Cena goriva v torek

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:

Ob katerih urah pa jih to srecujete? Jaz jih res nikoli ne srecam, pa sem precej na cesti. Mogoce sem res ob urah, ko je manj frekventen promet.

btw zdaj stavkajo...izvajajo temeljite kontrole na mejah, tako da jih verjetno ne bo na cestah
evil.gif

Jaz jih srečam vsaj enkrat tedensko na relaciji Murska Sobota - Beltinci
wink-1.gif
- bel kombi z napisom "carina" pa ponavadi, je še zraven en bel osebni avto z istim napisom

Nazadnje urejeno:

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Kje pa tam ustavljajo? Saj tam ni nobenega vecjega parkirisca ali cesa podobnega. Mogoce edino v smeri Beltinci - MS je en del, kjer bi lahko ustavljali.

Ugotavljam, da mam samo jaz tako sreco, da jih nikoli nikjer ne vidim.

Edit: kako dolgo pa sploh traja kontrola? A si gotov v pol minute, ali te 15 minut tam zajebavajo? Govorim seveda v primeru, da si clean
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
na primorskem pa se ve dava dni prej kdaj bo akcija....imamo parkirišče ob carinskem....in se lepo vidi kako pripravljajo in čistijo tisti kombi 2 dni prej
smile-1.gif
)

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nove (neuradne) cene bencinov:

1. Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za 1,5 centa na 1,033 evra za liter
2. Liter 98- in 100-oktanskega bencina bo cenejši za en cent, in sicer 1,054 evra
3. Dizelsko gorivo se bo tudi pocenilo. Liter bo po novem cenejši za 4,1 centa, in sicer na 1,045 evra
4. Tudi liter kurilnega olja bo cenejši. Po novem bo stal 0,704 evra, kar je tri cente manj kot danes.

vir: Finance

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nove (neuradne) cene bencinov:

1. Cena 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 2,2 centa na 1,055 evra za liter
2. Liter 98- in 100-oktanskega bencina bo dražji za dva centa, in sicer 1,074 evra
3. Tudi dizelsko gorivo se bo podražilo. Liter bo po novem dražji za 2,7 centa, in sicer bo stal 1,072 evra
4. Dražji bo tudi liter kurilnega olja. Po novem bo stal 0,739 evra, kar je 3,5 centa več kot danes.

vir: Finance

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Mene pa zelo zanima, kje, če se sploh bo, ustavila cena nafte? Sedaj se cena za sod približuje 100 USD....
Če bo šlo s takim tempom naprej, bo čez leto dni sod nafte 200 USD...vendar menim, da nekje meja mora biti...
Kaj mislite, bo zadeva sploh še padla ali se nam zelo slabo piše...?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
"Piše se nam dobro"(brez zadnjega stavka), samo dokler je nafta še ne. Ko bodo drugi viri pogona, bo najverjetneje cenejši prevoz. Bo pa itak takrat država nabila nov davek in bomo spet v piiiiiii.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Znanka je prišla iz amerike pa prav, da je benz ful cenej kot pri nas, plače pa višje
rolleyes-1.gif
A je to možno glede benza?

lp

Jep, v US of A ni enormnih trošarin na goriva. V EU enormen kos cene goriva pobere država. No, saj tudi enormen del plače. "Socialna" država press.
evil.gif

Ogo

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Mene pa zelo zanima, kje, če se sploh bo, ustavila cena nafte? Sedaj se cena za sod približuje 100 USD....
Če bo šlo s takim tempom naprej, bo čez leto dni sod nafte 200 USD...vendar menim, da nekje meja mora biti...

danes v NewYorku cena za sod 100 USD
uf-1.gif

vir: bild.de

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:

Meja je v principu čisto ekonomska. Nafta bo šla gor do te mere, dokler folk ne bo začel uporabljat energentov, ki so cenejša alternativa od slednje. Ko se bo slednje zgodilo, bo povpraševanje po nafti padlo in posledično tudi cena ne bo šla več gor.
Po mojem pa je kle lufta vsaj do 300 USD na sod. Odvisno tudi od US inflacije. Če bodo Ameri začeli štancat bankovce, kot Juga 20 let nazaj, potem sploh ne bo meje. Sicer potem lahko začno nafto prodajat v EURih, ampak EU ima še večjo afiniteto po štancanju bankovcev.
evil.gif

Ogo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.