Britje, klasicna ziletka

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Bi rekel, da je glavna fora v marketingu.
smile-1.gif
Čisto mogoče. Vendar če jaz izklopim vibro, se mi zdi kot da britvica sploh ne dela. No, vsekakor z vibro po mojem mnenju manj cuka.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Kwa, kje ti ti nabavil Schick? USA ali South Korea? A boš klince tud preko ebaya nabavlal?

Zaenkrat se odločam med Fusion Power in Proglide Power. Kaj je sploh razlika?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
A klasične žiletke (take kot so jih imeli frizerji) se dobijo v sloveniji in kje?

Lp.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kwa, kje ti ti nabavil Schick? USA ali South Korea? A boš klince tud preko ebaya nabavlal?

Zaenkrat se odločam med Fusion Power in Proglide Power. Kaj je sploh razlika?

iz amerike, tegale britvice bo tudi tam kupoval, ali pa v Italiji...po mojem, da bojo pasale wilkinsonove
cool-1.gif

meni se zdi Wilkinson veliko boljši, Gillette se pri meni hitro skrha...že ko je nov ne reže tako glatko kot wilkinson....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
enako, če zmanjka baterije, kot da se ne briješ z isto britvico...
smile-1.gif
Brije pa enako dobro, to je treba priznat. Sem ravno včeraj zavoljo te temo to sprobal. Samo filing je pa z vibracijo boljši (a ni čudno ...
hysterical-1.gif
).

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
So že kake nove izkušnje novih uporabnikov klasičnih brivnikov z žiletko?

Sem od stare mame dobil klasični brivnik Gillette, ki ga je uporabljal stari foter (umrl l. 1978). Brivnik je imel kar veliko časa, žal se stara mama ne spomni točno koliko let, pravi pa, da ima gotovo nad 40 let.

Poskusil sem britje z Astrami in Wilkinsonom. Z Astro sem bil prvič kar malce oklan, ampak že drugo rundo je bilo BP. Sem pa se z eno Astro obril 11x. 12tič pa sem moral že malo stisniti z zobmi.

Prehod na Wilkinsonko je bil kar opasan, sem se še bolj oklal, kot prvič z Astro. Imam pa občutek, da je Wilkinsonka precej ostrejša, zato sem se oklal. Ker sem poskusil še 3krat, pa nikoli ni člo na glasko brez manjših ureznin. Morda mi Wilkinsonke ne ustrezajo ali pa ne brijem pravilno za te žiletke.
Astra me je navdušila, bom pa videl kako bo z naslednjo.

Fotr sicer pravi, da te žiletke zdržijo precej manj kot kartuše Mach3, vendar Astra je zdržala 11 britij, kar ni malo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Meni je super. Uporabljam Astra platinum zaenkrat. Prve parkrat sem bil rdeč in porezan, zdaj nisem skoraj nič.

Si poleg Astre platinum poskusil še kaj drugega? Sam sem za slabih 10 EUR naročil 100 komadov. Če bo šlo tako dalje, bodo za celo življenje.
hysterical-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
V komletu sem dobil ene 5 paketov po 5 žiletk. Zaenkrat sem samo Astro in Feather uporabil. Oboje je kul, mislim pa da mi je Astra malo boljša
smile-1.gif
Ja za dolgo časa imaš te zadeve.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ravno Feather bi rad poskusil. Mi je žal, da nisem tudi sam naročil sample pack. Pravijo, da je Feather najostrejša. Kako bi jo po ostrini in vzdržljivosti primerjal z "zeleno" Astro platinum?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Goba, kako si zadovoljen z Astro? Meni odlično deluje v kombinaciji z Muehle R89 in Gillette super Speed. Ena Astra mi zdrži kakih 10 britij (res da se ponavadi brijem po tuširanju). Cena ene Astre je 10 centov, tako da je britje na ta način praktično zastonj.

Zanimajo me še vaše izkušnje za Fusion, Fusion Proglide in Mach3, koliko britij zdržijo?

LP

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
Citat:
A kdo uporablja te nove vibra zadeve? Gillette Fusion Power ali M3 Turbo? Kako se obnese? Nabavit mislim na ebayu, ker v štacunah je to rahlo drago.

ženi sem dal to, pravi da je vredu za spodaj

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
A kdo uporablja te nove vibra zadeve? Gillette Fusion Power ali M3 Turbo? Kako se obnese? Nabavit mislim na ebayu, ker v štacunah je to rahlo drago.

ženi sem dal to, pravi da je vredu za spodaj
Dobro si ji svetoval-jaz sem tudi zadovoljen
wink-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ampak po 12 britjih se ti uniči tisti aloe vera trakec, ali tudi že toliko "cuka", da se ne da več? Si pred britjem umiješ obraz s toplo (vročo) vodo?

Sprašujem zato, ker mi ne gredo v račun trditve, da nekaterim zdrži eno leto. Pa recimo če se brijejo samo vsak 3. dan, je to več kot 100 britij!