Če bi se to meni zgodilo......

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Po zakonu je da lahko sodnica da njegovo bajto na dražbo. Se mi zdi da jo da lahko iztrjevalec ne pa sodnica

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Upnik je tisti,ki predlaga sredstvo in predmet izvršbe,sodišče ga pač mora dovolit. Lahko pa predlaga dolžnik drug predmet izvršbe,in se mu ugodi,če verjetno izkaže,da bo upnik s tem v enem letu poplačan.

Za 124 eur? ne vem,zakaj bi se komu ta tip moral smilit. Ta denar si pač lahko sposodiš, tudi pri mafiji. Je očitno hazardiral,pa je šlo vse po gobe. Če bi vmes plačal, ne bi bilo javne dražbe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
Se bojim da je toliko namazan in ima debelo kozo da se ne bo izselil na prvi poziv
se pa strinjam s tis om in nieglom zgoraj ce je res samo 125 evrov

zakon

Guru
16. maj 2008
8.836
854
113
toti Maribor
To sem gledal včeraj, pa sem mislil, da me bo kap. Naredili so usodno napako. Dolžni so bili samo 124€, če bi bili dolžni 124000€, se jim ne bi zgodilo nič. Zaradi takih primerov se vedno znova sprašaujem, zakaj imajo sodniki trajni mandat.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
317
27
28
Ptuj
Jaz sem bil že na obeh straneh, sem vložil izvršbo in sem dobil izvršbo iz strani upnika...

Ta prispevek včeraj je bil en velik BS, namreč:
1. Kot je že nekdo napisal, če upnik predlaga na COVL izvršbo na nepremičnini za katero ve, da si lastnik, ne predlaga pa drugih izvršilnih naslovov (TRR, gotovina, drugo premično premoženje) potem pač sodišče izda tak sklep in gotovo. Mislim da sodišče ne išče samo izvršilnih naslovov.
2. Glede na to, da je človek s.p. bi moral imeti vsaj malo pojma glede poslovanja in vedeti kako ravnati v primeru, da ti po pošti "letijo" izvršbe in podobne plave kuverte. Preden so mu prodali hišo je dobil vsaj 3-5 raznih dokumentov (sklep o izvršbi, obvestilo o pravnomočnosti sklepa itn)
3. Kadarkoli v postopku se odločiš, da boš plačal dolgovani znesek in to sporočiš sodišču ali upniku se praviloma izvršba na plačan del umakne.

Strinjam se, da je ukrep mogoče v tem primeru pretiran, morate pa vedeti, da je ogromno dolžnikov, ki se dobesedno za.jebavajo in se brezveze pritožujejo ali pa se ne zmenijo za izvršbo in za takšne je taka zadeva najboljše zdravilo.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
317
27
28
Ptuj
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
KKK: model je dolg PLAČAL, samo je vseeno dražba bila...

Tako pravi on!

Jaz takim kljukcem ne verjamem, sodišče pa tak ne daje izjav. Torej, vse kar v medijih piše so navedbe dolžnika ali njegovega odvetnika...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Dajte si dopovedat, da je to v skladu z zakonom. Lahko pa predlagas spremembo zakona.

Ja seveda da je v skladu z zakonom, ta nas zakon se izkaze samo ko je treba zjebat navadnega cloveka, medtem ko je pol drzave tajkunov na prostosti in zarad katerih trpijo tisoci delavci k jim niti za kruh ne dajo, tukaj se pa zakon in sodnica izkazejo ko je treba zjebat cloveka za 160eur. Bravo, jest kuzlo na vile nabijem

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, res ni v lepem položaju zdele. Pa da ti hišo prodajo za pol vrednost, te tud mora mal stisnt. Me zanima, zakaj se kupec ne odpove nakupu... kakšen človek moreš bit, da pri taki zadevi vztrajaš, kljub temu, da nekomu vzameš življensko delo zarad take malenkosti???

tale sodnica je res ubrisana, in je zrela za kakšno institucijo. Lahko je ta tuki druga zgodba - izselitev bo v vsakem primeru, tud če jim vrhovno sodišče ugodi - sam pol sledi pa tožba države... pa bomo spet mi plačevali.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja, res ni v lepem položaju zdele. Pa da ti hišo prodajo za pol vrednost, te tud mora mal stisnt. Me zanima, zakaj se kupec ne odpove nakupu... kakšen človek moreš bit, da pri taki zadevi vztrajaš, kljub temu, da nekomu vzameš življensko delo zarad take malenkosti???

Zakaj bi se odpovedal?

Če je ne bi kupil on, bi jo kdo drug.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
tale sodnica je res ubrisana, in je zrela za kakšno institucijo. Lahko je ta tuki druga zgodba - izselitev bo v vsakem primeru, tud če jim vrhovno sodišče ugodi - sam pol sledi pa tožba države... pa bomo spet mi plačevali.

Sodnica je samo opravljala svoje delo. Če spremljaš dražbe, jih je ogromno takih, zaradi dolga par 100€. Potem so pa lastniki bogi, bogi, ker kao niso vedeli.

