čevapi, pleske, vakumirano, trgovina

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
gretzki, samo najprej 5 min zagrej pečico in papir mora bit že not, zato jih potem ne rabiš obračat in po 20 min si boste prste oblizovalo, hehe, žena pa bo še bolj vesela, ker ne bo nobenega čiščenja

pri nas po roštilju tudi nič ne puca
 

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
običajen pekač, ne nizki, zraven pa ne bi nič mešal, ker spustijo nekaj soka, pečica pa mora biti nastavljena na ventilator, za ostale varijante ne vem, kaj bi nastalo
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz pozimi..k nimam res kaj pocet, dam pekac, mreza gor, zar, 200+..mreza ven, cevapi gor, mreza not..pa so tut peceni..nic ventilator pa to..se iz casov otrostva k ventilatorjev sploh ni bilo

so ok, sam ni to to
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Meni so najboljši pečeni nad ogljem, ker takooo lepo dišijo. Bom pa res kupil Hoferjeve in jih spekel v pečici. pred enim tednom sem jih jedel pečene na oglju, pa so bili res dobri. Lidlovi pa so mi bili zanič.
 

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
he he, softi sedaj bo tvoj način priprave izumrl, ko bodo ljudje poskusili ta ventilatorski način, no nič bat, seveda je pravi piknik zunaj in vso to vzdušje in vse, vendar na brzino pa zmaga ta način, ki sem ga opisal
 

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
itak tko kot komunajzerji pečejo čevape tko vodijo tudi državo... rezultat je očiten
 
Nazadnje uredil moderator:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Meni so najboljši pečeni nad ogljem, ker takooo lepo dišijo. Bom pa res kupil Hoferjeve in jih spekel v pečici. pred enim tednom sem jih jedel pečene na oglju, pa so bili res dobri.
Evo, sem danes preizkusil stvar pa spanspanovem napotku (peki papir, 20 minut na 200°C). Čevapi so bili presenetljivo dobri. Meni so sicer za odtenek boljši tisti z oglja, ženi pa so bili bolj všeč današnji. Všeč mi je (poleg tega, da je manj dela) to, da jih ne moreš presušiti niti po pomoti (kar se lahko zgodi na žaru) in čevapi ostanejo sočni.
Spanspan, sicer od tebe ni nobene pametne, ampak za tole dobiš 5*.
zmaga.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Meni bolj pašejo pečeni v ponvi, če že ne morem zakuriti. Jasno brez olja.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik netko pravi:
kok pa je kila?
6,5€ se mi zdi.
Samo še nekaj.
Marinčkovi so samo iz govejega mesa - kao "tapravi", čeprav "tapravih" ni, ker ma vsako selo svoj recept (da ne omenjam republik bivše yu, vljučno s Slovenijo). Tako da primerjava teh z ostalimi pri nas (ali večino) ni na mestu, ker so večinoma mešani (govedo in svinja).
 

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
se mi zdi, da je ravno tukaj nekdo objavil nek star srbski recept, kjer je bilo samo 2 vrsti govejega mesa in samo sol in se je masa pripravljala cel dan - najprej narezano na kocke in pacanje, pa mletje in pacanje, na koncu pa še mletje bolj na fino
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Nekako imam softija v mislih. A je mogoče masa še kakšen dan počivala?
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
no, sedaj boš pa še ti obtožen krivoverstva, hehe
Da se razumemo, na žaru so mi še vedno boljši. Ne samo zaradi okusa, ampak zaradi celotne procedure priprave. Prineseš žar, odpreš pivo, ga malo srkneš. Greš po oglje, prineseš časopis in trske ter pivo za ostale prihajajoče. Zakuriš, medtem srkaš pivo in pametuješ o brezveznih stvareh. Ko je oglje sivo, na rešetko naložiš čevape/kremenatle/nabodala/... Spečeš, probaš, zmečeš v jena posodo, odpreš drugo pivo, odneseš na mizo, si naložiš ajvar in zelenjavo ter navališ na meso, pridno zalivaš s pivom. Point je v družbi in postopku, ne v samo hrani.
Druga varianta je med tednom popoldan, ko prideš zjeban s šihta in nimaš energije za celo jebo in jih fukneš v pečico, čez pol ure pa si že sit.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
3 vrste govejega mesa..leskovački čevapi.
banjalučki..z ovčetino ali jagnjetino. mrzle dvomim da je več kot 10%.
slovenski čevap..s svinjo

stat mora pa masa 24 in več ur.