Cestninske postaje

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Če sluæajno kdo ve, kdaj jih bodo odstranili.

Baje sedaj služijo le še za postavljanje radarjev - smetnjakov.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jaz mislim, da bi blo pametno, če bi se te postaje samo obnovilo in ponovno uporabilo za cestninjenje.
Sicer je pa to tudi zelo primerna lokacija za kontrolo vinjet.
Kar naj ostanejo te postaje lepo tam kjer so.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Res je. Naj še kakšne zgradijo, so bo znižala povprečna hitrost na AC, ki je itak vzrok vseh nesreč. Pa še več goljufov brez vinjet bodo dobili, če bo kontrola vsakih 5km.

bonk.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
pa tut za cestninnjenje tovornjakov jih uporabljajo

bodo pa po mojem konec leta ponovno v uporabi, torej nazaj na star nacin cestninjenja,
kajti samo na tak nacin si razlagam nelogicno ukinitev polletnih vinjet sredi leta,
torej kot pripravo na zamenjavo sistema konec leta

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.158
113
Nazadnje sem slišal da naj bi kar počakale do 2011, itak je pa vsak dan nov datum tako da............

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Po moje bodo ostale kot so do uvedbe satelitskega cestninjenja (vsaj za tovornjake), ki bo leta 201X, takrat pa bi vse skupaj podrli.

Trenutne pa bodo ostale kot dobre kontrolne točke za vinjete. Za umirjanje hitrosti in s tem zmanjpanje nevarnosti hujših nesreč pa že skrbijo radarji.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Res je. Naj še kakšne zgradijo, so bo znižala povprečna hitrost na AC, ki je itak vzrok vseh nesreč. Pa še več goljufov brez vinjet bodo dobili, če bo kontrola vsakih 5km.

bonk.gif
To tebe najbolj matra, da je treba nekje malo bolj počas peljat knede?
Ni ga hujšga na svet kot počas peljat.
Čist komot bi lahko še kakšno cestninsko postajo sezidali. Še jaz bi rade volje prispeval za eno.

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Stardec, po mojem si ti tak divjak na cesti, da te edino cestninske postaje še ustavijo...

Mani zadostujejo prometni znaki za hitrost oz. splošne omejitve po zakonu.
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Mani zadostujejo prometni znaki za hitrost oz. splošne omejitve po zakonu.
Tud men to zadostuje. To jaz predlagam zaradi drugih. Dinamikov na primer.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tle sem že nekajkrat prebral, ko so nekateri za zmanjšanje hitrosti namesto radarjev predlagali delanje šikan na cesti in podobno.
No in zdaj ko že imamo te šikane narejene, pa spet ni prav.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Da se ne bova narobe razumela: pred / med / po cestninskih postajah me prehiti ogromno šoferjev, jaz le redkokdaj koga.

So pa bajtice nebodigatreba, predvsem z vidika varnosti. Poleg tega poti nazaj ni - če so bila pri uvedbi vinjet mnenja deljena, so sedaj vsi strokovnjaki in politiki proti ponovni uvedbi starega sistema. Torej bajtice nimajo nobene funkcije več, niti je ne bodo imele v prihodnosti. Torej jih bodo slej ko prej odstranili. Zakaj ne prej?

Je bil pa tudi meni star sistem ljubši. Dražji, ampak bolj pošten in z manj gužve na AC
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj vem da bodo te hiške pospravli. Škoda ker jih bodo.
Ampak kam se vam tako mudi s tem? Vinjete je treba kontrolirat in ljudi je treba navadit, da bodo vinjete res kupovali. To pa se doseže s strogo kontrolo in v teh hiškah se da lepo in brez zastojev vinjetke kontrolirat.
Iz vidika varnnosti pa niso prav nič problematične, saj so dovolj vidne in dovolj označene, pa tud že dosti prej stoji znak ki označuje zmanjšanje hitrosti. Kaj se pol tle teb zdi tolk nevarnega? Jaz sem stardec pa čist dobro vidim te hiške, prometne znake in označbe pred hiško.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
To pa se doseže s strogo kontrolo in v teh hiškah se da lepo in brez zastojev vinjetke kontrolirat.

Tega DARS ne bo nikoli počel. Itak že sedaj stojijo OB cestninskih postajah, zaprejo en pas in preverjajo nalepke. Za to opravilo so bajtice popolnoma nekoristne - bo mar kontrolor sedel v njej in ko mimo njega švigne avto brez nalepke storil kaj? Poklical policijo, sporočil registrsko, oni pa v lov za malopridnežem po AC?

Citat:
Iz vidika varnnosti pa niso prav nič problematične, saj so dovolj vidne in dovolj označene, pa tud že dosti prej stoji znak ki označuje zmanjšanje hitrosti.

Sigurno so bolj problematične, kot odprta AC. Vsaka ovira, čeprav označena kilometre prej, osvetljena, vidna... je še zmeraj ovira. Pa niti ne gre za to, da bi spregledal bajtice (čeprav se lahko v izjemnih primerih zgodi tudi to). Imaš % norcev, ki se požvižgajo na omejitve hitrosti. Je bilo in vedno bo, popolnoma izkoreninit se tega ne da.

Če voziš po odprti AC 130, mimo pa prišiba nekdo s 160, je to 25% hitreje. Če pa greš skozi bajtice 40, ogromen delež ostalih pa 80, je to 100% hitreje. In zraven še nekdo zavre na 20, ker se mu prehod zdi ozek in ni vajen avtomobila, po izhodu eni pospešijo na ful takoj, z desne se vključujejo še tovornjaki in prikoličarji, imaš veliko večjo možnost nesreče, kot če teh "ovir" ne bi bilo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Saj bi jih lahko odstranili takoj - nezaposlenost raste, naročila se zmanjšujejo, gradbeniki jamrajo... javna dela, pod vodstvom lokalnega gradbinca in akcija. Ni hudič, da sezone ne moremo pričakat "čisti".

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Imaš % norcev, ki se požvižgajo na omejitve hitrosti. Je bilo in vedno bo, popolnoma izkoreninit se tega ne da.
Taki se naj pa kar napopajo na te škarpe. Prej se bodo, bolje bo za vse.
So kar koristne tele hiške, brez skrbi.
In za kogar je ta hiška nevarna ovira je itak potem zanj ovira vse kar je na cesti. Za takšne je potem nevarna ovira vsak avto na cesti.