čevapi, pleske, vakumirano, trgovina

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na pikniku jedci pojedo 250 do 350 mesa na rundo. v desetih urah sta dve rundi.
če se pije..gre cira še višje.

recimo ko gre mekani na...častimo te fešto..in se odloči, da bo pil je tkole..pa te fešte fenci so mi všeč

pojem od pol do 3/4 kile pršita..z minimalno kruha
čez to butnem liter do lite rin pol refoška, ali deset hitri velikih pirov.
potem udarim čez cca 300 do 500g pršuta..ruknem še liter vina asli 5,6 pirov in grem mrtav trezan domov z avtom, peš, kakorkoli spat. brez mačka, ringišpila itd.

če je to piknik..zamenjaj količine pršuta s čevapi in pribij davčno stopnjo.
torej mekani pa pravem pikniku kjer ma namen pit poje v enem popoldnevu kilo in pol cevapov in spije tri litre vina

k pridejo pickice in vrzejo tofu an zar..pa sele kozlam

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Heheh etak.......to z 100g čevapi ni piknik ampak je gathering al kako se mu reče....uno k uletiš neki pomezit pa greš lačn domov
hysterical-1.gif

Bože ne daj da mogoče 2 kozarca refoška na to čez spiješ k pol pa že odletiš domov ne sam da dobiš 4x4
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Da znate pečt ste že rekli, zdaj pa še malo matematike;
Pikniški izračun

Tale izračun na prvi pogled pokaže precej majhne količine, ampak meni je vedno bolj ali manj štimalo (naračuna še več kot se poje)

Za crknit od smeha izračun. So ga delali za somalce ali za vegetarjance? Ker za 5 odraslih vrže ven, 1,4 kile mesa ... 3x premalo, če je 5 tipv v igri (možnosti določanja M/Ž pa itak ni) ...
hysterical-1.gif

valjda, ker vsak na pikniku poje vsaj 1 kilo mesa...
bonk.gif

Normalen dec na 10 ur trajaočem pikniku zlahka poje 80 dek mesa (en dober steak plus par čevapov ali ražnjičev ali perutničk). V bistvu ješ kosilo in večerjo ...

Bi razumel njihov izračun, če bi bil tisto izračun za neko na žaru pečeno kosilo. Piknik je vendarle nekaj drugega ...

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
A zmrzovalnika ali skrinje nimate pri bajti ? Se vedno bolje, da das zmrzniti, kot pa da meces stran. Ce so hitro zmrznjeni in normalno odtajani, potem dvomim, da bi opazil razliko med temi in svezimi, potem ko so enkrat peceni.

Saj nisem rekel, da ne zmrznem
smile-1.gif
Amapk kot si rekel, če daš takoj v zmrzovalnik, so naslednjič čist ok.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Ja verjetno bi moral še označit če gre za kmečke fante ali za meščane. Nas je ponavadi 10 meščanov - 5 žensk, 5 moških, noben vegi - pa je pri povprečno ~260g na osebo ravno ok ali pa kaka malenkost ostane. Tako da se mi zdi ta izračun pravi. Je pa seveda zraven še kruh pa kak krompir, zna pa biti tudi pecivo.

Je pa res da nismo taki da bi se napokali, da se vstat ne da.

Model, na povprečnem pikniku zmamžem 500 g file mignon, brez čevapov, lahkotno še 10 marinčkovih pojem pa kakšno aviacijo zraven, potamalem. Lepo vstanem in odšpilamo partijo fuzbala, kjer nisem golman.
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
ali več, če ima šank namesto trebuha. POtem se pa dela, da ne je kruha in je čisto meso.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jah tm je mesnica Gregorc kjer mi jemlemo pa niso slabi sam spodaj je neka gostilnica kjer jih mnde sami delajo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Evo dans sem spekel te opevane od Marinčka. A jih je že kdo letos, da mi pove, če so isti kot lani?

So sicer za pojest, niso preslani, ampak daleč od tega, da bi se mi še splačalo po njih hodit. Nekot mi konsistenca ni všeč, so preveč hrenovkam podobni. Sem mel namen za vikend 5kg kupit, pa še dobro, da sem dans probno spekel, se namreč nebi splačalo tega tako daleč vozit.

Za enkrat ostajam na Hofer varjanti (sprobal pa lani - Hofer, Lidl, mečkator, Ave in mizica pogrni se), če pa kdo še kaj dobrega pozna pa se priporočam za namig.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
probaj antona..mene so letos presenetili
ave je preslan
potem pa leclerc..neki z kravo na etiketi..imajo redko. 100% govedina
pa kras tut niso tok slabi

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Meni so zelo dobri Ave-leskovački čevapi in še leskovački s kajmakom.Dobrega okusa-zanimivo,nimajo česna..
cheer.gif

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
A to so te tanovi - reklamirani "leskovački"?
Kajmak bi dal itak posebej (Marinček ga ma kar ok, še boljšega ma ena teta na tržnici BTC)