Center v Škofji Loki odvzel sedem otrok ??

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
tam so pa otroci zatožili starše in so starši šli na prevzgojo. ta knjiga nima nikakšne povezave s tem.
Če nekoga kaznuješ zaradi verovanja, potem smo v 1984. Thoughtcrime.

Citat:
Uporabnik skala pravi: aja ziher socialna delavka ne more imeti otrok in si hoče prisvojiti otroke drugih staršev. ja to bo to.
wtf?

Citat:
Uporabnik skala pravi: aja a ti ni kapnilo, da pa mogoče gre za zadevo ki ni za javnost in torej ne boš dobil na 5-ih straneh pojasnila zakaj? v javnosti je pa zgolj zato, ker so novinarji pisali o teh "čudakih" samo zato, da so si naklado večali.
Sem že napisal: če stvar ni za javnost, potem CSD ne bi dal ven izjave, da so bili starši versko blazni in neprimenri za vzgojo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Skratka ne vemo nič, mlatimo prazno slamo ki so nam jo nastlali novinarji. Debata gre torej lahko samo v smer trača in pa jebanja med tabo, 8888 in privrženci razuma!
grin1.gif
Strinjam se z vsem, kar si napisal - in to je moj glavni problem: nekomu odvzameš otroke in javnost obvestiš zgolj z nekimi drobtinicami. Sicer pa je CSD posredoval po objavi članka v Nedelu.

Glede razuma pa se ne bi strinjal, vi ste zgolj skočili na antireligous vagon: pogovarjamo se o odvezmu otrok, tule mora biti standard dokazovanja najvišji. Me pa preseneča, da imate samooklicani razumniki toliko zaupanja v nezmotljivost države. Saj veš, danes trpamo v vagone zblojene katolike, jutri pa 'razumnike'.

Seveda, obstaja razumni dvom. Ampak kdo sem jst da bom dvomil? Seveda so na CSDju lahko malce slabo premetali papirje in spregledali da imajo v rokah 3 leta star primer in da so otroci v tem času že začeli hodit v šolo ... pa so malce prepozno odreagirali in zajeb...! Se lahko zgodi.

Ampak nekako je bolj verjetno da je versko blazna družina (lahko jih tako imenujemo saj odstopajo od ustaljenih družbenih norm tudi med verujočimi) spet imela kakšno maslo na glavi. Recimo do so pozabil kakšnega otroka vpisat v šolo, mogoče peljat k zdravniku, ali pa so ga pozabil vpisat v evidenco rojstev (domnevam da rojeva doma, verjetno samo za božič pod jelko med jaslicami) kar so vse lahko hujše kršitve zakonodaje, ki se lahko manifestirajo tudi pri nepravilnem razvoju otrok!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Sem prebrala tudi to. Moj point je bil, da videnje situacije naključnega posameznika (v tem primeru jaz, vsi novinarji in javnost, ter konec koncev tudi ti in ostali, ki jih poznate) ne more biti nad bolj sistematičnim in objektivnim mnenjem, ki se ga lahko pridobi zgolj na en način. Takozvani strokovnjaki so vedno primeren izgovor, ko se z njimi ljudje strinjajo in totalni neživljenjski kreteni, ki o ničemer nič ne vedo, kaj šele o tistem za kar so usposobljeni, ko se ne. Tvoje mnenje, kaj je preuranjeno in kaj ne, kaj je primerno in kaj ne, kaj bi moral nekdo tretji postoriti prej kot kako drugo reč (na področju, ki ti je tuje, če si socialni delavec ali kak drug akter v zgoodbi in seznanjen s situacijo po vseh reglcih in pravilih, ki se pritičejo ugotavljanju primernosti, seveda tvoje mnenje nekaj šteje) je enkovredno mojemu in sicer sta skupaj vredna natanko nič. Vsak sistem ima svoje pomanjkljivosti, pri nas niso nobene izjeme, pa vendar je vsak boljši kot "javno mnenje".

