Cene bencina pri ........

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Se arabci (uae) so po dolgem casu podrazili bencin, avgustovska cena je za 1 euro cent visja. Se pravi bodo drazili tudi nasi v evropi, verjetno ne ravno za en cent.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Hah, jodlarji, ki so 2 ali 3 leta nazaj nabili neke eko davke na naftne derivate, so kar naenkrat spet cenejsi od nas. Hrvati pa tako ali tako.
Ah... tu na Danskem je trenutno 0.42c dražji 95 okt. od našega MOL-a... tko da se meni zdijo cene v SLO še zmeri OK
ravno učeri sem tanku po 14.49dkk/l

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
dansko si zdaj s slovenijo primerjal. Resno ti to?!
Pa ok, samo povem... drgač je dizl konkretno cenejši tule cca. 1.68€ kar se tiče primerjave, tud tuki niso plače tok bajne kokr si vsi mislimo ... je treba kar delat (full time) da imaš "spodobno plačo" a full time job pa ne dobiš kar tako če si tujec...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.355
10.633
113
vau, tu v sloveniji pa se nič ne dela, si to hotel povedati?
na danskem je povpračna plača višja za faktor 2.7 (dva cela sedem z besedo). Gorivo pa dražje 1.03 .
a razumeš zdaj ironijo. In nerelevanten podatek.

Bolj zanimivo je, da če se res nekje za en cent poveča cena nafte, pri nas pa se vzgled tega poveča cena za 15 centov...tu pol rata zabavno.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Zakaj pa ne? Ob drzavi sta rahlo do pretezno fucked up, z lopovskimi davcnimi obremenitvami za posamzenika. Sicer je tam gor obcutek, da za ta denar dobis vec, kot pri nas, so pa po drugi strani precej bolj fasisticni s svojimi predpisi. Nekateri bi rekli: gor vlada red, ne pa kot na balkanu, in pravil se je treba drzat. Jaz pravim: so v EU in lahko drkajo folk zaradi gnilih izjem, ki so v nasprotju z idejo EU in mojimi (utopicnimi) evropskimi nazori.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.354
1.391
113
Zakaj pa ne? Ob drzavi sta rahlo do pretezno fucked up, z lopovskimi davcnimi obremenitvami za posamzenika. Sicer je tam gor obcutek, da za ta denar dobis vec, kot pri nas, so pa po drugi strani precej bolj fasisticni s svojimi predpisi. Nekateri bi rekli: gor vlada red, ne pa kot na balkanu, in pravil se je treba drzat. Jaz pravim: so v EU in lahko drkajo folk zaradi gnilih izjem, ki so v nasprotju z idejo EU in mojimi (utopicnimi) evropskimi nazori.
Danci so v EU bolj napol....

netko

Guru
25. jul 2007
6.932
2.239
113
Pa ok, samo povem... drgač je dizl konkretno cenejši tule cca. 1.68€ kar se tiče primerjave, tud tuki niso plače tok bajne kokr si vsi mislimo ... je treba kar delat (full time) da imaš "spodobno plačo" a full time job pa ne dobiš kar tako če si tujec...
Kreta dizel od 1,610 do 1,8

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Bankrot stari..20 litrov na sto je pozrl:cool:
IMG_20240810_213418.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Žlahta na obisku iz Amerike, razlaga kako se v Ameriki kupuje avto:
Klima. To nihče ne sprašuje, ker je normalno da ima.
Konjev. Nihče ne sprašuje, ker je jasno, da jih ima dovolj.
Poraba. Nikogar ne zanima.

• Wow
Reactions: brane_new

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Tole je pilo 20 l / 100 km pri umirjeni med-mestni vožnji.
To vozilo je itak mišljeno kot ljubiteljsko, ki naredi letno ~1000 km, zato je označevanje za jajca od tistih, ki se tresejo za vsak deci porabe svojih kitajčkov nima efekta.
letnik je isti, kot je lastnik, ima precej opreme, od avtomatske klime, el. šipe, avtomatik 3 stopnje, V-8, 7,7 litra prostornine in 370 KM...pokuru je pa res blizu 40l iz Celja do LJ okolica in nazaj, štirje smo bili v avtu, lagano po stari cesti..:cool:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
To vozilo je itak mišljeno kot ljubiteljsko, ki naredi letno ~1000 km, zato je označevanje za jajca od tistih, ki se tresejo za vsak deci porabe svojih kitajčkov nima efekta.
letnik je isti, kot je lastnik, ima precej opreme, od avtomatske klime, el. šipe, avtomatik 3 stopnje, V-8, 7,7 litra prostornine in 370 KM...pokuru je pa res blizu 40l iz Celja do LJ okolica in nazaj, štirje smo bili v avtu, lagano po stari cesti..:cool:
In kakšen je bil namen te vožnje? A to ste si stroške razdelili z aplikacijo Splitwise, da je blo fer? :valjamse:

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
In kakšen je bil namen te vožnje? A to ste si stroške razdelili z aplikacijo Splitwise, da je blo fer? :valjamse:
To si hotel izpasti smešn? ne, jaz pa beyba nisva nič nakazala mojmu fotru, zastonj je bilo, za mat pa ne vem... namen vožnje je bila prireditev ob Zbiljskem jezeru, wild west fest, kamor so bili dobrodošli tudi lastniki american cars, torej Ford, GM, Chrysler ipd..