Mi je se od vceraj vroče, ker sem nekomu skoraj kombi zadaj skrajsal.... Enostavno nisem pricakoval sredi vasi da se bo kamion pred kombijem ustavil.... Ze dolgo nisem tako bremzal
Ne pripovedujem pravljic jaz, ampak si jo pravkar tukaj napisal ti. To kar si napisal je čista pravljica.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Tisti, ki vozimo malo več, smo že doživeli situacijo, ko denimo kombi pred tabo v trenutku zavije na levi pas, ti pa zagledaš stoječo kolono. On se ne rabi ustaviti takoj. Tebi pa preostane, da se poskušaš ustaviti (in mogoče fasati koga v rit), ali greš na drug pas, če je prost. Časa za odločitev in kontrolo situacije je manj kot sekundo. Meni se je takrat izšlo, vem pa, da je bilo odvisno še od položaja drugih vozil na cesti. Varnostna razdalja je bila primerna, vendar ta zadošča za situacije, če vsi zavirajo in se uspejo ustaviti. Na osnovi izkušenj vem, da ni nujno, da se mi izide prihodnjič. In stardec, ne vidiš težav naprej... Kadar jih vidiš, to niso težave. Veš, v pravljicah je tako, kot si napisal ti...
Seveda pa so na forumu supermeni, ki NIKOLI (ampak RES NIKOLI) ne pogledajo vstran od ceste. Denimo na radio, ogledala, itd.. Proti takim sem jaz nula in čeprav v nekaj trideset letih še nisem imel prometne nesreče, kjer bi bil jaz kriv, komaj čakam, da me začne voziti avtomat. Ker vem, da lahko zajebem...
No vidiš, spet tipičen zaritnež.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mi je se od vceraj vroče, ker sem nekomu skoraj kombi zadaj skrajsal.... Enostavno nisem pricakoval sredi vasi da se bo kamion pred kombijem ustavil.... Ze dolgo nisem tako bremzal
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V tej pravljici si nehote priznal, da nisi imel dovolj varnostne razdalje. Če bi ti imel dovolj varnostne razdalje zadaj za kombijem, bi ti videl kaj se pred kombijem dogaja. Večja varnostna razdalja ti daje tudi večji zorni kot pred tabo vozečim. Če imaš ti pred sabo kombi ali pa kamion, povečaj varnostno razdaljo. Boš videl več. Simpel ko pasulj.
Edino kar si povedal prav je bilo to, da se ti lahko nekdo v rit prbije. In to je spet isti razlog kot tvoj, ko tisti za tabo nima dovolj varnostne razdalje.
Kar se mene tiče komot.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V tej pravljici si nehote priznal, da nisi imel dovolj varnostne razdalje. Če bi ti imel dovolj varnostne razdalje zadaj za kombijem, bi ti videl kaj se pred kombijem dogaja. Večja varnostna razdalja ti daje tudi večji zorni kot pred tabo vozečim. Če imaš ti pred sabo kombi ali pa kamion, povečaj varnostno razdaljo. Boš videl več. Simpel ko pasulj.
Edino kar si povedal prav je bilo to, da se ti lahko nekdo v rit prbije. In to je spet isti razlog kot tvoj, ko tisti za tabo nima dovolj varnostne razdalje.
Glede varnostne razdalje in vidnega kota:
Debata zaključena?
Tokrat nisem bil zaritnez(pa sem pogosto in še nisem tako na tesno se ustavljal /vecja pozornost na vozila pred mano) in sem bil očitno premalo pozoren na ustavljanje kamiona v centru vasi. Mogoce dobis posnetek, ga imam, da bom nalepil tudi bedaka v prvi osebi. Tudi exhair ga je.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Uporabnik Hanzi pravi:
Prav iz tega razloga kot si ga opisal tukaj, so izumili varnostno razdaljo. Da preprečiš nesrečo v nepričakovanih okoliščinah.
Jaja, ogromno vas je zaritnežev.
No jaCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tokrat nisem bil zaritnez(pa sem pogosto in še nisem tako na tesno se ustavljal /vecja pozornost na vozila pred mano) in sem bil očitno premalo pozoren na ustavljanje kamiona v centru vasi. Mogoce dobis posnetek, ga imam, da bom nalepil tudi bedaka v prvi osebi. Tudi exhair ga je.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Uporabnik Hanzi pravi:
Prav iz tega razloga kot si ga opisal tukaj, so izumili varnostno razdaljo. Da preprečiš nesrečo v nepričakovanih okoliščinah.
Jaja, ogromno vas je zaritnežev.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kar se mene tiče komot.
Dodal bi le to, da se v realnosti praktično zmeraj vidi kaj ima pred seboj tisti ki vozi pred tabo, ker se na cesti ne vozi po tračnicah. V praksi avtomobili minimalno cikcakajo po vozišču, cesta se dviga in spušča, tako da komot vidiš kaj ima pred tabo vozeči avto pred seboj.
Seveda to vidiš, pod pogojem, da imaš dovolj veliko varnostno razdaljo.
zdaj pa prestavi rdeči avto za pol metra v levo in kar naenkrat bo tudi rdeči avto imel dober pregled naprej
Citat:
Uporabnik sass pravi:
zdaj pa prestavi rdeči avto za pol metra v levo in kar naenkrat bo tudi rdeči avto imel dober pregled naprej
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če bi ti imel dovolj varnostne razdalje zadaj za kombijem, bi ti videl kaj se pred kombijem dogaja. Večja varnostna razdalja ti daje tudi večji zorni kot pred tabo vozečim. Če imaš ti pred sabo kombi ali pa kamion, povečaj varnostno razdaljo. Boš videl več. Simpel ko pasulj.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Stardec; ce bi vozniki v prometu bili pozorni tako kot v dirki F1 ali motogp, potem bi lahko prislo samo do nekaj % sedanjih nesrec....
Ocitno je kamion "pozno" ugotovil da je cesta med hisama ozka za dva kamiona (ceprav po obcutku bi se lahko srecala, sploh ko beres temo o resevalnem pasu) in ni ravno nezno ustavljal.... Jaz pa priznam sem imel reflekse stardeca