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Pa prav ti boš govoril o vzgoji, ko ne veš zakaj ga sploh imaš.
evil.gif

Tudi pri tebi bo CSD potrkal, spremljajo alter.si

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Sem prebrala tudi to. Moj point je bil, da videnje situacije naključnega posameznika (v tem primeru jaz, vsi novinarji in javnost, ter konec koncev tudi ti in ostali, ki jih poznate) ne more biti nad bolj sistematičnim in objektivnim mnenjem, ki se ga lahko pridobi zgolj na en način.
Moj point pa je, da je CSD zaradi javnosti primera (in izjemno hude kazni), te strokovne argumente javnosti dolžan predstaviti (in ne zgolj ''zaradi izkrivljenega in patološkega verskega prepričanja nista sposobna zagotavljati vzgoje''). OŠ je že povedala, da otroci tam niso imeli probelmov, torej je CSD javnosti dolžan pojasniti, v kakšnem primeru slovenska država staršem jemlje otroke.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Sem prebrala tudi to. Moj point je bil, da videnje situacije naključnega posameznika (v tem primeru jaz, vsi novinarji in javnost, ter konec koncev tudi ti in ostali, ki jih poznate) ne more biti nad bolj sistematičnim in objektivnim mnenjem, ki se ga lahko pridobi zgolj na en način.
Moj point pa je, da je CSD zaradi javnosti primera (in izjemno hude kazni), te strokovne argumente javnosti dolžan predstaviti (in ne zgolj ''zaradi izkrivljenega in patološkega verskega prepričanja nista sposobna zagotavljati vzgoje''). OŠ je že povedala, da otroci tam niso imeli probelmov, torej je CSD javnosti dolžan pojasniti, v kakšnem primeru slovenska država staršem jemlje otroke.

Tvoje mnenje je popolnoma nerelevantno.
Če te je strah, se odkotali na CSD in se tam pozanimaj, v kakšnem primeru ti bodo odvzeli otroka.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Je že tako, tako pri CSD in drugih podrčojih reguliranih na nek način z zakonom, da ne le, da niso dolžni pojasnjevati javnosti, temveč ne smejo. Tako seveda imamo v javnosti, ko se ustvarja "javno mnenje" dostikrat samo eno plat zgodbe, druga pa molči. Provokacija ne velja za utemeljen razlog za nekontrolirano razpolaganje zasebnih podatkov, ne glede na to, kako šokantna je cela zadeva za medije in posledično javnost. Po domače, samo zato, ker me firbec matra, še nimam pravice, da posegam v vsako poro zasebnega in intimnega kar nekoga. Sigurno pa se da priti do podatkov, v kakem primeru lahko CSD vzame otroke na splošno. Ti bodo tam povedali, katera solata papirjev je ta prava za to. Vendar ti spet ne bo preostalo drugega kot ugibanje v katerih točkah je bila problematična ta družina.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
ko bodo tebi odvzeli otroke (upam, da jih ne boš nikoli imel) jih bomo še dodatno kaznovali in popolno odločitev objavljali še v njihovo pozno starost tako da bodo ja vsi vedeli da to so pa tisti otroci od onih čudnih staršev...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Aja, sem pozabil, primer škofjeloških starešv je povsem anonimen, o njem ne pišejo vsi mediji in spletni forumi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Je že tako, tako pri CSD in drugih podrčojih reguliranih na nek način z zakonom, da ne le, da niso dolžni pojasnjevati javnosti, temveč ne smejo. Tako seveda imamo v javnosti, ko se ustvarja "javno mnenje" dostikrat samo eno plat zgodbe, druga pa molči.
Primer tako in tako že preverjajo na uradu varuhinje človekovih pravic, tako da bomo najbrž slišali celo zgodbo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Aja, sem pozabil, primer škofjeloških starešv je povsem anonimen, o njem ne pišejo vsi mediji in spletni forumi.
ker stvar ni več anonimna potem dajmo v medije pumpat vse podrobnost da bodo ja VSI, ČISTO VSI veseli VSE, ČISTO VSE in da bo ja VSAK, ČISTO VSAK vedel kateri otroci so to. potem jih damo še v cirkus, da si jih bomo lahko vsi ogledali v živo.
a tebi ni jasno da b bilo fajn ta primer rešit čim bolj anonimno. in da je ena velika žalost, da so novinarji primer že prej izbrskali.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
8888 kaj se jeziš? vem da so določeni na csd-jih adijo so padoločeni ki se trudijo...

