Cene bencina pri ........

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Nima Petrol nekaj podobnega, s prikazom koliko dajatev vzame država od litre bencina?
Sedaj nam vsi bodo pametkovali.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
zanimivo mi je, kako je lahko pri neki oceni, ki temelji na množici različnih približnih parametrov, nekdo tako samozavesten, da to izračuna na dve decimalki natančno.
Glej, vzemeš po normativu in za vse vrste pogona lažeš,
Ker avto na bencin/ dizel porabi več.
Avto na elektriko pa tudi porabi več.

In vsi happy happy

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Gonzo

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Pozimk je odvisno od kilometraže ampak čez 18 ne gre:
Screenshot_2024-11-23-07-46-17-22_444dc4eb74c51ce3b2252e98bbce8321.jpg

• Wow
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
To je zagotovo "prilagojen" podatek.
Vw je tukaj ekspert ;)
Sparovcek
Sicer pa je tudi majhna gajbica, špartansko opremljena.
Kako dalec v službo se vozis?
Jaz poleti Kono lahko vozim med 12-13 kwh (ce vosim v ritmu ostalih po regionalkah) zdele pa se poraba bliža 20. Moram pa preverit ce to drzi ker se mi zdi velika.
Preverjam tako da pogledam koliko km naredim z enim polnjenjem. Ker vozi (in fila) vecinoma avto zena nimam ravno nadzora nad tem.
Je pa res da se zena vozi 6km dalec v sluzbo, vecina ostalih vizenj je pa tudi krajsih od 15km in tukaj gre ogromno energije v ogrevanje (brez TC ). Ampak so what, ne bova na mrzlem zato da bova potem viske podarjala dobavitelju.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
To je zagotovo "prilagojen" podatek.
Vw je tukaj ekspert ;)
Sparovcek
Sicer pa je tudi majhna gajbica, špartansko opremljena.
Kako dalec v službo se vozis?
Jaz poleti Kono lahko vozim med 12-13 kwh (ce vosim v ritmu ostalih po regionalkah) zdele pa se poraba bliža 20. Moram pa preverit ce to drzi ker se mi zdi velika.
Preverjam tako da pogledam koliko km naredim z enim polnjenjem. Ker vozi (in fila) vecinoma avto zena nimam ravno nadzora nad tem.
Je pa res da se zena vozi 6km dalec v sluzbo, vecina ostalih vizenj je pa tudi krajsih od 15km in tukaj gre ogromno energije v ogrevanje (brez TC ). Ampak so what, ne bova na mrzlem zato da bova potem viske podarjala dobavitelju.
V službo imam 15km. 3x pa deco dostavljam v šolo.
Šipe še na avtu nisem nikoli čohal ampak vedno vklopim predgretje da pridem v "omehčan" avto.

• Všeč mi je

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Nima Petrol nekaj podobnega, s prikazom koliko dajatev vzame država od litre bencina?
Sedaj nam vsi bodo pametkovali.

niti približno ni podobno. Tole je zelo eksakten podatek. medtem ko predvidevanje koliko en avto porabi na 100km (ker isti avto pri 3 različnih voznikih bo imel 3 različne porabe) in ga primerjati s primerljivim, ki gre na nekaj drugega (malo morgen) in iz vseh teh kar nekaj vstopnih podatkov računati rezultat in ga na pano obesiti... Poleg tega, je v vsakem primeru to strošek delati. Če se je Petrol odločil, da si ga bo naredil, prav, zakaj pa ne. Tudi tole lahko počne če želi, ampak zakaj dikcija. neko nalaganje dela in stroška zaradi dela in stroška samega. Kdo pa misliš, da na koncu te kretenizme plača?

Jaz predlagam, da ne bo vse zaman, da se ukine samopostrežne pumpce, da moraš ja notri mi mo tega iti, hkrati pa omejiti število ljudi kot je bilo v koronskih časih (največ 2 notri vključno s tremi zaposlenimi), da boš ja zunaj to prebral. pa še enkrat , pa 5x za utrditi snov in doktrino. Notri pa obvezno na blagajni sprašat. če ne kazen 100-500€ za posameznika, 1000-1500€ pa za pravne osebe, ker ima nekompetentne šoferje. nima veze ali tankaš ali ne, tudi če gres samo po čike. kdo bo pa preverjal vsacga posebej, po kaj je prišel...

• Haha
Reactions: novaa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
V službo imam 15km. 3x pa deco dostavljam v šolo.
Šipe še na avtu nisem nikoli čohal ampak vedno vklopim predgretje da pridem v "omehčan" avto.
Prwdgretje ni vkljuuceno v tvojo porabo?
Predgretje dela tudi ce avto ni priklopljen?
Jaz ne delam predgretja, ker je avto pod nadstreskom. Pa tudi dela samo ce je priklopljen. Filam pa ga običajno podnevi ob proizvodnji SE.
Ponoci mogoce sedaj pozimi (ob slabem vremenul nekajkrat na mesec, ker nocem podnevi CB vecat.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Prwdgretje ni vkljuuceno v tvojo porabo?
Predgretje dela tudi ce avto ni priklopljen?
Jaz ne delam predgretja, ker je avto pod nadstreskom. Pa tudi dela samo ce je priklopljen. Filam pa ga običajno podnevi ob proizvodnji SE.
Ponoci mogoce sedaj pozimi (ob slabem vremenul nekajkrat na mesec, ker nocem podnevi CB vecat.
Upošteva predgretje pri porabi tudi. Predgreje pa tudi če ni priklopjen.
Saj to je eden največji problem tega avta, da ima tako malo porabo, da ko ga hočem za kaj drugega menjat se vedno ustavi pri preveliki porabi drugih.
Menjal bi ga edino za model3 ampak toliko € ne dam za drugi avto.
Tako da ostaja dalje pri hiši

• Všeč mi je