Ah... tu na Danskem je trenutno 0.42c dražji 95 okt. od našega MOL-a... tko da se meni zdijo cene v SLO še zmeri OKHah, jodlarji, ki so 2 ali 3 leta nazaj nabili neke eko davke na naftne derivate, so kar naenkrat spet cenejsi od nas. Hrvati pa tako ali tako.
Pa ok, samo povem... drgač je dizl konkretno cenejši tule cca. 1.68€ kar se tiče primerjave, tud tuki niso plače tok bajne kokr si vsi mislimo ... je treba kar delat (full time) da imaš "spodobno plačo" a full time job pa ne dobiš kar tako če si tujec...dansko si zdaj s slovenijo primerjal. Resno ti to?!
Danci so v EU bolj napol....Zakaj pa ne? Ob drzavi sta rahlo do pretezno fucked up, z lopovskimi davcnimi obremenitvami za posamzenika. Sicer je tam gor obcutek, da za ta denar dobis vec, kot pri nas, so pa po drugi strani precej bolj fasisticni s svojimi predpisi. Nekateri bi rekli: gor vlada red, ne pa kot na balkanu, in pravil se je treba drzat. Jaz pravim: so v EU in lahko drkajo folk zaradi gnilih izjem, ki so v nasprotju z idejo EU in mojimi (utopicnimi) evropskimi nazori.
Kreta dizel od 1,610 do 1,8Pa ok, samo povem... drgač je dizl konkretno cenejši tule cca. 1.68€ kar se tiče primerjave, tud tuki niso plače tok bajne kokr si vsi mislimo ... je treba kar delat (full time) da imaš "spodobno plačo" a full time job pa ne dobiš kar tako če si tujec...
To vozilo je itak mišljeno kot ljubiteljsko, ki naredi letno ~1000 km, zato je označevanje za jajca od tistih, ki se tresejo za vsak deci porabe svojih kitajčkov nima efekta.Tole je pilo 20 l / 100 km pri umirjeni med-mestni vožnji.
In kakšen je bil namen te vožnje? A to ste si stroške razdelili z aplikacijo Splitwise, da je blo fer?To vozilo je itak mišljeno kot ljubiteljsko, ki naredi letno ~1000 km, zato je označevanje za jajca od tistih, ki se tresejo za vsak deci porabe svojih kitajčkov nima efekta.
letnik je isti, kot je lastnik, ima precej opreme, od avtomatske klime, el. šipe, avtomatik 3 stopnje, V-8, 7,7 litra prostornine in 370 KM...pokuru je pa res blizu 40l iz Celja do LJ okolica in nazaj, štirje smo bili v avtu, lagano po stari cesti..
To si hotel izpasti smešn? ne, jaz pa beyba nisva nič nakazala mojmu fotru, zastonj je bilo, za mat pa ne vem... namen vožnje je bila prireditev ob Zbiljskem jezeru, wild west fest, kamor so bili dobrodošli tudi lastniki american cars, torej Ford, GM, Chrysler ipd..In kakšen je bil namen te vožnje? A to ste si stroške razdelili z aplikacijo Splitwise, da je blo fer?