Tudi pri nas so te zadeve, ne vem pa ali ima policija ali kdo drug. Mislim, da simulira hitrost 15 km/h.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj to imajo v Dojčlandu na precej sejmih, naša policija ima pa zgleda pametnejše delo, kot da bi delala na preventivi.
In kaj točno bi ljudi to naučilo? Da naj vozijo manj kot 10 km/h?Citat:
Čez tole bi moral iti vsak ob končanju avtošole
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Gre za to, da dobiš občutek kak je sunek že pri 15 km/h (vsaj pri nas imajo te testerje..sicer ne vidim v naslovu teme slike..a sumim da gre za simulacijo trka).
Marsikomu da misliti.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
In kaj točno bi ljudi to naučilo? Da naj vozijo manj kot 10 km/h?Citat:
Čez tole bi moral iti vsak ob končanju avtošole
Nehajte s takimi idejami, kaj vse bi še dali v avtošolo. Avtošola ne more rešiti problemov, ki so jih naredile prejšnje stopnje vzgoje, starši in javni šolski sistem. Vsak kmet ve, da stare krave ne naučiš več vozit. Kolikor vidim po mojih otrocih, so jih v avtošoli naučili solidno vozit in vsekakor precej bolje kot nas pred nekaj desetletji. Človeku pa glave avtošola ne more popraviti. To tudi ni njena naloga.
Zadnjič sem končno slišal nekaj smiselnega v izjavi kakega predstavnika AVP-ja. O problemih na naših avtocestah je dejal nekako tako: "imamo en kup predvsem tujih voznikov, ki se utrujeni od poti ustavijo, kjer se ne bi smeli in imamo en kup voznikov, ki vozijo nenormalno počasi in en kup, ki vozijo nenormalno hitro. Ta razlika v hitrosti pa je problem, ki pripelje do nesreč."
On ni nič razložil. On je samo lapal.Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Saj ti je razložil zakaj to nima nobene veze z trkom avta in zakaj ta zadeva deluje samo na določenih ljudeh, ki jim osnove fizike pač niso jasne.
To si mislil mene? Kje sem napisal kaj o divjanju in ga opravičeval? Napisal sem povzetek nekoga z AVP, ki je jasno opozoril, da je prevelika ali prenizka hitrost na avtocesti problem. Da je hitrost 0 na avtocesti smrtno nevarna smo letos videli že večkrat.Citat:
Uporabnik stardec pravi:On ni nič razložil. On je samo lapal.
On je samo natrosil en kup neumnosti in izgovorov, da s temi izgovori lahko opravičuje divjanje.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Problem je ker stvari nimajo fizikalni osnov iz resničnega sveta. 10km/h in zaustavitev "v hipu" kot je to na "zaletavčku" ni niti približno enako kot trk pri taki hitrosti celo pri vozilih letnika 1900 kaj šele pri vozilih letnikov ki so trenutno na cesti. Skratka zaletavček je ena taka fizikalna bedarija za mularijo ki deluje na ljudeh ki imajo IQ pod 80, vsi ostali pa mislim da vedo da pač ne gre za simulacijo sil pri trku (čeprav to policist z IQ 81 vehementno razlaga).