Kdaj je bila dražba?

Prej kot v enem letu jih novi lastnik ne bo spravil ven, če se bodo ene dvakrat pritožili.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
poglejte na stran drazbadrazb.si al neki takega, so noter te licitacije ko rubijo vse po vrsti... folk za kruh nima, bajte pa letijo..in to smešni zneski..zdaj mi vseeno nekaj ni jasno, če nimaš 64 €, potej res bolje da greš nekam.
http://www.drazbadrazb.si/Drazba/index.php?page=podravska-regija

vseeno je večina kar upravičenih

http://www.drazbadrazb.si/Drazba/index.php?page=premicnine

te so pa za manjše zneske.

Že 1/2 lastniškega deleža ne bo nihče kupil, kaj šele xx/xxx...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
kdor je dolžen naj plača. pa kam bomo prišli, če bo vsak [censored], ki je dolžen 100€ na deseti9h koncih nedotakljiv. če bi bil pameten, bi dolg poravnal, ali pa se dogovoril o obročnem odplačilu. ampak ne, on je ta glavn in bo trmast, dokler ne bo ostal brez strehe nad glavo.

lp

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
zmaga.gif

Tako je ! Nekje je treba začet, da folk prične razmišljat, kaj je prav in kaj ne. Eden mora bit prvi. K sreči to nisem jaz. Aja, jaz plačam vse izstavljene račune ...
Sicer bi pa lahko uvedli še kako javno obešanje, kot ga poznajo na Kitajskem. Bi stopnja kriminala verjetno upadla. Pa tu ni govora o "kriminalcih", ki v trgovini sunejo kruh, ker nimajo kaj za jest ...

Skratka, spet pišete o rečeh, ki jih ne poznate. Kot vedno. A ima mogoče kdo vseeno info iz prve roke?
rolleyes-1.gif

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Ok, nima veze z hišo, ampak z sodišči, tajnicami in komurkoli ki je to spisal. A je kermu kej čuden model avta? A je folk res toliko nesposoben da ne znajo enga "letaka" napisati pravilno? A sem slučajno jaz kaj zgrešil pri vsem tem?

Link: http://www.sodisce.si/mma_bin.php?id=20120105103304&set=auction

To nima veze s sodišči (razen, da je bilo dano na oglasno desko), saj je to napisal izvršitelj - ta pa ni zaposlen pri sodišču...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jebe se sodišču kaj prodajejo.

Ti povem iz prve roke; sodni cenilec napisal, da je hiša grajena iz opeke, v resnici je bila iz kamna. Plata naj bi bila betonska, v resnici je bil strop lesen.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Lažnivci in neplačniki. Take bi mogl najstrožje sankcionirat, saj zaradi takih trpijo pošteni ljudje in obrtniki. Hvala bogu ima država zelo dobre vzvode za neplačnike. No ja tud za plačnike, saj sem sam prejel izvržbo od davčne za že plačane zadeve pred več kot pol leta. In tud če si dolžen 2€, pa nej ti rubijo avto,. hišo, ... neumno je, da ravno taki ponavadi imajo denar v štumfu. enaka zgodba pri gradbenih firmah, ki imajo blokiran račun, a vseeno nategujejo stranke in delajo z gotovino. ko pa je treba uveljavljat garancijo, pa firma itak sploh nima nč na računu.

lp

lp

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Jst10 pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Ok, nima veze z hišo, ampak z sodišči, tajnicami in komurkoli ki je to spisal. A je kermu kej čuden model avta? A je folk res toliko nesposoben da ne znajo enga "letaka" napisati pravilno? A sem slučajno jaz kaj zgrešil pri vsem tem?

Link: http://www.sodisce.si/mma_bin.php?id=20120105103304&set=auction

To nima veze s sodišči (razen, da je bilo dano na oglasno desko), saj je to napisal izvršitelj - ta pa ni zaposlen pri sodišču...

No v redu, potem takem pa g. Kuret oz. njegova tajnica ne vesta kaj sploh bo šlo na licitacijo oz. dražbo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
kdor je dolžen naj plača. pa kam bomo prišli, če bo vsak [censored], ki je dolžen 100€ na deseti9h koncih nedotakljiv. če bi bil pameten, bi dolg poravnal, ali pa se dogovoril o obročnem odplačilu. ampak ne, on je ta glavn in bo trmast, dokler ne bo ostal brez strehe nad glavo.

lp

Sej model si je vrjento sam kriv, ampak ce bi sodnija prvo poskrbela za hilde tovsak in podobne bi bilo vrjetno zelo bolj ugodno za ljudstvo in pravno drzavo kot pa da se z nekom jebejo za 160eur in tako je itak povsod, izkazovat moc na posameznikih, da bi pa udarila pa tajkunu pa itak nemores ker je nekdo vedno en kolega od ene stranke in ta kolega od unega in se potem lahko teb stolcek zamaje itd.