

Je pa kruy v chevi liniji trenutno najlepša spaka. Pa vseeno raje kupim za da denar 3 leta starega petaka pa te nekak zgledam,
ko pridem na razgovor za delo, posel, bilokaj,...

In korejcem to nebo uspelo še naslednjih 30 let. Seos.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Daj predstavljajte si da prodajate 5m€ firmo, pa uleti model z kruzom...

Ali pa uleti model z E60 ali kombilimuzino VAG koncerna na lizing in ti reče: "Da nêboš ti tega do pondelka prodau, ker mi je en jurja doužn, pa ga bom f soboto malo stisno, pa še mobitel ti dam v račun, pa je."

Oboje bi bilo precej hecno, ja. Vsi vemo, da se v daewoojih ne vozijo direktorji, Sherlock.

Govora je bolj o tem, ali je ta cruze za svoj denar dober avto ali ne. In nekdo, ki se na to spozna, ker od tega živi (tvoje besede), pač trdi, da je. Verjetno mu gre bolj verjeti kot nekomu, ki se s testiranjem avtomobilov ne ukvarja poklicno, se strinjam.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
2.0 dizla pri nobeni znamki ne dobiš za 15k.

Cruze LS 2.0 VCDI stane 15.750 € in na to ceno se da še dobiti vedno kakšen EUR popusta!

Pomeni?
Da se vozilo dobi za manj kot 15.000 €.
mogoče kot zanimivost, vsi modeli Cruza so razprodani, vsa naslednja pošiljka za Oktober je razprodana, frej je še nekaj v Novembru, pa tudi to bo kmalu polno. In naročenih ni le 10 vozil ampak krepko več.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
majster, eno vprašanje mam za tebe. Zdaj ko si naredil strokovno analizo celega gm koncerna, mene tu nekaj bega. Namreč gm je v qurcu. komplet. opl ni. niti blizu. zdaj pa meni tu ni jasno kak je gm razvil vse za opl, vse vtaknil v opl, tak da opl cveti, sebi pa tega ni namenil in propada?
Aja pa še to: ameriška filizofija ne gre skupaj z evropsko. nikoli ni šla. njihova filizofija je 6.0 V8 amen. Zdaj pa so oni praviš razvili vse genau po evropskem okusu in to tak da je zadeva odlična? majstri so ti američani, ni kaj
stupid-1.gif
Samo je malo čudno da se prvo za sebe ne pobrigajo

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
GMjeva filozofija ni bila zgolj velike kante, so pa največ stavili nanje ter so zaradi ignoriranja dejstva dviga cen naftnih derivatov popušili na veliko.
Večina Opelovih motorjev pa izhaja iz GMovih osnov že desetletja. In večina GMovih motorjev je zelo varčnih. Samo ko jih daš v kanto težko 5 ton, s presekom 20 kvadratnih metrov in aerodinamičnim kvocijentom 0.45, je pač sranje.
smile-1.gif

Sam sem v ZDA imel GMova "ekonomična kola" - Cavalier z 2.2 litra prostornine in nekaj čez 130 konjev. In mi je čisto lepo pil do 7,5 litra na 100 km. Seveda ni bila kanta temveč normalen avtomobil. In glej ga zlomka, pod pokrovom motorja je vse izgledalo Opel-asto. No, lahko rečemo, da pod pokrovom Opela vse izgleda GMasto. Pač odvisno iz katere smeri gledaš.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Steve, po čemu ti sklepaš, da Opel cveti? Trenutno potrebuje pol milijarde EUR, da se ne sesede sam vase. Če bi bil super duper uspešen, bi ustvarjal pozitivni denarni tok, pa ga ne.
Morda po temu, ker je Insignia postala avto leta? Spet pridemo na to, da je Opel uporabljal le GMove tehnološke platforme, pri Insignii je to razvojna plaforma GM Epsilon II FWD. To ni nič slabega. Tako se pač dela v globalnih firmah. Samo problem nastane, ko te odkopijo od globalnega koncerna.
wink-1.gif

Ogo

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Js sm ga vozu januarja 1 teden, diesel 150 KM, automatik, vsa oprema, pa mi je pil v povprečju 11L, sicer pa fajn afto za tak dnar.