zdaj ali se ti boriš proti csd v tem primeru samo zato, ker je na drugi strani močno verna družina ali? alibi se boril enako, če bi otroke odvzeli ortodoksnim komunistom kateri bi pačotroke vzgajali da je tito edini bog?

če je bil odvzem res samo zaradi verskega prepričanja potem obsojam

če je bil odvzem zato, ker so bili otroci zlorabljeni (duševno...) potem to podpiram! Težava pri teh ekstremistih je, da gredo vedno bolj v ekstrem... dokler se nekaj ne naredi...

aja mim grede... a se spomnite družine kjer sta otroka vegana izstradala otroka? a takrat bi najbrž podpiral odvzem otrok a ne?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
a tebi ni jasno da b bilo fajn ta primer rešit čim bolj anonimno. in da je ena velika žalost, da so novinarji primer že prej izbrskali.
Ne. Nimam nobenega zaupanja v državne institucije.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
torej je bolje za otroke, da se jih stalno vlači po medijih. ziher jim bo vsa ta pozornost godila...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
aja mim grede... a se spomnite družine kjer sta otroka vegana izstradala otroka? a takrat bi najbrž podpiral odvzem otrok a ne?

8888 bi podpiral družino, tudi če bi bog mami slučajno prišepnil da je potrebno najmlajšega sina žrtvovat. Sej Bog dostikrat tole predlaga, sicer ponavadi se premisli ampak če je ravno šum na komunikaciji se pa lahko tudi kaj zatakne.

Torej kdo pravi da če mama v vsem ponižno uboga božjo voljo, da nebi žrtovala tudi svojega sina? Seveda ko bi ga dobili z nožem v srcu doma na pultu bi se pa spet vsi spraševali kje je bil CSD.

Tako pač je, in jst sem glede na podlagi intervjuja ki so ga imeli s tole mamo dobil vtis da je sposobna naredit točno prej omenjeno stvar. Samo vprašanje je torej kdaj se ji bo shizofrenija poslabšala in bo sneguljčica in sedem palčkov zahtevalo žrtvovanje enega od otrok.
tongue-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.957
113
Emona / Carnium
Potem bi mnenje "šolnikov" (da gre otrokom dobro) vzel z rezervo. Ugotavljam namreč, da nekateri uporabniki, ki sicer čez učitelje zlijejo precej gnojnice, v tej temi svoje argumente precej opirajo na mnenje iz šole in sploh ne podvomijo v strokovno podprtost tega mnenja.

Drugače sem pa tudi sam nekoliko razočaran nad dikcijo CSD-ja. Četudi je zadaj strokovno mnenje, ki ga verjetno niso znali povzeti v enem stavku.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.168
16.434
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
torej je bolje za otroke, da se jih stalno vlači po medijih. ziher jim bo vsa ta pozornost godila...

Godila ali ne, tu je sedaj vprašanje ali je to koristno za njih in v primeru slabega delovanja inštitucije je to prej korist (doublechecking) kot pa kaj drugega.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
In za tebe je ta svojat iz CSD kredibilna? To so totalne nesposobne ženske, aja, še vedno nisi odgovoril, zakaj te ne motijo ciganski otroci ali tisti katere posvojijo istospolni?